Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Lionsklubit toteuttamassa Nenäpäivä-historiaa

Suomen Lions-liitto ry

Lionsklubit toteuttamassa Nenäpäivä-historiaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2013 klo 00:17
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen seitsemäs Nenäpäivä-kampanja käynnistyi 16.10.2013. Suomen Lions-liitto on yksi kampanjan kolmesta pääyhteistyökumppanista. Kampanja huipentuu Nenäpäivä-iltaan Yle TV2:lla 8.11.2013. Yksi shown juontajista on viihteen ammattilainen Janne Kataja, lionsklubin jäsen itsekin.

Nenäpäivä kerää viihteen ja huumorin keinoin varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Hankitut varat viedään tehokkaasti perille sinne, missä apua todella tarvitaan.

Keräysvaroilla tuetaan pitkäkestoisia kehitysyhteistyöhankkeita, joiden keskiössä ovat lapset ja heidän perheensä.

Vuoden 2013 kampanja hankkii varoja lasten oikeuksien toteutumista edistäviin hankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa esimerkiksi

• Lasten oikeus turvalliseen koulunkäyntiin ja hyvään perusopetukseen

• Paikallisten terveydenhoitojärjestelmien paikkaaminen ja äiti-lapsi-terveydenhuolto

• Lapsityön torjunta ja ehkäisy

• Lasten traumaongelmien hoitaminen

• Tyttöjen sukupuolielinten silpomisen vastainen työ

• Seksuaalisen hyväksikäytön ja lapsikaupan uhrien auttaminen

• Nuorten ammattikoulutus ja yrittäjyys

• Perheiden ruokaturvan takaaminen

Vuoden 2013 Nenäpäivä-kampanjassa on mukana ennätysmäärä yhteistyökumppaneita. Pääyhteistyökumppaneita ovat K-citymarket Oy ja Anttila Oy, Nordea sekä Suomen Lions-liitto.

K-citymarket, Anttila ja Kodin Ykkönen tuovat myymälöihinsä ja verkkokauppoihinsa runsaasti Nenäpäivän kannatustuotteita, kuten hauskoja Monsteri-neniä (1,99 €).

Yhden Nenän tuotolla järjestöt voivat hankkia esimerkiksi koululounaan kymmenelle nepalilaislapselle.

Suomen historian ensimmäinen Nenäpäivä-sinkku (1,99 €) sisältää teinitähti Robinin kappaleen lisäksi musiikkivideon ja Robinin päiväkirjamateriaalia. Nenäpäivä-sinkun tuotolla järjestöt voivat hankkia esimerkiksi neljä hedelmäpuun taimea burundilaisperheelle.

Nordea toimii Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina jo toista vuotta. Se järjestää henkilöstönsä voimin laajamittaisia Nenäpäivä-tempauksia ja tarjoaa muun muassa Nenäpäivä-tiimeille maksuttoman käteistilitysmahdollisuuden.

Nenäpäivän pitkäaikainen yhteistyökumppani Suomen Lions-liitto tavoittelee 160.000 euron keräyspottia lipaskeräyksillään. Mukana on lähes 250 klubia ympäri Suomen, jotka vievät nenäterveisiä esim. kouluihin.

Otto-pankkiautomaatteihin tulee 21.10.2013 alkaen lahjoitusmahdollisuus Nenäpäivä-kampanjalle Nenäpäivän vannoutuneen kannattajan, Michael Monroen, johdolla.

Lisäksi yli 80 ravintola- ja kahvilatoimipisteessä voi herkutella Nenäpäivä-tuotteilla, joiden tuotto menee osittain tai kokonaan Nenäpäivä-keräykseen.

Nämä ja lukuisat muut yhteistyökumppanit ovat Nenäpäivälle äärimmäisen tärkeitä – niiden avulla Nenäpäivä saadaan näkymään ja kuulumaan valtakunnallisesti entistä laajemmin ja keräysmäärää kasvatettua vuosi vuodelta. Nenäpäivä-kampanjan suojelijana toimii Presidentti Tarja Halonen.

Tule mukaan – perusta tiimi, herkuttele, lahjoita tai huuda hyvää!

Vuoden 2013 Nenäpäivän Hyvän Tekijät Paula Koivuniemi, Janne Kataja, Jarppi Leppänen, Ella Kanninen ja Karim Z. Yskowicz kannustavat suomalaisia pitämään hauskaa ja hankkimaan varoja kehitysmaiden lasten hyväksi rohkeasti eri tavoin. Nenäpäivälle tyypilliseen tyyliin keräykseen osallistutaan paitsi perinteisesti lahjoittamalla, niin myös viihdyttämällä, herkuttamalla, uskaltamalla, liikuttamalla tai myymällä!

Perusta Nenäpäivä-tiimi: Kerää työ- tai kaveriporukka yhteen ja heittäydy hyvän asian puolesta! Voit perustaa Nenäpäivä-tiimin helposti verkossa. Kaikki tiimille lahjoitetut varat menevät Nenäpäivä-keräykseen. Nenäpäivä-tiimejä on perustettu 16.10. mennessä jo yli 80. Lisäksi noin 200 koulua ja päiväkotia on lähtenyt mukaan tekemään omia Nenäpäivä-tempauksiaan. Perusta oma tiimi ja seuraa muiden tiimien tempausten etenemistä ja keräyssaldon karttumista osoitteessa: www.nenäpäivä.fi/tiimit

Herkuttele Hyvää: Ensimmäistä kertaa Nenäpäivän historiassa myös ravintoloissa ja kahviloissa voi herkutella tuotteilla, joiden tuotto menee osittain tai kokonaan Nenäpäivä-keräykseen. Mukana on jo yli 80 ravintola- ja kahvilatoimipistettä, jotka tarjoavat hyvän mielen herkkuja: www.herkuttelehyvää.fi

Lahjoita Otto-automaatilla: Nenä-historian ensimmäinen Otto-pankkiautomaattikampanja saa arvoisensa vetäjän, kun 21.10.2013 alkaen Michael Monroe lähtee Nenäpäivä-rundille pankkiautomaatteihin kannustamaan kansalaisia lahjoitusten tekoon.

Huuda hyvää: Nyt voit huutaa hyvää Nenäpäivän hyväksi helposti Huuto.netissä. Tänä vuonna huudettavana on muun muassa uskomaton Uskalla kosia -paketti Tillanderin timanttisormuksen, Scandic Hotel Paasin hotellisviitin ja Club for Fiven live-serenadin kera: www.huuto.net/nenapaiva

Nenäpäivä radiossa ja televisiossa

Ylen aluetoimitukset ja Radio Suomi raportoivat Nenäpäivä-tempauksista ympäri Suomen. Kaupunkien ja kuntien tapahtumista tiedotetaan myös Nenäpäivän nettisivuilla: www.nenäpäivä.fi/nenätapahtumat

5.11.2013 Nenäradio starttaa toista kertaa. Kaupallisten radiokanavien: Bassoradion, Radio Novan ja NRJ:n sekä YleX:n muodostama Nenäradio lähettää Helsingin keskustan Lasipalatsilta omaa Nenä-lähetystä noin 24 tunnin ajan keräten samalla varoja kehitysmaiden lapsille: nenäradio.fi.

Nenäpäivä-kampanja huipentuu Nenäpäivä-show’hun perjantaina 8.11.2013 Yle TV2:lla klo 19.10 alkaen. Viisituntista suoraa lähetystä Tohlopin studioilla isännöivät Anna Perho, Janne Kataja, Jenni Pääskysaari, Jani Toivola, Anna-Liisa Tilus ja Jussi-Pekka Rantanen. Illan aikana kymmenet julkisuuden henkilöt laittavat itsensä likoon hyvän asian puolesta. Sketsien kautta oman panoksensa Nenäpäivälle antavat mm. Hjallis Harkimo, Aira Samulin, Ben Zyskowicz, Jone Nikula, Maria Guzenina-Richardson, Armi Toivanen, Kike Elomaa, Jukka Puotila, Simo Frangen, Eija Vilpas ja Pirkka-Pekka Petelius.

Koskettavia kehitysmaatarinoita nähdään Anna Perhon silmin Nepalista sekä Anna-Liisa Tiluksen ja Robinin kokemana Burundista. Luvassa on lisäksi live-esityksiä muusikoilta, kuten Isaac Elliot, Robin, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Raappana, Paula Koivuniemi, Michael Monroe ja Anssi Kela.

Nenäpäivä-show’n lisäksi Yle TV2 näyttää lauantaina 9.11. klo 22.05 illan Nenäpäivä-elokuvavalintana Mary & Martha -elokuvan – tarinan naisista (Hilary Swank ja Brenda Blethyn), jotka päättävät lähteä taistelemaan Afrikan lapsia tappavaa malariaa vastaan. Sunnuntaina Yle TV2:lla nähdään vielä Isän Nenäpäivä-remix klo 10.25 alkaen. Mukana ovat muun muassa Mikko Kuustonen ja Kummelit: nenäpäivä.fi/Yle

 

Kuvateksti:

Kaksi leijonaa, viihteen ammattilainen Janne Kataja ja Suomen Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka. Kuva: Antti Tuomikoski.

Nenäpäivä-kampanjan kehitysmaiden lasten hyväksi järjestää vuosittain Ylen Hyvä Säätiö. Sen toiminnassa on mukana yhdeksän järjestöä, jotka vievät avun tehokkaasti perille: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK). Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan.

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs