Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » HILJAISET SILLAT TUO ROMANTIIKKAA KEVÄÄSEEN

Rovaniemen Teatteri

HILJAISET SILLAT TUO ROMANTIIKKAA KEVÄÄSEEN

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 09:00
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Saattaa olla hyvä idea varata nenäliinoja käsilaukkuun, kun Robert James Wallerin menestysromaaniin perustuva romanttinen draama alkaa elää Rovaniemen Teatterin näyttämöllä. Hiljaiset sillat kertoo ikiaikaisesta rakkaustarinasta yhden, Amerikan maaseudulle 1960-luvulle sijoittuvan version. Ensi-ilta on lauantaina 22. helmikuuta.

Michael (Olli Halttu) ja Carolyn (Eeva Hautala) ovat tulleet lapsuuskotiinsa saattamaan äitinsä viimeiselle matkalle. Mutta minkä ihmeen oikun vuoksi äiti toivookin tulevansa tuhkatuksi, eikä ainoalla oikealla ja kunniallisella tavalla haudatuksi perhehautaan isän viereen? Ja tuhkat pitäisi vielä kumota Rosemanin sillalta virran kuljetettavaksi!

Äidin testamentti ja päiväkirjat paljastavat yllättäen äidin intohimoisen rakkauden vierasta miestä kohtaan ja saavat aikuiset lapset näkemään koko tähänastisen elämänsä ja omat parisuhteensa aivan uudessa valossa.

Francescan (Kylli Köngäs) ja Robertin (Samu Stenberg) rakkaustarina saa kivetkin liikuttumaan. Toteutus on pienieleinen, arkinenkin, ja ehkä juuri siksi niin vaikuttava. Italiasta Iowaan maatilan emännäksi päätyneen Francescan elämässä ei ole mitään vialla. Mies on turvallinen ja ahkera, lapset rakkaita, Iowan ihmiset mukavia. Se on kuitenkin hyvin erilaista, kuin mitä hän jättäessään kotimaansa nuorena ja rakastuneena kuvitteli. Koko tasainen idylli järkkyy, kun National Geographicin valokuvaaja saapuu kuvaamaan paikkakunnan kuuluisaa katettua siltaa. Muutamassa päivässä perheen poissa ollessa Francesca kokee tunnemyrskyn, maailmaa järisyttävän rakkaustarinan.

Eräissä muissakin suomalaisissa teattereissa esitetty romanttinen draama valikoitui Rovaniemen Teatterin ohjelmistoon yksimielisesti. Sitten törmättiinkin hankaluuksiin. New Yorkin massiiviset musikaalituottajat olivat iskeneet silmänsä samaiseen kuolemattomaan rakkaustarinaan ja kaikki oikeudet näyttämöversioihin myös Euroopassa jäädytettiin. ”Kun tekstiin oli yksissä tuumin päädytty, emme olleet ihan heti valmiita luovuttamaan”, sanoo teatterinjohtaja Juha Vuorinen. ”Kävin alkusyksystä asiasta aika monta puhelinkeskustelua suomalaisen oikeuksien haltijan kanssa.” Pienen arktisen teatterin sinnikkyys palkittiin. ”Saimme neuvoteltua esitysoikeudet ehdolla, että jos sovitusta muokataan, sitä viedään enemmän romaanin kuin Clint Eastwoodin ohjaaman Hollywood-elokuvan suuntaan.”, myhäilee Vuorinen. ”Tuuletimme porukalla työvoittoa. Luultavasi olemme viimeinen näyttämöversion tekijä Suomessa ja ehkäpä koko Eurooppa-Amerikka –akselilla ennen suunnitelmissa olevaa musikaalia.”

Esityksen ohjaa Seppo Honkonen, lavastuksen on suunnitellut Pentti Uimonen ja puvut Pirjo Annila (vier.) Äänimaailman on luonut Taito Kantomaa ja valaistuksen Kari Penttinen. Näytelmän ennakkoesitys on perjantaina 21. helmikuuta, ensi-ilta lauantaina 22. helmikuuta Jente-näyttämöllä.

Lisätiedot: tiedottaja Kirsi Jääskö
Puh. 0400-974 702
kirsi-inari.jaasko@rovaniemi.fi

Kuvat: www.rovaniementeatteri.fi, Medialle > Kuvapankki. Kuvaaja Jouni Porsanger

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs