Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Gymnaestrada luo uusia voimistelun ystäviä

Gymnaestrada

Gymnaestrada luo uusia voimistelun ystäviä

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2015 klo 14:43
Julkaisija: Gymnaestrada

Kansainvälinen voimistelufestivaali Gymnaestrada tulee jättämään jälkensä suomalaiseen liikuntakulttuuriin. Tapahtuma ei ole vain voimisteluväen oma festivaali, vaan koko kansan tapahtuma, joka tarjoaa elämyksiä, innostusta ja motivaatiota kaikille liikunnasta ja terveistä elämäntavoista kiinnostuneille iästä, lajitaustasta tai liikunnan määrästä riippumatta.

Kansainväliseltä osallistujamäärältään suurimman Suomessa koskaan järjestetyn tapahtuman toivotaan jättävän perintöä opitusta myös muille tapahtumajärjestäjille ja lajiliitoille, erityisesti uudenlaisen kansalaistoiminnan ja tapahtumajärjestelyiden muodossa. Järjestäjät arvioivat Gymnaestradan talousvaikutuksen Helsingille ja pääkaupunkiseudulle olevan noin 30 miljoonan euron luokkaa.

Suurin osa tapahtuman osallistujista, 17 000 voimistelijaa, saapuvat Helsinkiin eri puolilta maailmaa. Gymnaestradan matkaajien rahankäytön arvio on noin 27,3 miljoonaa euroa. Seitsemän päivän tapahtuman osallistujien yöpymiset vastaavat noin kolmannesta viime vuoden heinäkuun kaikkien majoitusliikkeiden yöpymisiä pääkaupunkiseudulla. Ulkomaisia matkaajia pääkaupunkiseudulle saapuu yli 10 prosenttia enemmän.

”Me suomalaiset rakastamme urheilua harrasteliikunnasta huippu-urheiluun. Joka toinen lapsi ja joka kolmas aikuinen kuuluu urheiluseuraan. Kansalaistoiminnalla, harrasteliikunnalla ja tapahtumien järjestämisellä on Suomessa vankat perinteet ja voimistelu on yksi harrastetuimmista lajeistamme. Olen vakuuttunut siitä, että Gymnaestradan tunnelma tarttuu myös jokaiseen tapahtumaa seuraavaan pääkaupunkiseutulaiseen, suomalaiseen ja täällä vierailevaan. Tapahtuma innostaa liikkumaan ja voimistelu saa uusia ystäviä”, toteaa presidentti Tarja Halonen, Gymnaestradan kunniatoimikunnan puheenjohtaja.

Suomalaiset ovat vuodesta 1953 järjestetyn tapahtuman vakiokävijöitä, mutta itse tapahtuma järjestetään maassamme ensimmäistä kertaa. Festivaali-isännyys näkyy suomalaisten osallistujaluvuissa. Suomi on tapahtuman suurin osallistujamaadelegaatio, tuoden voimistelufestivaalille lähes 4000 suomalaisvoimistelijaa yli 140 seurasta. Tämä on suurin delegaatio millä Suomesta on koskaan osallistuttu Gymnaestrada-tapahtumaan.

Gymnaestrada-tapahtuman osallistujista 80 prosenttia on tyttöjä ja naisia, 20 % miehiä ja poikia, mutta suomalaisista osallistujista 95 % on tyttöjä ja naisia. Tänä vuonna kotimaassa järjestettyyn tapahtumaan on lähtenyt poikkeuksellisen paljon myös alle 16-vuotiaita, delegaatiosta 35 % lukeutuu tähän ryhmään.

Kaiken kaikkiaan suomalaisia esiintyy 108 esityksessä tapahtumaviikon aikana. Suomalainen vahva kenttänäytöskulttuuri näkyy myös delegaatiossa, sillä lähes 70 % suomalaisista esiintyy eri kenttänäytöksissä. Lisäksi suomalaisia voi nähdä Messukeskuksen hallinäytöksissä, kaupunkilavoilla ympäri Helsinkiä sekä Jäähallin iltanäytöksissä.

FIG-gaalaan on koottu korkeatasoisia ohjelmia ympäri maailmaa. Suomi on valittu mukaan näytökseen joukkuevoimisteluohjelmalla, jonka esiintyjinä toimivat maajoukkueurheilijat. Mukana on muun muassa tuore joukkuevoimistelun maailmanmestarijoukkue Tampereen Voimistelijoiden Minetit. Suomelle on myönnetty myös oma National Evenings -iltanäytös, jossa esiintyjinä nähdään suomalaisten lisäksi myös pohjoismaalaisia vierailijoita.

Suomalaisten tähänastinen Gymnaestrada-historia on koottu yksiin kansiin Lauri Virkkusen kirjoittamassa kirjassa: Esittävän voimistelun juhlaa - Gymnaestrada Rotterdamista Helsinkiin”. Teos julkaistiin kesäkuun alussa ja on myynnissä Gymnaestrada-tapahtumalla.

 

Lisätietoa suomalaisista osallistujista tapahtumassa:

Heli Pekkala, Suomen Voimisteluliitto p. 0400 303 007, heli.pekkala@voimistelu.fi

Lisätietoa Gymnaestradasta:

Sanna Yli-Patola, viestintäpäällikkö, p. 040 540 0041, sanna.yli-patola@wg-2015.com

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina. Tapahtumaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs