Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa elokuussa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.08.2016 klo 11:46
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 10. päivä. Tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta. Tapahtumaan voi tulla joko klo 12 tai 14 aloituksiin ja kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu klo 16. Tilaisuus on maksuton.

Verkostoitumista ja infoa

- Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota, kertoo Arja Tuuva, Lappeenrannan vammaisneuvoston puheenjohtaja elokuisesta tapahtumasta.

Tapahtumassa on kaksi samanlaista aloitusta, jotka pidetään klo 12 ja 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa vammaisneuvoston puheenjohtaja kertoo vammaisneuvoston toiminnasta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vammaispalveluista puolestaan kertovat palveluesimies Leena Luukka sekä palveluohjaaja Kati Utriainen.

Tapahtumassa on tarjolla eri pisteillä mielenkiintoisia esittelyjä ja toimintoja

- Tapahtuma on koottu eri pisteistä, joilla saa kierrellä ihan omaan tahtiinsa, kertoo Pia Haakana, vammaisneuvoston sihteeri ja kaupungin asukasyhteyshenkilö.

Kaakkois-Suomen Sydänpiirin Herkkutori pisteellä saa tietoa eri tuotteiden sokeri ja rasvamääristä, Etelä-Karjalan Omaishoitajat kertovat puolestaan omalla pisteellään OmaisOiva toiminnastaan, kaupungin liikuntatoimen pisteellä saa tietoa kaupungin erityisliikunta toiminnasta ja liikuntatoimi järjestää päärakennuksessa klo 13:15 ja 15:15 tuolijumppaa halukkaille. Eksoten Mallu -autokin on paikalla ja sen toimintaan voi tutustua pihalla.

Mukana tapahtumassa on myös muotoilija Jaana Ihme ja hänen kulttuurityöpajassaan voi tutustua kiveen ”Säihkettä luonnosta” -teemalla. ”Yes we can” – kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan uudistamista Etelä-Karjalassa edistävä hanke esittäytyy ja myynnissä on myös toimintakeskusten tuotteita, Haakana luettelee tapahtumassa mukana olevia.

– Lisäksi pihalla voi pelata mukavassa seurassa Bocciaa, posetiivari Kimmo Panulan musiikin tahdissa ja pikkurahalla voi ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Haakana jatkaa.

- Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet, toivottaa Arja Tuuva, kaupungin vammaisneuvoston puheenjohtaja.

- Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Vammaisneuvosto toimii Lappeenrannan kaupunginhallituksen alaisuudessa ja koostuu kaupungissa toimivien vammaisjärjestöjen Lappeenrannassa asuvista edustajista, kaupunginvaltuutetuista ja eri toimialojen viranhaltijoista. Se on yhteistyöelin, jonka kautta vammaisten oma asiantuntemus saadaan kunnallishallinnolliseen suunnitteluun ja päätöksentekoon asioissa, joilla on vaikutusta vammaisen lappeenrantalaisen elinoloihin, hyvinvointiin ja tasa-arvoiseen osallistumismahdollisuuteen yhteisön jäsenenä.

http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Paatoksenteko-ja-talous/Vammaisneuvosto

Lisätietoja

Pia Haakana, vammaisneuvon sihteeri, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki (lomalla 1.7.-29.7.3016)

puh 040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs