Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Lautapelit.fi - 20 vuotta lautapelaamisen riemua!

Lautapelit.fi

Lautapelit.fi - 20 vuotta lautapelaamisen riemua!

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 10:00
Julkaisija: Lautapelit.fi

 

Toukokuussa lautapelaamisen erikoisliike Lautapelit.fi täyttää pyöreät 20 vuotta. Kaksipäiväisten syntymäpäivien aikana muistellaan yrityksen matkaa yhdeksi suomalaisen pelimaailman tärkeimmiksi toimijoiksi.

”Liiketila oli ainoastaan 12 neliömetrin suuruinen, ja varastotila sijaitsi pöydän alla” toimitusjohtaja Toni Niittymäki muistelee alun tiivistä kaupankäyntitunnelmaa, kun yrityksen ensimmäinen myymälä avattiin vuonna 1996 uudelle Kaisaniemen metroasemalle.

Tuotevalikoima oli yhtä pieni kuin itse liiketilakin. Myymälästä pystyi tuolloin ostamaan ainoastaan keräilykortteja.

Suomenkielinen Carcassonne räjäytti myynnin ja nosti yrityksen Suomen pelikentän tietoisuuteen. Verkkokauppatoiminnan aloittaminen kasvatti myyntiä ja kauppa laajeni Suomen rajojen ulkopuolelle. Viennin kärjessä on Lautapelit.fi:n oma englanninkielinen harrastajapelaajille suunnattu julkaisu, avaruussivilisaatiopeli Eclipse, jota myydään maailmanlaajuisesti. Se on arvostettu 20 maailman parhaan pelin joukkoon BoardGameGeek.com-sivustolla.

Lautapelit.fi on perustanut tytäryhtiöt sekä Norjaan että Tanskaan. Tulevaisuudessa toimintaa on tarkoitus laajentaa entisestään Pohjoismaissa. Helsingin Kampissa sijaitsevassa myymälässä on myynnissä reilut 1000 peliä ja valikoimaa päivitetään tasaisesti pelimaailman trendien mukaan. Oma julkaisutoiminta on aktiivista, ja pelit kilpailevat vuosittain menestyksekkäästi Vuoden Peli -palkinnoista. Lautapelit.fi on yksi suurimmista pelkästään lautapelelihin erikoistuneista myymälöistä Euroopassa.

Aika on kulunut nopeasti, sillä työskentely oman intohimon parissa on palkitsevaa. Jokainen yrityksellä työskentelevä on lautapelien harrastaja, mikä onkin ollut tärkeää yrityksen menestyksen kannalta.

”Teemme tätä työtä, sillä se on hauskaa” myymäläpäällikkö Linda Bremer tiivistää.

Syntymäpäiviä juhlitaan 27.-28.5.2016  Kauppakeskus Kampin myymälässä. Kakkutarjoilun ja tarjousostosten ohessa myös pelataan. Lauantaina 28.5. klo 13 myymälässä järjestetään leikkimielinen Halli Galli -turnaus kaikille nopeista reagointipeleistä pitäville. Osallistuminen on täysin ilmaista eikä aiempaa pelitaustaa tarvitse olla. Eikä turnaus olisi tietenkään mitään ilman pelipalkintoja.

Lautapelit.fi historia
1996 Ensimmäinen myymälä avautuu uudelle Kaisaniemen metroasemalle Safe Haven -nimellä.
1998 Verkkokauppa avataan.
1999 Toiminnan laajetessa tilat siirtyvät isompiin tiloihin Helsingin keskustan Aikataloon.
2000 Ensimmäiset englanninkieliset lautapelit otetaan myyntiin. Lautapelien maahantuonti alkaa.
2004 Myynnit ovat kasvaneet suotuisiksi ja on aika omalle käännöstuotannolle. Carcassonnen suomenkielinen painos julkaistaan ja siitä tulee samana vuonna Suomen Leluyhdistyksen Vuoden Peli -palkinnon voittaja. Carcassonne on nykyäänkin Lautapelien myydyin peli.
2006 Lisätilalle on jälleen tarve. Liiketila siirtyy Narinkkatorin kupeeseen.
2011 Lautapelit.fi:n oma julkaisu, avaruussiviilisaatiopeli Eclipse avaa vientikaupan ja siitä tulee kansainvälinen suurmenestys.
2014 Myymälä muuttaa nykyisiin tiloihinsa Kauppakeskus Kamppiin.
2015 Tytäryhtiöt avataan Norjaan ja Tanskaan.
2016 Toiminta laajenee entisestään. Uutuusjulkaisujen joukossa muun muassa Flamme Rouge, Dungeon Rush ja Honshu.

Tervetuloa tutustumaan 20-vuotiaaseen yritykseen, kuulemaan kevään uutuuksista, nauttimaan kakkutarjoilusta ja ennen kaikkea innostumaan lautapeleistä!

Aika: 27.-28.5.2016, kakkutarjoilu klo 10 eteenpäin, Halli Galli -turnaus 28.5. klo 13
Paikka: Lautapelit.fi myymälä, Kauppakeskus Kamppi (Urho Kekkosen katu 1, 3.krs, 00100 Helsinki)

Lisätietoa:
Linda Bremer
myymäläpäällikkö
p. (09) 622 5560
linda@lautapelit.fi
Lautapelit.fi

www.lautapelit.fi

Liitetiedostot

__________

Lautapelit.fi Oy on vuonna 1996 perustettu pelien maahantuontia, tukku- ja vähittäismyyntiä sekä pelijulkaisua harjoittava yritys. Yritys julkaisee suomenkielisiä painoksia maailmalla suosituista ja menestystä saavuttaneista lautapeleistä ja tuottaa myös pelejä kansainvälisille markkinoille.

Lautapelit.fi asettaa tavoitteensa korkealle ja kaiken toiminnan lähtökohtana on lauta- ja seurapelejä pelaava asiakas. Julkaisemien pelien täytyy olla parasta mitä markkinoilla on tarjota.

Lautapelit.fi - pelataan yhdessä!

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs