Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Gymnaestradan virallinen ohjelma julkaistu

Gymnaestrada

Gymnaestradan virallinen ohjelma julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 14:47
Julkaisija: Gymnaestrada

Voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma Gymnaestrada muuttaa Helsingin heinäkuussa viikon ajaksi yhdeksi suureksi voimisteluareenaksi. Gymnaestrada-viikon aikana nähtävät noin 1 000 voimisteluesitystä on vihdoin saatu järjestykseen ja tapahtuman virallinen ohjelma on nyt julkaistu. Suomalaisia nähdään esiintymässä yli 140 ohjelmassa tapahtumaviikon aikana.

Gymnaestradan uuden sähköisen ohjelmasivuston avulla jokainen voi tehdä erilaisia hakuja ja luokitella Gymnaestradan laajaa tarjontaa henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisesti. Lippupalvelun kanssa yhteistyössä rakennettu, leikkimielisiin kysymyksiin perustuva Gymnakone toimii hauskana apuna festivaaliviikon aikataulun suunnittelussa, kun ei ole aivan varma mitä haluaa Gymnaestradassa nähdä.

Gymnaestradassa kaikki pääsevät voimistelemaan. Maksullisten näytösten lisäksi Gymnaestrada näkyy isosti ympäri Helsinkiä kaikille avoimien voimisteluaiheisten ilmaistapahtumien muodossa. Yleiset puistojumpat, voimistelun kokeilupisteet ja ilmaiset kaupunkilavaesitykset varmistavat että aivan jokainen pääsee osaksi voimistelun suurjuhlaa.

Suomalaiset ovat vuodesta 1953 järjestetyn tapahtuman vakiokävijöitä, mutta itse tapahtuma järjestetään maassamme ensimmäistä kertaa. Festivaali-isännyys näkyy suomalaisten osallistujaluvuissa. Suomi on tapahtuman suurin osallistujamaadelegaatio, tuoden voimistelufestivaalille 4000 suomalaisvoimistelijaa yli 140 seurasta. Kun aikaisemmin Gymnaestradaan on Suomesta lähtenyt lähinnä joukko aikuisia voimistelun ystäviä, nyt 35 % delegaatiosta on alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Suomalaisella voimistelulla on pitkät perinteet kenttänäytösohjelmissa. Suurin osa, lähes 70 % suomalaisosallistujista onkin mukana juuri näissä suurissa ja näyttävissä massanäytöksissä. Kenttäohjelmien lisäksi suomalaisilla on vahva edustus kaikilla Gymnaestradan tapahtumapaikoilla ja -lavoilla. Messukeskuksen hallinäytöksissä nähdään non-stop -henkisesti 10–15 minuutin mittaisia ohjelmakokonaisuuksia. Suomalaisista osallistujista Messukeskuksen näytöksiin on valittu 16 voimistelukokonaisuutta, joista kukin esittää ohjelmansa kolme kertaa. Koko tapahtumaviikon ajan ympäri Helsinkiä ripotelluilla kaupunkilavoilla nähdään jopa 65 erilaista suomalaisesitystä.

FIG-gaalaan on koottu korkeatasoisia ohjelmia ympäri maailmaa. Suomi on valittu mukaan näytökseen joukkuevoimisteluohjelmalla, jonka esiintyjinä toimivat maajoukkueurheilijat. Mukana on muun muassa tuore joukkuevoimistelun maailmanmestarijoukkue Tampereen Voimistelijoiden Minetit. Suomelle on myönnetty myös oma National Evenings -iltanäytös, jossa esiintyjinä nähdään suomalaisten lisäksi myös pohjoismaalaisia vierailijoita.

Tarkemmat tiedot Gymnaestrada-ohjelmasta löytyy tiedotteen liitteestä.

Lisätietoa suomalaisten esiintymisistä Suomen delegaation johtajalta Heli Pekkalalta, p. 0400 303077 email. heli.pekkala@voimistelu.fi

Liitetiedostot

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina. Tapahtumaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoa tapahtuman virallisilta sivuilta www.wg-2015.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs