Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Laulaja Irina on Supersiskojen uusi kasvo

Supersiskot

Laulaja Irina on Supersiskojen uusi kasvo

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 07:30
Julkaisija: Supersiskot

Nuorten tyttöjen nettitukipalvelu Supersiskot.fi päivystää myös jouluna

Laulaja Irina on Supersiskojen uusi kasvo

Matalan kynnyksen keskusteluapua nuorille tytöille tarjoava nettitukipalvelu Supersiskot on saanut laulaja Irinasta uuden keulahahmon. Mainoskuvissa Irina esiintyy toinen puoli kasvoista tummaksi maskeerattuna. Kuvat näkyvät jatkossa Supersiskojen sivuilla ja markkinointimateriaaleissa. 

Myös sanoittaja ja säveltäjänä tutuksi tullut Irina Saari on itsekin pienten lasten äiti. Hän toivoo, että helposti lähestyttävän Supersiskot-sivuston kautta monet tytöt saisivat apua. 

”Lähdin mukaan, koska minusta on tärkeää tukea nuoria olivatpa he sitten tyttöjä tai poikia. Elämä heittää eteen odotettuja ja odottamattomia haasteita, pulmatilanteita ja välillä tragedioitakin. Näiden äärellä olo saattaa olla kovinkin yksinäinen”, Irina sanoo.

”Jos lähellä ei ole ketään, kenen kanssa asioista voisi puhua, on vaikeaa päästä eteenpäin. Joistain asioista saattaa voida helpommin puhua ihmiselle, joka ei ole niin läheinen”, Irina uskoo. 

Joulu haasteellista aikaa monissa perheissä

Tyttöjen syrjäytymisen ehkäisemiseksi perustetulla Supersiskot.fi -tukisivustolla viesteihin vastaa pitkän linjan sosiaalityön ammattilainen, supersisko Hannele. Hän päivystää myös joulun pyhinä.

”Nuorten paha olo näyttäytyy usein vasta joulun jälkeen, mikäli perheissä on riidelty paljon”, Hannele sanoo kokemustensa perusteella.

Vaikka monia auttavia tahoja nykyään löytyy ja uusia syntyy, Supersiskona työskentelevän Hannelen mukaan niitä kaikkia tarvitaan, jotta yksikään tyttö ei jäisi yksin. ”Nettitukipalvelu on tarpeen siksikin, että nuorilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä matkojen päähän hakemaan apua.”

Tule mukaan auttamaan, lahjoittaminen on helppoa

Supersiskot.fi verkkokaupassa on myynnissä ajankohtaisia kampanjatuotteita, kuten kauniisti muotoiltuja heijastimia, rannepantoja ja t-paitoja. Sivusto tarjoaa monia keinoja tehdä lahjoituksia tukipalvelun hyväksi joko tekstiviestillä tai soittamalla. 

Tekstaa Supersiskot-numeroon 16499 (tekstiviestin hinta 10 euroa), tai soita Supersiskot-numeroon 0600 03210 (puhelun hinta 10 euroa).

Zonta-järjestön Piiri 20 käyttää varat nettitukipalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen, sillä tukihenkilöä lukuun ottamatta mukana työskentelevät eri alojen ammattilaiset ja yritykset lahjoittavat työpanoksensa ilman korvausta.

Supersiskot käynnistyi keväällä 2013 Maria Drockilan voitettua MTV3:n Hyväntekeväisyys Diili -kilpailun finaali. Ammattilaisen tarjoaman keskusteluavun tavoitteena on ohjata nuoria yhteiskunnan palveluiden piiriin ja samalla vahvistaa heidän elämänhallintaansa ja ehkäistä ongelmien syntymistä. 

Nettitukipalvelu ylläpitää kansainvälisen Zonta International -järjestön Suomessa toimiva piiri 20, johon kuuluu 1700 eri ammateissa toimivaa naisjäsentä. Järjestöllä on valtakunnallinen keräyslupa hankkia lahjoitusvaroja tukisivuston ylläpitämiseen.

Supersiskojen taustavoimia ovat Zonta-järjestön ohella Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Syömishäiriöliitto, Tyttöjen talo ja Väestöliitto.  

Lisätiedot:

www.supersiskot.fi
www.zonta.fi
Supersiskojen Facebook-sivu

Yhteystiedot:

Zonta International Piiri 20
Supersiskot-koordinaattori
Marjo Salminen
p. 044 553 3365
marjosalminen@hotmail.com


PR- ja viestintätoimikunta
Supersiskot-tiedottaja
Pirjo Kuisma
p. 040 554 3587
pirjo.kuisma@figuuri.fi

 

Liitetiedostot

Zonta International on vuonna 1919 perustettu maailmanlaajuinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton naisten palvelujärjestö. Suomessa jäseniä on noin 1700. Järjestön tavoitteena on edistää naisten ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa, parantaa naisten ja tyttöjen koulutusta, terveydenhuoltoa ja taloudellista asemaa sekä vaikuttaa asenteisiin ja lainsäädäntöön. 

Maria Drockila voitti keväällä 2013 MTV3:n Hyväntekeväisyys Diili -ohjelman Supersiskot-hankkeella, jonka tavoitteena on ehkäistä nuorten tyttöjen syrjäytymistä. Hanke siirtyi ohjelman päätyttyä Zonta International Piiri 20:lle (Suomi & Viro), joka toimii Supersiskojen vastuullisena toteuttajana. Zonta-järjestöön kuuluva Maria Drockila jatkaa projektissa vapaaehtoisena. www.zonta.fi   www.supersiskot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs