Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kansallispuvut tuulettumaan linnoituksessa!

Lappeenrannan kaupunki

Kansallispuvut tuulettumaan linnoituksessa!

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2015 klo 08:39
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

"Keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa 5.8.1885. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin soutuvene. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, perää piti neito Jääsken puvussa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli kansallispukujen ensimmäinen suuri julkinen esiintyminen ja sitä voidaan pitää kansallispuvun syntymäpäivänä", kertoo Soja Murto, joka on myös Kansallispukujen tuuletuspäivän ideoija. 

Suomen kansallispuku juhlii 130-vuotista taivaltaan, jonka kunniaksi Lappeenrannan Vanhankaupungin päivillä järjestetään lauantaina 8. elokuuta kansallispukujen tuuletustapahtuma. 

Tapahtuma järjestetään klo 12−15, jolloin radiotalon nurmialueella on tuuletuspiknik, johon kaikki toivotetaan tervetulleiksi. Tuuletuspiknikin tarkoitus on viettää kesäpäivää yhdessä muiden ihmisten kanssa, samalla ihaillen erilaisia kansallispukujamme. Jos kansallispukusi on esimerkiksi kutistunut vuosien aikana, kelpaa tuuletettavaksi myös puvun osa.

Ota siis matkaan viltti, eväät sekä oma kansallispukusi, ja tule mukaan iloiseen tapahtumaan!

Tuuletustapahtumaan kuuluvat piknikin lisäksi kansallispukuisten soutajien saapuminen maalaissatamaan klo 12, sekä Kehruuhuoneella kansantanssiesitys ja kansallispukunäytös. Kehruuhuoneelle on vapaa pääsy tapahtuman aikana. Kehruuhuoneella on myös yhdessä Taito Etelä-Karjalan ja Soja Murron kanssa järjestetty 8 eteläkarjalaisen kansallispuvun näyttely, joka on nähtävillä 5.−31.8.2015. 

Jos et vielä ole ehtinyt tutustumaan historialliseen Kehruuhuoneeseen, nyt viimeistään kannattaa vierailla uusituissa tiloissa! 

Kansallispukuja tuuletettiin ensimmäisen kerran Imatralla vuonna 2010. Tapahtuma on lisännyt nopeasti suosiotaan ja viime elokuussa piknikkejä järjestettiin jo noin 40 paikkakunnalla. Kansallispukujen tuuletus on Suomen Kalevalaisten naisten ideoima valtakunnallinen tapahtuma, jolla halutaan tehdä suomalaista kansallispukua tunnetuksi ja luoda kansallispuvulle oma päivä. 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs