Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kotimainen kauppa digitalisoituu nyt ennennäkemättömällä vauhdilla – Verkkokauppaindeksi osoittaa kaupan alan olevan parhaillaan murrosvaiheessa

Vilkas Group Oy

Kotimainen kauppa digitalisoituu nyt ennennäkemättömällä vauhdilla – Verkkokauppaindeksi osoittaa kaupan alan olevan parhaillaan murrosvaiheessa

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2016 klo 08:15
Julkaisija: Vilkas Group Oy

Verkkokauppaa on tehty jo yli 20 vuotta, mutta vasta nyt olemme todistamassa muutosta, joka ravistelee kaupan alan rakenteita pysyvästi. Viimeisen 12 kuukauden verkkokauppaindeksin tulokset osoittavat, että kaupan alan murros on parhaillaan tapahtumassa. Vielä vuoden 2015 aikana vähittäiskaupasta tapahtui verkossa vain alle 10 prosenttia. Edellisen 12 kuukauden seurantajaksoista jokainen on ollut yli 30% kasvussa ja nyt viimeisin verkkokauppaindeksi Q2/2016 näyttää ennätyksellistä 43% kasvua kotimaisille verkkokaupoille verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Vuonna 2016 verkossa tapahtuva kaupankäynti tulee lähentelemään 20% koko vähittäiskaupan volyymista.

Kotimaiset kuluttajat ja yritysasiakkaat ovat siirtyneet poikkeuksellisen voimakkaasti asioimaan verkkokaupoissa. Verkkokauppaindeksi, jota mitataan verkkokauppojen tilausmäärien, myynnin ja keskiostoksen mukaan, kasvoi tämän vuoden toisen kvartaalin aikana ennätykselliset 43%. Vuosi sitten vastaavana aikana kasvu oli 21%.

Mistä johtuu vuoden 2016 toisen kvartaalin, sekä koko edellisen 12 kuukauden verkkokauppaindeksin voimakas kasvu, vaikka taloudessa muuten menee heikosti?

– Tärkeimpänä syynä näen kuluttajien radikaalin muutoksen ostokäyttäytymisessä. Asiakkaat hakevat nykyään tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita pääasiassa verkosta. Palveluiden vertailu ja kokemusten jakaminen on helppoa ja sen voi tehdä mistä ja milloin vain. Asiakkaat myös inspiroituvat elämyksellisten palveluiden avulla tekemään spontaaneja hankintoja, perustelee verkkokauppapalveluita tarjoavan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

– Toinen merkittävä tekijä voimakkaalle kasvulle on digitaalisen kaupan alan uudet innovaatiot. Digitaalinen kaupan ala on kehittänyt palveluitaan kaikessa hiljaisuudessa jo 20 vuotta, ja nyt ala on pääsemässä toden teolla vauhtiin uusien innovaatioiden ja kustannustehokkaiden toimittajien avulla. Digitaalinen ekosysteemi tarjoaa tänä päivänä pienille sekä suurille kauppiaille monipuolisen kirjon edistyksellisiä palveluita, joiden avulla asiakkaiden löytäminen mistä ja milloin vain on jokaisen kauppiaan saavutettavissa, ilman suuria investointeja tai teknistä osaamista, jatkaa Korkiakoski perustelua.

– Kysyntä ja tarjonta on siirtynyt voimakkaasti myös mobiililaitteisiin, jolloin palveluiden saavutettavuus on yhä helpompaa kaikille osapuolille. Tämä näkyy myös operaattoreiden dataliikenteen räjähdysmäisenä kasvuna viime vuosien aikana, jatkaa Korkiakoski.

Tummia pilviä kotimaisen verkkokaupan ylle kasautuu vain kansainvälisestä kaupasta. Kotimaisissa verkkokaupoissa ulkomaisia asiakkaita (kävijöitä) on keskimäärin vain 7%, kun keskiarvo EU:n alueella on noin 27%. Jos kotimaiset verkkokaupat eivät kykene kansainvälistymään, ne eivät hyödynnä verkkokaupan koko potentiaalia ja ovat vaarassa jäädä ulkomaisten kasvavien toimijoiden jalkoihin.

 

Verkkokauppaindeksiä on laskettu 10 vuotta alkaen vuodesta 2006. Se julkaistaan neljä kertaa vuodessa, ja luvut saadaan 1300 kotimaisesta verkkokaupasta sekä niiden tilauksista. Indeksin laskee Vilkas Group Oy, joka on Suomen suosituin verkkokauppapalvelun toimittaja. Joka neljäs suomalainen verkkokauppa on Vilkas Groupin palvelulla toteutettu. http://www.vilkas.fi/verkkokauppaindeksi

 

Lisätiedot:

Markku Korkiakoski, toimitusjohtaja, Vilkas Group Oy, puh. 0400 434 244, markku.korkiakoski@vilkas.fi

 

Vilkas Group Oy on vuonna 1995 perustettu verkkokaupankäynnin palvelutalo, joka toimittaa laadukkaita verkkokauppoja ja verkkokauppiaiden menestystä tukevia lisäpalveluja. Vilkas Groupin toimittamia verkkokauppoja käyttävät tuhannet suomalaiset yritykset kaikilta toimialoilta. Lisäksi Vilkas Group on toimittanut lukuisia verkkokaupankäyntiä tukevia ratkaisuja Ruotsiin, Englantiin, Saksaan ja Espanjaan.www.vilkas.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs