Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Hämeen linnan Peitsi tanassa -rakkausilta vie sinkut ja pariskunnat keskiajan rakkauden teemoihin

Kansallismuseo

Hämeen linnan Peitsi tanassa -rakkausilta vie sinkut ja pariskunnat keskiajan rakkauden teemoihin

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 12:45
Julkaisija: Kansallismuseo

Kansallismuseon suuren suosion saavuttaneet Match Made in Museum -sinkkuillat saavat jatkoa Hämeen linnassa lauantaina 14.5. klo 18–22. Tällä kertaa tapahtuma on tarkoitettu sekä helluntaiheilaansa vielä etsiville että jo parinsa löytäneille, jotka molemmat saavat tunnistamisen avuksi omat tarransa. Tapahtuman alaikäraja on 18 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Miten liehiteltiin mielitiettyä, millaisia rakkausrunoja riimiteltiin ja milloin saattoi uhata kaksintaistelu? Millaisin keinoin päädyttiin aviovuoteeseen ja mitä siellä ensimmäisenä yönä tehtiin?  Peitsi tanassa -illassa Hämeen keskiaikainen linna paljastaa pehmeämmän puolensa – tosin romantiikan lisäksi keskiajan rakkauteen kuuluivat myös kuppa ja petos.

Illan ohjelmassa on muun muassa pikatreffejä linnan tyyliin, vinkkejä ritariromantiikkaan sekä miekkailukoulu. Lisäksi tapahtumassa voi perehtyä historiallisten rakkausrunojen kirjoittamiseen ja linnanneitojen suosikkitansseihin ja ikuistaa itsensä kuvauspisteessä haarniskaan tai linnan emännän pukuun pukeutuneena. Ohjelman toteuttamisessa on mukana Hämeen keskiaikaseura.     

Tapahtumalippu (15 €) oikeuttaa myös sisäänpääsyyn Heavy Metal -haarniskanäyttelyyn, jossa järjestetään illan aikana toiminnallisia opastuksia.

Lisätiedot:
tapahtumatuottaja Jyrki Nissi, Hämeen linna, puh. 0295 33 6350, jyrki.nissi@kansallismuseo.fi
työpajakoordinaattori Hanna Korhonen, Kansallismuseo, puh. 0295 33 6464, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Hämeen linna
Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna
puh. 0295 33 6932, hameenlinna@kansallismuseo.fi
www.kansallismuseo.fi

 

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs