Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Heurekan Arkeologian yössä 4.12. Jokiniemen kaivauksien löydöt esillä

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Arkeologian yössä 4.12. Jokiniemen kaivauksien löydöt esillä

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 09:52
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Arkeologian yössä 4.12. Jokiniemen kaivauksien löydöt esillä

Viime kesänä Heurekan arkeologisilla kaivauksilla Jokiniemessä tehdyt harvinaiset löydöt ovat ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä Arkeologian yö -tapahtumassa Heurekassa 4.12. klo 15-24. Löytöihin voi tutustua Heurekan näyttelyalueella tapahtuman jälkeen loppiaiseen 6.1.2015 saakka. Arkeologi Jan Fast esittelee tapahtumassa työryhmänsä kanssa muitakin viime kesän löytöjä ja kertoo työstään. Yleisö voi ilmoittautua mukaan kesän 2015 Heurekan arkeologisille kaivauksille Jokiniemessä Heurekan verkkosivuilla 4.12. alkaen.

Jokiniemen kaivauksista kerrotaan myös kahdessa maksuttomassa auditorioesityksessä  Arkeologian yössä:

Klo 19.00 Miten savi-idoli löytyi? Harrastaja-arkeologi Kyllikki Rosenström kertoo viime kesän kokemuksiaan Jokiniemen kaivauksilta.

Klo 20.00 Kivikauden elämää Vantaan Jokiniemessä. Arkeologi Jan Fast kertoo, mitä löytöjen perusteella voidaan todella tietää esi-isiemme elämästä.

Tieteen yö on Heurekan suurin vuosittainen yleisötapahtuma, ja tänä vuonna teemana on arkeologia. Arkeologian yössä alkaa myös ilmoittautuminen ensi kesän yleisökaivauksille Jokiniemessä. Illan aikana aikuiset voivat hankkia liput klo 19-22 järjestettävään K-18 -iltaan, jonka aiheena on oluiden maistelu sekä arkeologiset olutlöydöt.

Arkeologian yössä 4.12. kello 15-24 myös muuta ohjelmaa, työpajoja ja esityksiä. Tapahtuma on pääosin maksuton. Heurekan näyttelyt ovat tapahtuman ajan avoinna, ja niihin tarvitaan pääsylippu. Jokiniemen kaivausten viime kesän löydöt ovat esillä Heurekan maksullisella näyttelyalueella. Tapahtuman koko ohjelma: heureka.fi/tapahtumat

 

Lisätietoja:

Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015 375

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs