Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Heurekassa keskustellaan kuolemasta, kuolemattomuudesta ja elämän alusta

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa keskustellaan kuolemasta, kuolemattomuudesta ja elämän alusta

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 11:04
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa keskustellaan kuolemasta, kuolemattomuudesta ja elämän alusta

Vieraana oikeushammaslääkäri Helena Ranta

 

Sunnuntaina 17.2. kello 13: Keskustellaan kuolemasta

Kuinka suhtautua kuolemaan? Tästä keskustelevat oikeushammaslääkäri Helena Ranta, filosofian professori Sami Pihlström ja tietokirjailija, Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto. Luvassa on välähdyksiä tieteestä, taiteesta ja eri kulttuureista. Myös yleisöllä on tilaisuus osallistua keskusteluun. Paneelikeskustelua vetää Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

– Kun kuolema on ollut väkivaltainen, jälkeenjääneiden ajatukset ovat hyvin samanlaisia riippumatta heidän kulttuuristaan, sanoo oikeushammaslääkäri Helena Ranta.

– Ihmiset haluavat tietää, mitä heidän omaisilleen on tapahtunut, ja he haluavat haudata nämä. Niin kauan kuin omaisten kohtalosta ei ole tietoa, ihmiset elättävät usein epärealistista toivetta siitä, että nämä olisivat elossa, vaikka vankileirillä. Tämä epätietoisuus on valtavan kuluttavaa. Siksi murheellinenkin varmuus herättää helpotusta ja kiitollisuutta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja paikkoja on 260 ensimmäiselle. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsylippuhinnat.

 

Heureka-luento: Parista miljardeiksi
Torstaina 21.2. kello 18 ja uusintana torstaina 7.3. kello 18

Ihmiselämän ensimmäiset yhdeksän kuukautta ovat ihmeitä täynnä - jo ennen syntymää. Miten kahdesta solusta voi tulla miljardeja, kuinka elimet erikoistuvat, mikä saa sikiön sukeltamaan synnytyskanavaan?

Naistentautien ja synnytysopin erikoislääkäri, dosentti Ilkka Rauramo kertoo Heurekan planetaariossa elämän alusta. Uutta tietoa soluista, geeneistä ja kromosomeista on viime aikoina saatu paljon. Nyt osataan jo kertoa, mitä ääniä kohtuun kuuluu ja kuinka räpylä kehittyy kädeksi, jossa on sormet. Mutta moni asia on yhä mysteeri. Vielä ei tiedetä esimerkiksi sitä, mikä täsmälleen ottaen saa synnytyksen käynnistymään.

Heureka-luennot ovat ainutlaatuinen tiedetapahtumien sarja, jossa planetaarion jättikupu on tiede-esityksen audiovisuaalisena näyttämönä. Häikäisevät näkymät, liikkuva kuva ja yllättävät ääniefektit tekevät Heureka-luennoista ainutlaatuisia. Tuloksena on moniaistinen, vaikuttava tiede-elämys. Sama luento pidetään kahdesti peräkkäin.

Heureka-luennoille on vapaa pääsy, ja osallistujat voivat tutustua maksutta myös Heurekan näyttelyihin kello 19-20. Planetaarion 135 paikkaa jaetaan saapumisjärjestyksessä kello 17.30 alkaen ja sisään pääsee vain kello 18.00 saakka. Luennoissa käytetään voimakkaita efektejä ja sisällöt ovat osin vaativia. Siksi Heureka-luentoja suositellaan aikuisille ja isommille lapsille.

Lisätietoa:

Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015 375

Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015 260

 

Heurekan ohjelmatapahtumia tuetaan veikkausvoittovaroin.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs