Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Hengitysliitto ja Apteekkariliitto: Tunti lisää liikuntaa talviajan kunniaksi

Hengitysliitto

Hengitysliitto ja Apteekkariliitto: Tunti lisää liikuntaa talviajan kunniaksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2015 klo 09:27
Julkaisija: Hengitysliitto

Arkiliikunnan SM-kisat kannustavat kaikkia suomalaisia lisäämään liikuntaa ja aktiivisuutta arkeen. Hengitysliiton ja Apteekkariliiton kampanja muistuttaa omien valintojen merkityksestä arjessa.

– Suomalaiset istuvat liikaa, ja liikunnan lisäämiselle on suuri tarve. Kampanjalla haluamme tuoda esiin helppoja keinoja arkiliikunnan lisäämiseen ja tarjota mahdollisuuksia liikkumiseen, kertoo Hengitysliiton liikunnan suunnittelija Janne Haarala.

Arkiliikunnan SM-kisat keskittyvät viikonlopulle 24.–25. lokakuuta. Kellot käännetään tuona viikonloppuna talviaikaan.

– Ylimääräinen tunti kannattaa käyttää liikuntaan, esimerkiksi paikkakunnalla järjestettävässä tapahtumassa, innostaa Haarala.

Kampanjan merkeissä järjestetään yli 60 tapahtumaa eri puolella Suomea. Ohjelmassa on esimerkiksi sauvakävelyä, frisbeegolfia ja ostoskassipujottelua. Tapahtumia järjestävät hengitysyhdistykset ja Apteekkariliiton jäsenapteekit yhteistyökumppaneineen. Tietoa tapahtumista löytyy osoitteesta www.hengitysliitto.fi/arkiliikunnan-sm.

Paikalliset hengitysyhdistykset ja apteekit ovat tärkeä lenkki paikkakunnan palveluketjussa, joka auttaa edistämään terveyttä ja hyvinvointia sekä lisäämään terveitä elämäntapoja. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli 130 Liikkujan Apteekkia. Liikkujan Apteekit tarjoavat liikuntaan kannustamista ja liikuntatietoutta. Liikkujan Apteekki on yksi KKI –ohjelman liikuntaneuvonnan valtakunnallisista toimenpiteistä.

Arkiliikunnan SM-kisat ovat osa Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokavuotista Lisäaikaa liikunnalle - kampanjaa. Kampanja on liikuttanut kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla Suomesta vuodesta 1999 alkaen.

Lisätietoja:

Janne Haarala
Liikunnan suunnittelija
Hengitysliitto
p. 050 522 4094

 

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 97 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Hengitysliittoon kuuluvat lisäksi valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti ja Anttolanhovi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs