Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Joulukuvaelma rohkaisee ja opettaa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Joulukuvaelma rohkaisee ja opettaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 15:24
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Joulukuvaelma rohkaisee ja opettaa

Kansanlähetyksen Viron työalalla ovat jouluvalmistelut kuumimmillaan. Lähettiperheen kotistudiossa on valmisteltu kuunnelma, jota voi käyttää joulun tienoilla kuvaelman taustana.  Cd-levy valmistui marraskuun lopussa ja on jo ollut käytössä muutamassa paikassa. Ensimmäiset joulunäytelmäharjoituksetkin on jo pidetty.

Lähetystyöntekijä Kirsti Malmi tutustui pari vuotta sitten Vääna-Viti Koduun, joka on Harkun kunnassa sijaitseva kehitysvammaisten asumisyksikkö.

- Sain viime vuonna pitää heidän joulujuhlassaan lattiakuvahartauden ja löysin lyhyellä varotusajalla innokkaan viisikon avustajaksi Rannamõisan seurakunnan aattokirkkoon jouluevankeliumia esittämään, Kirsti Malmi kertoo.

Virossa on Malmin mukaan vielä lähellä aika, jolloin kaikki tavalla tai toisella vammaiset oli kätketty laitoksiin.

- Siksi näytelmäryhmämme läsnäolo joulukirkossa saattoi joitakin häkellyttääkin. Toivon mukaan kokemus oli kuitenkin rohkaiseva kaikille. Ainakin avustajani Oksana (enkeli), Marika (Maria), Oleg (Joosef) sekä Roman ja Urmas (paimenet) olivat innoissaan ja tulivat mielellään esittämään kuvaelman myös seurakunnan joulujuhlaan tapaninpäivänä.

Uusia mahdollisuuksia

Vääna-Vitissä pidettiin tällä viikolla tämän vuoden ensimmäiset joulunäytelmäharjoitukset. Ryhmä on kutsuttu esiintymään muun muassa Tallinnan Tuomiokirkkoseurakuntaan. Tarkoitus on tarjota esitystä myös muutamiin hoitokoteihin. Ensi viikolla on neljä esitystä, joista ensimmäinen pidetään Rannamõisan kirkossa koko Vääna-Vitin asumisyksikön joukolle.

-  Savon Kansanlähetyksen kylpylämatkalaisten keräämän kolehdin varoilla tilasin linja-autokuljetuksen hoitokodilta kirkkoon. Keskiviikkona on lisäksi kaksi keikkaa Tallinnassa ja perjantaina yksi vanhainkotikeikka Keilassa, Malmi selvittää.

Joulu on Malmin kokemuksen mukaan Virossa otollista aikaa kertoa Jeesuksesta.

- Esimerkiksi Noarootsin päiväkoti on jo kolmannen kerran kutsunut Suomen Lähetysseuran lähetin Titta Hämäläisen ja minut kertomaan joulun kristillisestä sanomasta.

Näytelmän taustalla käytettävä kuunnelma syntyi Kirsti Malmin halusta auttaa ja rohkaista seurakuntia tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin.
- Kuunnelma pohjautuu Raamatun teksteihin ja sitä voi käyttää näytelmän lisäksi vaikkapa nukketeatterin taustana. Kuunnelma sisältää jouluvirsiä sekä meille suomalaisille tutut, mutta monille virolaisille tuntemattomat joulukertomukset. Se antaa myös yleisölle mahdollisuuden osallistua. Äänitettä on mahdollisuus käyttää myös lyhyempinä osina.

- Tämä on iloinen ja innostava yhteistyöhanke ja toivomme, että sen avulla voisi evankeliumin sanoma välittyä elävänä monissa joulukonserteissa, kouluissa, päiväkodeissa, hoitokodeissa, joulujuhlissa ja muualla. Ainakin Vääna-Vitin innokkaiden näyttelijöiden kanssa meitä odottavat ahkerat näytelmäharjoitukset ja esiintymiskiertue.

 

Kuvateksti: Marika (Maria), Oleg (Joosef) sekä Roman ja Urmas (paimenet) esittivät innoissaan joulukuvaelmaa seurakunnan juhlassa viime tapaninpäivänä.

Kuva: Kirsti Malmin arkisto

 

 

Liitetiedostot

Lisätietoja aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, p. 044 447 7809, etunimi.sukunimi@sekl.fi

SEKL, Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. 72 lähetystyöntekijäämme toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä, Oseaniassa ja Aasiassa. He tukevat seurakuntien toimintaa, ovat mukana opetus- ja raamatunkäännöstyössä ja tekevät työtä paikallisten ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi.

Kotimaassa Kansanlähetyksellä on 17 piirijärjestöä, jotka järjestävät toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs