Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kansainvälinen jalkinesuunnittelueliitti ottaa kantaa alan menestystekijöihin Hämeenlinnassa toukokuussa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kansainvälinen jalkinesuunnittelueliitti ottaa kantaa alan menestystekijöihin Hämeenlinnassa toukokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2012 klo 15:31
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

International Footwear Networking on kaksipäiväinen tapahtuma torstaista perjantaihin 24.-25.5.2012 Hämeenlinnassa. HAMK Visamäen kampukselle kokoontuu kansainvälisesti arvostettu joukko jalkinesuunnittelijoita antamaan eväitä maailmanmarkkinoille tähtääville jalkinesuunnittelun opiskelijoille.

Perjantain seminaarissa pohditaan jalkinesuunnittelijoiden menestymisen syitä. Jalkinesuunnittelu on maailmanlaajuisesti kiinnostava asia ja joukossa on useita suomalaisia suunnittelijoita. Päivän keskeinen teema on, mitä jalkinesuunnittelu on ja miksi jalkinesuunnittelijat menestyvät. Lisäksi seminaarissa avataan jalkinesuunnittelijan ammatti-identiteettiä ja heidän kehittymistä asiantuntijoiksi omassa segmentissään.

Seminaarin kansainväliset vieraat ovat suomalais-marokkolainen suunnittelija Aki Choklat, Creative Consult Diane Becker ja Creative Designer Nicoline van Enter.

Suomesta seminaariin osallistuvat tutkijat Mari Lind ja Anne-Mari Lehto Tampereen Museokeskus Vapriikin Kenkämuseosta, kansainvälisesti menestynyt jalkinesuunnittelija Terhi Pölkki sekä jalkinesuunnittelun lehtori Merianne Nebo HAMKista.

Seminaari on maksuton Emil Aaltosen Muistorahaston tuen ansiosta. Paikalle mahtuu sata ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa

Merianne Nebo
merianne.nebo@hamk.fi
puh. 03 646 3641

Lehdistötilaisuudet

24.5.2012 klo 15-16.00 D-rakennus, ala-aula, kirjaston etu-osa
HAMK, Visamäen kampus,
Visakaarre 14,
13100 Hämeenlinna

25.5.2012 klo 9.00-10.00 C-rakennus, ala-aula A-auditorion edessä
HAMK, Visamäen kampus,
Visakaarre 12,
13100 Hämeenlinna

Asiantuntijaesittelyt

Aki Choklat, IFN seminaariin “coach” on suomalais-marokkolainen suunnittelija. Hän opiskeli Yhdysvalloissa business alaa ja jalkinesuunnittelua Royal College of Artissa Lontoossa. Aki jäi opiskelun jälkeen Lontooseen perustaessaan oman tuotemerkin AC. Jalkinesuunnittelun lisäksi Akista on vuosien aikana tullut kansainvälisesti tunnettu jalkinealan kouluttaja, trendiennustaja sekä asusteiden ja vaatteiden suunnittelija. Hän on julkaissut kaksi jalkinealan kirjaa, Shoe Design ja Footwear Design. Aki asuu Lontoossa ja Firenzessä. Hän tukee HAMK Wetterhoffin jalkinealan opiskelijoita ja mahdollistaa opiskelijoille pitkäaikaisia työharjoittelujaksoja omassa yrityksessään joko Italiassa tai Lontoossa. Akin aiheena seminaarissa on Being a Designer in a Contemborary World.

Merianne Nebo, IFN tapahtuman “host”, on jalkineinsinööri ja jalkinesuunnittelija. Hän opiskeli jalkineen teknologiaa ja suunnittelua Englannissa. Merianne siirtyi jalkineteollisuuden suunnittelijan työstään jalkinekoulutuksen sektorille kehittämään HAMKin muotoilun koulutusohjelman jalkineen pääainetta. Hän opettaa jalkinesuunnittelua ja jalkineen kaavoitusta vuosittain myös Euroopassa ja on kiinnostunut jalkineen pääaineen vastaavana tutkia jalkinesuunnittelijan ammatti-identiteettiä ja asiantuntijuutta.

Creative consult, Diane Becker, käsittelee IFN seminaarissa jalkinesuunnittelua luovuuden näkökulmasta: Creative Indentity and Footwear Design Case history Camper Creativity network. Diane on amerikkalais-italialainen jalkinealan asiantuntija, valmistunut New Yorkin yliopistosta pääaineenaan taidehistoria. Dianalla on henkeäsalpaava lista yhteisyökumppaneistaan, tässä niistä vain muutama: Ferragamo jalkineet, Camper, Barcelona Design Center, Polimoda Luxury Management ja Consorzio Vera Pelle. Diane kirjoittaa myös artikkeleita luovuudesta ja trendeistä BLOOM lehdelle. Diane pitää maailmalaajuisesti luovia jalkinealan työpajoja.

Creative Designer, Nicoline Van Enter, selvittää IFN seminaarissa mitä tarpeita jalkineella on suunnittelun näkökulmasta: The Evolving Needs for Footwear. Nicoline on hollantilainen SLEM koulutuskeskuksen johtaja ja suunnittelija. Hän valmistui vaatetusinsinööriksi Amsterdam Fashion Insitutista. Nicoline vastasi myös hollantilaisen jalkine- ja nahka-alan trendiennuste yrityksestä. Tänä päivänä Nicolinella on oma trendiennuste yritys Ytrends mikä yhdistyy lähiaikoina SLEMiin. Nicoline jakaa trenditietouttaan kansainvälisessä kontekstissa ja kouluttaa myös jalkinesuunnittelijoita.

Terhi Pölkki, jalkinesuunnittelija. Terhi kertoo nuorena suunnittelijana IFN seminaarissa oman menestystarinansa jalkinesuunnitteluopiskelujen jälkeen saavuttamastaan jalkinesuunnittelija asemastaan: The Voice of Young Shoedesigner. Terhi valmistui jalkineartenomiksi HAMK Wetterhoffilta ja jatkoi jalkinesuunnittelijaksi London College of Fashion opistossa. Valmistumisen jälkeen Terhi työskenteli suunnittelijana Englannin isoimmille tuotemerkeille kunnes päätti muuttaa takaisin Suomeen ja lanseerata oman tuotemerkkinsä TERHI PÖLKKI. Terhillä on vankka kokemus kaupallisten mallistojen tuotteistamisprosessista ulkomailla.

Tutkijat Mari Lind ja Anne-Mari Lehto, Tampereen museot Varpiikista, kertovat suomalaisen jalkinesuunnittelun historiasta Vapriikin jalkinemuseon kokoelmien jalkineiden näkökulmasta: Traditional Finnish Footwear as a Source of Inspiration. Mari ja Anne-Mari ovat tutkineet suomalaista jalkineperinnettä ja kehittäneet Vapriikin museolle sähköisen tietokannan museon jalkineista.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs