Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » IKEA tuo markkinoille yhä enemmän erikoismallistoja

 IKEA Oy

IKEA tuo markkinoille yhä enemmän erikoismallistoja

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 10:31
Julkaisija: IKEA Oy

Yhteistyökumppaneina muun muassa Ilse Crawford, ACNE, Ingegerd Råman ja Olle Eksell.

IKEA tuo markkinoille erikoismallistoja ja ainutlaatuisia, huippusuunnittelijoiden kanssa kehitettyjä tuotteita, jotka tukevat pyrkimystä parempaan arkeen.

”Jotta voisimme jatkuvasti uudistua ja toimia innovatiivisesti, annamme nyt uteliaisuutemme näyttää tietä. Tästä eteenpäin tuomme markkinoille aiempaa huomattavasti enemmän erikoismallistoja, joista moni on saatavilla ainoastaan rajoitetusti. Aiemmin tällaisia mallistoja oli yksi tai kaksi vuodessa, mutta jatkossa määrä nousee yli kymmeneen”, IKEA-suunnittelupäällikkö Marcus Engman kertoo.

Tulevat erikoismallistot ovat seurausta tavasta tehdä asiat uudella tavalla. IKEA-suunnittelutiimit tekevät yhteistyötä asiakkaiden, ulkopuolisten suunnittelijoiden, taiteilijoiden ja tavarantoimittajien kanssa – näin voidaan kokeilla uudenlaisia tuotantotapoja ja materiaalien uudenlaista käyttöä.

Kesäkuun 2. päivä järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Democratic design -päivä, ja toimittajat eri puolilta maailmaa kokoontuivat ”ideatehtaalle” IKEA-konsernin syntysijoille Ruotsin Älmhultiin. Esillä oli uutuustuotteita, jotka ovat syntyneet yhteistyönä tunnettujen suunnittelijoiden kanssa. Heitä ovat muun muassa Pohjoismaiden tunnetuimpiin lasisuunnittelijoihin kuuluva Ingegerd Råman, ruotsalainen luovien alojen toimisto ACNE R&D sekä tunnettua lontoolaista suunnittelutoimisto Studioilseä johtava Ilse Crawford.

”Aloitimme IKEA-yhteistyön tutkiaksemme, kehittääksemme ja venyttääksemme tuotteiden valmistuksen ja materiaalienkäytön rajoja. Mottomme on ’kylmä pää, lämmin sydän’, eli haluamme yhdistää järjen ja tunteet”, Ilse Crawford kertoo.

Parhaillaan työn alla olevia erikoismallistoja ovat lahjakkaiden katutaiteilijoiden kanssa toteutettava taidemallisto, bambua, banaaninlehtiä, vesihyasinttia ja muita luonnonmateriaaleja hyödyntävä käsintehtyjen tuotteiden mallisto sekä teknisten laitteiden käyttöä kotona helpottava mallisto.

IKEA julkaisi myös uuden Life at Home -raportin, joka syventyy ihmisten aamurutiineihin ja siihen, millainen vaikutus niillä on hyvinvointiin. Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua osoitteessa http://lifeathome.ikea.com/ (englanniksi).

Democratic design -muotoiluajatus pitää sisällään viisi osa-aluetta, joiden on oltava edustettuina jokaisessa IKEA-tuotteessa. Nämä alueet ovat toimivuus, muotoilu, laatu, kestävän kehityksen mukaisuus ja niin edullinen hinta, että mahdollisimman monella on tuotteeseen varaa. Democratic design -päivä järjestetään jatkossa vuosittain.

IKEA Suomi kertoo erikoismallistoista enemmän elokuussa, uuden IKEA-kuvaston ilmestyessä.

 

Lisätietoja:

IKEA Suomi viestintä, puh. 040 451 7856, pr.finland@ikea.com

Media relations IKEA Group, tel. +46 723 527 220, ylva.magnusson@ikea.com

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 305 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 135 000 työntekijää. Toimintavuonna 2013 konsernin tavarataloissa oli 684 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs