Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Lopeta ja voita -kilpailu 2014: Irtiotto tupakasta on päätös, jota et koskaan kadu

Suomen ASH ry

Lopeta ja voita -kilpailu 2014: Irtiotto tupakasta on päätös, jota et koskaan kadu

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 08:30
Julkaisija: Suomen ASH ry

Lopeta ja voita -kilpailu pyörähtää taas tuttuun tapaan käyntiin kesäkuun 1. päivänä. Jos pystyt elämään puoli vuotta ilman tupakkaa, voit voittaa 3 000 euroa. Samalla voitat itsellesi vapauden tupakasta. Tupakoinnin lopettaminen on elämäsi paras päätös, jota et taatusti tule ikinä katumaan.

Neljännes osallistujista on lopettanut kokonaan
Lopeta ja Voita -kilpailun seurantatutkimuksen mukaan lähes neljännes kilpailuun osallistuneista on pystynyt lopettamaan tupakoinnin tai nuuskaamisen kokonaan.

Projektipäällikkö Eeva Riitta Vartiainen Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksesta painottaa, että avainasia lopettamisessa on oma motivaatio. ─ Motivaation lisäksi useat lopettajat tarvitsevat jonkun erityisen sysäyksen, jollaisena Lopeta ja voita -kilpailukin voi toimia. Lähes kaikilla onnistuneista lopettajista on takana kuitenkin useita lopettamisyrityksiä. Monet lopettajat tajusivat tupakoinnin hallitsevan ja rytmittävän elämää ja siihen lopulta kyllästyttiin. Tupakoinnin lopettaminen tuo elämään aivan uudenlaista vapautta ja oman elämän hallintaa, vakuuttaa Vartiainen.

Kilpailu lopettamismuotona kiinnostaa kaiken ikäisiä. Viime vuonna osallistujien ikähaitari oli 18–83 vuotta.
─ Yli puolet osallistujista oli alle 35-vuotiaita, mutta myös varttuneempia osanottajia oli runsaasti, Vartiainen mainitsee.

Haasta kaveri mukaan kilpailuun
Jos tuntuu vaikealta lähteä yksin kilpailuun, haasta mukaan työkavereita, ystäviä tai harrastekavereita. Haasteen voit heittää vaikkapa Facebookin kautta (facebook.com/lopetajavoita2014). Facebookissa voit käydä lukemassa lopettajien kokemuksia, vaihtaa ajatuksia ja kannustaa myös kaikkia kilpailuun osallistujia.

Myös satunnaisesti tupakoineet voivat osallistua
Kilpailu toimii hyvänä tupakoinnin tai nuuskan käytön lopettamisen tukena. Voit osallistua kilpailuun, jos olet yli 18-vuotias säännöllisesti tai satunnaisesti tupakoinut. Ilmoittaudu netissä www.lopetajavoita.fi. Sivuilta löytyy tarkempaa tietoa kilpailusta ja sen säännöistä.

Lopeta ja voita -kilpailun järjestää Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus. Hankkeen päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys. Kilpailua tukevat Hengitysliitto ja joukko muita terveysjärjestöjä sekä apteekit kautta maan.

 

Lisätietoja:

Eeva Riitta Vartiainen
Lopeta ja voita / Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus
Siltakatu 10 A 16, 80100 Joensuu
puh. 040 748 3243, eeva-riitta.vartiainen@hengitysliitto.fi

www.lopetajavoita.fi

www.facebook.com/lopetajavoita2014

 

 

Suomen ASH on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö. Toimintamme painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja aloittamisen ehkäisyyn, tavoitteenamme on Savuton Suomi 2040. Olemme mukana ehkäisevän päihdetyön verkostossa ja hallinnoimme Savuton Suomi 2040 -hanketta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs