Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Keittiöpuutarhatrendi kukoistaa

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Keittiöpuutarhatrendi kukoistaa

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2011 klo 11:04
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Kevään puutarhatyöt viivästynevät koko maassa pitkittyneen talven ja paksun lumikerroksen vuoksi. Lumi ja talvi näkyvät myös pienkonekaupassa, koska puutarhan ja metsänhoitotöihin ei ole päästy. Lumilinkoja tosin myydään edelleen, vaikka isolta osalta liikkeitä ja maahantuojia ne ovat loppuneet. Kuluttajat ovat aktivoituneet ostamaan linkoja ennakkoon varmistaakseen, että heillä on linko ensi talvena. Ennakkokauppa onkin ollut todella vilkasta.

  – Puutarhakonekaupan odotukset ovatkin toimialalla positiiviset puutarhanhoitotrendin voimistumisen myötä, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen , pienkonejaoston puheenjohtaja, Husqvarnan metsätuotteiden tuotespesialisti Tuomas Kuivamäki kertoo.

  Husqvarna teetti maailmanlaajuisen tutkimuksen puutarhaunelmista kysymällä asiasta puutarhablogia pitäviltä. Tulosten mukaan kaikkialla maailmassa on alkamassa yksilöllisten puutarhojen aikakausi. Sosiaalinen media edistää sitä, sillä online-ystävät rohkaisevat luomaan oman tyylinsä puutarhaansa.

  Suurin trendi on kuitenkin keittiöpuutarha, kiitos Michelle Obaman. Keittiöpuutarhuria motivoivat tunteet henkilökohtaisesta kehityksestä ja hyvistä teoista.

  Erityisesti länsimaissa on vahva villipuutarhatrendi, jossa luonto on omalla takapihalla ja huoliteltujen puutarhojen sijasta arvostetaan luonnollisuutta.

  Sosiaalinen puutarhatrendi muuttaa puutarhan sosiaaliseksi tilaksi ja toimii sisätilojen jatkeena. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä arvostetumpi sosiaalinen puutarha on. 

  Kevään tullen puutarhan pienkoneet kaivetaan varastosta, ja tällöin herätään kysymykseen, sopiiko uusi 95E10-polttoaine pienkoneille.

  – Ihmiset ovat tulleet jopa liiankin varovaisiksi, ja ennakkoasenteet ovat luoneet uhkakuvia polttoaineen mahdollisesti tuomista ongelmista, Kuivamäki huomauttaa.

  Pienkoneissa uusi polttoaine ei tuota ongelmia, mutta edelleen pienkoneisiin suositellaan polttoaineeksi ensisijaisesti pienkone- (pienmoottori-) polttoainetta, toiseksi 98E:tä ja kolmanneksi 95E10:tä.

– Jos E10-bensiiniä käytetään, on varmistettava, että laitteessa käytetään hyvälaatuista 2T-öljyä, Kuivamäki muistuttaa.

  Motivan ylläpitämällä http://www.e10bensiini.fi on lista pienkonejaoston edustamista tuotteista merkeittäin. Listasta voi tarkistaa, sopiiko E10-bensiini omaan laitteeseen.

 

Lisätietoja:

 

Tuomas Kuivamäki                                                                 Hannu Kyyhkynen

Pienkonejaoston puheenjohtaja                                                Pienkonejaoston asiamies

p. 040 7177 394                                                                     p. 050 5994 942

tuomas.kuivamaki(at)husqvarna.fi                                           hannu.kyyhkynen(at)tekninen.fi

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys edustaa noin neljääsataa alan yritystä. Ne työllistävät yhteensä 20 000 henkeä. Jäsenyritykset toimivat useilla eri teollisuudenaloilla, kuten raaka-ainekaupassa sekä teollisuuden ja rakennusalan koneiden ja laitteiden toimittajana.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs