Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kutsu lehdistötilaisuuteen: Ad Reinhardt / Art Vs History -näyttely avaa EMMAn juhlavuoden

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Ad Reinhardt / Art Vs History -näyttely avaa EMMAn juhlavuoden

Kutsu.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 11:06
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Kutsu lehdistötilaisuuteen.

Aika: Tiistai 9.2.2016 klo 10

Paikka: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Aitio-tila EMMAn näyttelytilassa (2. krs), Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo kutsuu median edustajat 10.2.2016 avautuvan EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden käynnistävän Ad Reinhardtin Art Vs History -näyttelyn lehdistötilaisuuteen. Näyttely on esillä 17.4.2016 asti.

Lehdistötilaisuudessa medialla on mahdollisuus kuulla ja haastatella näyttelyn kuraattoria ja Malmön Taidehallin johtajaa Diana Baldonia, EMMAn intendenttiä Päivi Talasmaata ja EMMAn museojohtajaa Pilvi Kalhamaa sekä tutustua näyttelyyn ennakkoon. 

 

Ad Reinhardt / Art Vs History: 

EMMAn juhlavuoden kevät esittelee merkittävän amerikkalaisen abstraktin taiteilijan Ad Reinhardtin (1913-1967) poliittisia sarjakuvia ja satiirisia pilapiirroksia. Art Vs History -näyttely luo kokonaiskuvaa taiteilijasta, joka abstraktin taiteen ohella oli kiinnostunut yhteiskunnallisista, moraalisista ja eettisistä asioista. Näyttelyn keskiössä on Reinhardtin kuuluisa taidesarjakuva How to Look. Sarjan piirrokset olivat Ad Reinhardtille tärkeä kanava puolustaa abstraktia taidetta ja lisätä sen ymmärrystä. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Malmö Konsthallin, Ad Reinhardt Foundationin ja David Zwirner Galleryn kanssa.

 

***

Ad Reinhardtin näyttelyn lehdistötilaisuuden jälkeen klo 11 alkaa näyttelytilassa Camilla Vuorenmaan Meri erottaa meidät -näyttelyn lehdistötilaisuus. Vuorenmaan näyttely on Suomen Taideakatemian palkintonäyttely ja se avautuu EMMAssa samanaikaisesti Reinhardtin näyttelyn kanssa. Medialla on mahdollisuus tavata taiteilija ja tutustua myös hänen näyttelyynsä ennakkoon.

 

Tilaisuudessa on tarjoilu.

 

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: tiina.hautala@emma.museum

 

Kuvamateriaali: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Ad+Reinhardt+/

salasana: emmamuseum

Näyttelystä EMMAn nettisivuilla: http://www.emma.museum/adreinhardt

 

Lisätietoja lehdistötilaisuudesta:

Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA
esa.takala@emma.museum p. 043 825 0021

Lisätietoja näyttelystä:

Päivi Talasmaa, intendentti, EMMA
paivi.talasmaa@emma.museum p. 050 511 4206

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum p. 040 533 4070

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs