Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Kalevalaisten naisten juhlavuoden koru VÄLKE juhlii nykypäivän naista

Pilgrim Oy

Kalevalaisten naisten juhlavuoden koru VÄLKE juhlii nykypäivän naista

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 11:18
Julkaisija: Pilgrim Oy

LEHDISTÖTIEDOTE                            2.10.2014


Kalevala, Kanteletar ja kalevalaiset naiset juhlivat vuonna 2015

Juhlavuoden koru VÄLKE juhlii nykypäivän naista

Tuleva vuosi 2015 on Kalevalan, Kantelettaren ja kalevalaisten naisten juhlavuosi. Kanteletar täyttää 175, Kalevala 180 ja Kalevalaisten Naisten Liitto 80 vuotta. Juhlavuosi on täynnä kaikille avoimia kulttuuritapahtumia. Vuoden tavoite on esitellä monipuolisesti kalevalaista kulttuuriperintöä ja innostaa uusia jäseniä mukaan kalevalaisten naisten toimintaan. Juhlavuosi toteutetaan yhdessä Kalevalaisten Naisten Liiton omistaman Kalevala Koru Oy:n kanssa. Merkkivuoden korun Välkkeen on suunnitellut Kalevala Korun kultaseppä Saija Saarela. Juhlavuoden suojelija on Tasavallan Presidentin puoliso Jenni Haukio.

– Vuosi 2015 on kalevalaisille naisille tärkeä.  Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kertoa siitä kaikesta hyvästä, mitä kalevalaisuus nykynaiselle edustaa.  Mikä on se kipinä, joka pitää kalevalaisia naisia yhdessä vuodesta toiseen – mistä kirpoaa inspiraatio menneeseen, tähän päivään ja tulevaan; mistä kumpuaa ilo?  Onko se runous, ikiaikaiset myytit, klassiset kalevalakorut vai ihan uusi perinne? Nimittäin perinteen voimasta syntyy joka päivä aivan uutta perinnettä, sanoo Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja Sari Kaasinen.

Sitkeä, luja, taitava ja kaunis

Juhlavuoden korun suunnitellut kultaseppä Saija Saarela kuvailee Välkettä seuraavasti:

– Välkkeen linjat toistavat rantojemme aaltojen kuluttamien kivien muotoja muistona Kalevalan luomiskertomuksesta ja kantaäitimme, veden emon työstä. Välke juhlistaa Kalevalaisten Naisten liiton 80-vuotista taivalta. Paljon on muuttunut, mutta enemmän pysynyt: kalevalainen nainen. Vaikka särmät ehkä ovatkin aikojen pyörteissä silinneet, on sisin silti muuttumaton. Se on sitkeä ja luja, taitava ja kaunis.

Tiedustelut VÄLKE-korusta kuvauksiin ja muita lisätietoja:


Sirpa Huttunen

Toiminnanjohtaja
Kalevalaisten Naisten Liitto ry.
Puh. 050 520 1314

sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi
www.kalevalaistennaistenliitto.fi

Sari Kaasinen
Puheenjohtaja
Kalevalaisten Naisten Liitto ry.

sari.kaasinen@sarikaasinen.com
www.kalevalaistennaistenliitto.fiLiitteet:

– Juhlavuoden Kalevala Korun Välkkeen kuva


###

Kalevalaisten Naisten Liitto:

Kalevalaisten Naisten Liitto on perinteestä ja kulttuurista kiinnostuneiden ihmisten verkosto. Olemme tarinan kertojia ja kuuntelijoita, harrastajia ja ammattilaisia, elämysten kokijoita ja näkijöitä. Kulttuurin voima kokoaa meidät yhteen. Yhdessä etsimme uusia näkökulmia perinteisiin. Liitossa on jäseniä yhteensä 4000 ja jäsenyhdistyksiä 61, joista neljä toimii Ruotsissa. Kalevalaisten Naisten Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs