Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » HIUSTENLÄHTÖ EI OLE IHOTAUTI

HiusAkatemia

HIUSTENLÄHTÖ EI OLE IHOTAUTI

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 18:45
Julkaisija: HiusAkatemia

Lehdistölle                                                                                                                 Julkaisuvapaa

HIUSTENLÄHTÖ EI OLE IHOTAUTI

 

Kun hiustenlähtö tai pälvikaljuus ilmaantuu, ihmiset hätääntyvät ja varaavat kiireesti ajan ihotautilääkärille. Kumpikaan ongelmista ei ole ihotauti, eikä ihotautilääkäri voikaan niille mitään.

Pälvikaljuudessa perinteisesti on määrätty ja määrätään edelleen kortisonia, jopa lapsille, mikä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Syynä on se, että pälvikaljuudessa niin kuin muissakin hiustenlähtötapauksissa hiuspohjassa on tulehdus. Kortisoni tuuppaa tulehduksen hiustupen steriilille alueelle, jolloin hiustenlähtö voi lisääntyä.

Hiustenlähtö on aina usean tekijän summa

Mikään yksi pilleri tai linimentti ei korjaa koko ongelmaa. Hiustenlähtö on periaatteessa samanlainen ongelma, kuin jos ihmisellä olisi useampia sairauksia, ei niitäkään hoideta yhdellä lääkkeellä, vaan eri sairaudet tarvitsevat eri lääkityksen tai hoidon. Niin hiustenlähdönkin tapauksessa – on selvitettävä mikroskoopilla, mitkä tekijät haittaavat hiusnystyn (hiuksen ”emon”) toimintaa.

Pälvikaljuus ei ole hiustenlähtöä

Vaikka pälvien ilmaantuessa hiuksia tippuu runsaastikin, ei kyseessä ole se hiustenlähtö, mikä normaalisti ymmärretään. Stressi laukaisee hiusta kiertävän sidekudoksen kramppaamisen, joka murtaa hiusjuuren varren poikki. Kramppien voimakkuudesta johtuen pälvialueen suuruus määräytyy ja se on aina pyöreä, ellei useampi pälvi yhdisty. Hiustupeen jää elävä hiusjuuri, ja sen vuoksi pälvi voikin kasvaa itsestään takaisin.

Jos pälvikaljuuteen liittyy hiustenlähtö, silloin on eri tilanne. Hiusjuurista tehtävä mikroskooppinen tutkimus paljastaa, mitkä tekijät ongelmaan liittyy.

Aina tarvitaan hiustutkijan apua.

Ohessa lisätietoa asioista.

https://hiusakatemia.wordpress.com/2016/05/26/pelottaako-palvikaljuus/

https://hiusakatemia.wordpress.com/2016/08/26/uskomuksia-ja-tosiasioita-hiustenlahdosta-ja-palvikaljuudesta/

https://hiusakatemia.wordpress.com/2016/07/19/kaljuuntuminen-puhuttaa-mutta-laaketiede-polkee-paikallaan/

Lisätietoja: Annikki Hagros-Koski, puh. 0400- 645415

annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

 

 

HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.

Tarjoamme hiusjuuritutkimuksia, hiuspohjatutkimuksia ja hiushoitoja hiustenlähdöstä tai hiuspohjaongelmista kärsiville. Sen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme muita palveluita, jotka tukevat hiusten ja koko kehon hyvinvointia.

Terve keho – terveet hiukset.
http://www.hiusakatemia.fi/fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs