Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Joulupukkijuoksu keräsi valkoparrat Säkylään

Joulupukkijuoksu keräsi valkoparrat Säkylään

Tiedote.
Julkaistu: 29.11.2014 klo 14:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

TOIMITUKSET HUOM: Tapahtumaan liittyvä video tulee ladattavaksi Säkylän kunnan Youtube-sivulle tänään klo 20:een mennessä. Videota saa vapaasti jakaa. Linkki toimii, kun video on ladattu:

http://bit.ly/joulupukkijuoksu2014

 

 

Punanutut, pikkutontut, joulukoirat ja jouluiset keppihevoset olivat jälleen löytäneet tiensä Säkylään, jossa järjestettiin jo neljättä kertaa perinteinen Joulupukkijuoksu. Voittaja noin 150 osallistujan joukosta ratkesi tänä vuonna parranmitalla.

Kaikkien jouluhullujen suosikkitapahtuma, Säkylän Joulupukkijuoksu, järjestettiin tänään iloisissa merkeissä. Tällä kertaa osallistujilla nähtiin erityisen pitkiä partoja, sillä kilpailun voitto ratkesi parranmitalla. Kilpailun pisin parta oli peräti 29 metriä ja 5 senttiä pitkä ja kasvoi yllättäen muorilla, Liisa Kalakoskella.

– Minä kasvatin oman partani yhdessä päivässä, ei ollut vaikeaa, sanoi puolestaan partakisassa myös loistavasti pärjännyt 8-vuotias Iivo Kankare, jonka parta oli 7 metriä ja 25 senttiä pitkiä.

Säkylän kunnan ja Säkylän Yrittäjät ry:n järjestämä joulupukkijuoksu oli kansainvälisten esikuviensa tapaan hyväntekeväisyystapahtuma.

Osallistujat taittoivat helpon kilometrin reitin vapaalla tyylillä: juosten, kävellen ja hölkötellen. Tunnelma oli reipas ja lämminhenkinen. Kyseessä olikin enemmän iloinen joulukulkue kuin ryppyotsainen juoksutapahtuma. Alle 5 000 asukkaan Säkylästä riitti myös runsaasti kannustajia reitin varrelle.

– Pukkeja, muoreja ja tonttuja oli tänä vuonna juoksemassa hiukan viime vuotta vähemmän, mutta yleisöä puolestaan oli paljon enemmän. Mielestäni torilla oli nyt joulun odottajia enemmän kuin koskaan ennen, arvioi johtajapukki, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Juoksijoita kauempaakin

Iloinen hyörinä torilla alkoi jo klo 11 ja klo 12.30 joulupukit kokoontuivat jouluhenkiseen verryttelyyn. Kello 14 oli vuorossa jouluhenkinen lastenkonsertti Peppi Pitkätossun johdolla. Samaan aikaan Joulupukkijuoksun kanssa oli viereisellä Säkylän paloasemalla avoimet ovet. 145-vuotias Säkylän kunta tarjosi tapahtumassa kaikille juhlakahvit.

Joulupukkijuoksuun osallistuivat myös Kangasalalta saapuneet Simo Hillo ja hänen poikansa Eero.

– Juoksu meni loistavasti, aluksi rauhallisesti ja lopuksi kevyesti. Tuntui siltä, että koko kylä oli tullut meitä kannustamaan, Simo ja Eero kertoivat punaposkisina juoksun jälkeen.

Joulupukkijuoksu on Säkylän Yrittäjien joulukauden avaus sekä osa Säkylän kunnan Sata syytä -markkinointikampanjaa. Tapahtuman järjestävät Säkylän kunta ja Säkylän Yrittäjät ry. Vapaaehtoiset ilmoittautumismaksut käytetään hyvään tarkoitukseen, Säkylän perhepuiston kehittämiseen.

Oheiset kuvat ovat vapaasti käytössänne. Kuvan lähteenä tulee mainita Säkylän kunta.

Kuvatekstit:

Kuva 1: Lähtöalueella tunnelma oli huipussaan ja eturivin lähtijät pitelivät hauskoja kylttejä.

Kuva 2: Kasper Ylitalon parta oli yli kolme metriä pitkä.

Kuva 3: Aluksi pukit verryttelivät  yhdessä.

Kuva 4: Simo ja Eero Hillo olivat tulleet Joulupukkijuoksuun Kangasalalta asti. 

 

Lisätietoja:

Hallintosuunnittelija Kari Kankaanranta, p. 044 7328 103, kari.kankaanranta@sakyla.fi

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää, p. 044 517 1012

www.sakyla.fi

www.joulupukkijuoksu.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs