Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » IKEA-kahvi on nyt sekä luomua että UTZ-sertifioitua

 IKEA Oy

IKEA-kahvi on nyt sekä luomua että UTZ-sertifioitua

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

 

Uusien PÅTÅR-kahvien lanseerauksen myötä kaikki IKEA-tavarataloissa myytävä kahvi on nyt sekä UTZ- että luomusertifioitua. UTZ- ja luomusertifioitu kahvi on yksi osa tavoitetta käyttää IKEA-tuotteissa yhä enemmän vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita. PÅTÅR-sarjaan kuuluu viisi erilaista kahvia, jotka ovat vastuullisesti valmistettuja, korkealaatuisia ja maukkaita.

IKEA lanseeraa lokakuussa uutuuskahveja, jotka ovat sekä UTZ- että luomusertifioituja. PÅTÅR-kahvisarja koostuu viidestä UTZ-sertifioidusta ja luomulaatuisesta kahvista, muun muassa tumma- ja keskitummapaahtoisesta suodatinkahvista sekä espressokahvipavuista, joita on saatavana IKEA-herkkutorilta sekä IKEA-ravintoloista ja bistrosta.

Kahvi on yksi maailman arvokkaimmista kulutushyödykkeistä. Se tarjoaa toimeentulon 25 miljoonalle viljelijälle Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. IKEA tarjoilee asiakkailleen yli 100 miljoonaa kahvikupillista vuodessa maailmanlaajuisesti. Vuodesta 2008 lähtien kaikki IKEA-kahvi on ollut UTZ-sertifioitua. UTZ-ohjelmassa mukana olevat viljelijät saavat viljelemästään kahvista paremman sadon, ja tämä tarkoittaa heille parempia tuloja, parempia elinolosuhteita ja vähemmän haitallisia ympäristövaikutuksia. Luomuviljelyn avulla pyritään suojelemaan luonnonvaroja, kuten vettä, maaperää ja ilmaa. Luomuviljely tukee lisäksi myös maatilojen biologista monimuotoisuutta ja vähentää viljelystä syntyviä haitallisia ilmastovaikutuksia.

”Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ja henkilökunnallemme vastuullisesti tuotettua kahvia, joka on UTZ-sertifioitua ja lisäksi noudattaa EU:n luomuviljelylle asettamia standardeja. Tämä on uusi askel kestävän kehityksen matkallamme. Kuulumme suomalaiseen Portaat luomuun -ohjelmaan, ja olemmekin tuoneet kaikkiin tavarataloihimme luomumaidot, luomulastenannoksen ja monia muita luomuraaka-aineita”, kertoo IKEA Suomen ravintolatoimen johtaja Minna Tuohimäki.

UTZ-sertifioidun ja luomulaatuisen kahvin tarjoaminen on IKEA Foodille luonnollinen askel, sillä IKEA FOOD pyrkii tarjoamaan jatkuvasti laajenevan valikoiman terveellisiä ja kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja. Kahviuudistus on osa jatkumoa, johon kuuluvat huhtikuussa 2015 lanseeratut kasvispyörykät ja sitoumus tarjota syyskuusta 2016 alkaen IKEA-ravintoloissa ja -herkkutoreilla ainoastaan MSC-sertifioiduista kalakannoista ja ASC-sertifioiduista kalankasvatuslaitoksista peräisin olevaa kalaa. IKEA haluaa tukea positiivista muutosta ihmisille ja ympäristölle, sillä IKEA-ravintoloita on yli 380 maailmanlaajuisesti 48 eri markkina-alueella.

Ottamalla valikoimaan UTZ-sertifioidun luomukahvin IKEA tukee kahvin pienviljelijöitä esimerkiksi Väli- ja Etelä-Amerikassa. Uutuuskahveihin käytettävät 100 % Arabica-kahvipavut kerätään käsin, minkä ansiosta kahvi on korkealaatuista. PÅTÅR-kahvin makuprofiili on suunniteltu pohjoismaiseen makuun. Kahvissa on täyteläinen aromi ja vivahteita hedelmistä ja kaakaosta.

IKEA-kahvin alkuperä on täysin jäljitettävissä. Asiakkaat voivat helposti tarkistaa IKEA-kahvinsa alkuperän internetissä käyttämällä UTZ/IKEA-palvelua osoitteessa www.utz.org/IKEA

 

Tuotetiedot:

PÅTÅR, uusi UTZ-sertifioitu ja luomulaatuinen kahvisarja, joka on saatavana IKEA-herkkutoreilta:

  • PÅTÅR- talon kahvi, pavut, 250 g: keskitummapaahtoinen kahvi, jossa on hyvä täyteläisyys, hedelmäistä hapokkuutta ja kaakaomainen jälkimaku. Tyypillinen skandinaavinen kahvikokemus.
  • PÅTÅR-espressokahvipavut, 250 g: runsas ja täyteläinen tumma kahvi, jossa on makeiden hedelmien sävyjä.
  • PÅTÅR-suodatinkahvi, keskitummapaahtoinen, 500 g: tasapainoinen, hienostunut kahvi, joka on mukavan hapokas ja keskitäyteläinen ja jonka jälkimaussa on hedelmäisiä vivahteita.
  • PÅTÅR-suodatinkahvi, tummapaahtoinen, 500 g: voimakas kahvi, jonka maku on keskitäyteläisen ja täyteläisen väliltä ja jonka jälkimaussa on tumman suklaan vivahde.
  • PÅTÅR-espressokahvipavut, 250 g: runsas ja täyteläinen tumma kahvi, jossa on makeiden hedelmien sävyjä.

UTZ on kansainvälisesti tunnettu sertifiointijärjestelmä, jonka visiona on luoda maailma, jossa viljely on kestävän kehityksen mukaista. UTZ on tänä päivänä suurin sertifiointiohjelma kahville ja kaakaolle. Yli 445 000 kahvinviljelijää ja työntekijää hyötyy UTZ-ohjelmasta. Lisäksi teelle, yrttiteelle, rooibokselle ja hasselpähkinöille on oma UTZ-sertifiointinsa. Lisätietoa osoitteessa: www.utz.org

Luomu (EU-standardien mukaan). Viljelijöiden, tuottajien, maahantuojien ja vähittäiskauppiaiden tulee noudattaa tiukkoja EU-lakeja saadakseen käyttää EU:n luomulogoa.

 

Lisätiedot:

IKEA Viestintä
puh. 040 4517856, pr.finland@IKEA.com

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs