Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Food truckin kyydistä kotimaista kaurapuuroa tuunakkeilla – Elovena Puurobaari starttaa elokuussa

Elovena

Food truckin kyydistä kotimaista kaurapuuroa tuunakkeilla – Elovena Puurobaari starttaa elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Elovena

Elovena Puurobaari on Suomen ensimmäinen, ison elintarvikeyhtiön food truck eli ruoka-auto. Puurobaari tarjoilee kaurapuuroannoksia, joihin on yhdistetty makua tuovia lisukkeita eli tuunakkeita.

Elovena Puurobaari aloittaa toimintansa elokuun puolivälissä Helsingin keskustassa ja on avoinna viikon jokaisena päivänä. Ensimmäinen 1,5 kuukauden mittainen toimintajakso kestää syyskuun loppuun asti.

Elovena on pian jo 90 vuoden ajan tarjonnut suomalaisille elintarvikkeita terveelliseen ja tasapainoiseen arkeen. Kaurapuuro onkin kotimainen klassikko. Tämän päivän ruokatrendeissä toistuvat lähiruoka, puhtaus ja aitous. Kaurapuuro vastaa näihin kaikkiin.

– Terveellisyys ja mutkattomuus ovat Elovena-tuotteiden keskiössä. Kun maailman metropoleissa on viime vuosina näkynyt food truckeja, meillä virisi ajatus Elovena Puurobaarista. Haluamme tarjota vaivattoman tavan nauttia kotimaista kaurapuuroa mukaan otettavana annoksena, joka saa uutta potkua tuunakkeista, kertoo Elovenan markkinointipäällikkö Jaana Henriksson Raisiolta.

Food truck -toiminta on yhteistyötä. Elovena Puurobaarin neuvonantajana toimii ravintoloitsija Tio Tikka. Helsinkiläinen Tio Tikka tuli tunnetuksi toimiessaan Camionette Cafés & Crêpes - kahvila-autoyrittäjänä.

– Elovenan Puurobaari-projektille oli helppo sanoa kyllä. Maailmalla on jo nyt pelkkää puuroa tarjoilevia kahviloita ja ravintoloita, ja food truckit ovat kovaa kyytiä rantautumassa Suomeen. Elovena Puurobaari yhdistää nämä kaksi ilmiötä. Ravintoloitsijana ja hotelliyrittäjänä olen huomannut, että ihmiset arvostavat helppoja ruokakonsepteja, jotka tarjoavat kunnon aineksista valmistettua, herkullista ruokaa, Tio Tikka kertoo.

Tuunakkeiden takana tuoreet keittiömestarit

Ruoanlaiton näkökulmasta lempeän makuinen puuro tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet mauille. Puuroannosten makusuunnittelun takana ovat Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta pian keittiömestareiksi valmistuvat Miki Puikkonen ja Juha Teerimäki. Elovena Puurobaarin tuunakkeissa on käytetty kotimaisia klassikkoaineksia, uutta vääntöä on haettu kansainvälisistä makutrendeistä.

Tuunakevalikoimissa on muun muassa itse tehtyä inkiväärillä maustettua mansikka-raparperihilloketta, tuoreita hedelmiä kuten luumua ja viikunaa makusiirapilla, rapeita kookoslastuja, hunajapaahdettuja pähkinöitä ja turkkilaista jogurttia. Jotain raikasta, jotain tuhdimpaa, makeaa ja säväys suolaista, ehkä vielä ripaus rapeaa. Näistä elementeistä syntyvät Elovenan Puurobaarin herkulliset tuunakekokonaisuudet, joita on helppo tehdä myös kotona, Teerimäki ja Puikkonen kertovat.

Ohjeet täydellisen kaurapuuron keittoon

Elovena Puurobaarin keittiömestarit Miki Puikkonen ja Juha Teerimäki jakavat vinkkinsä, miten keittää aina maistuvaa, pehmeää ja herkullista puuroa.

1. Ripeästi hyvää syötävää
Maistuva puuro valmistuu reilussa kymmenessä minuutissa. Puuro tykkää miedosta keittolämmöstä ja riittävän kokoisesta kattilasta. Puuro on tuoretavaraa: se kannattaa syödä pian keittämisen jälkeen. Superkiireisiin aamuihin voi myös kokeilla yön yli jääkaapissa pehmentynyttä tuorepuuroa.

2. Hämmennä harkiten
Kaurapuuron hämmentäminen keittämisen yhteydessä liuottaa kaurahiutaleista kauran luontaisia beetaglukaaneja eli liukoisia kauran kuituja. Liian innokas sekoittaminen tekeekin puurosta helposti geelimäistä ja liian tiivistä. Pehmeä puuro syntyy hauduttamalla puuroa miedolla lämmöllä ja maltillisella sekoittamisella.

3. Veteen tai maitoon, makuasioista ei voi kiistellä
Puuron voi keittää veteen, maitoon tai veden ja maidon seokseen. Maitoon keitettävä puuro kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta maidon proteiinit eivät pala kattilan pohjaan kiinni. Vaihtoehto on keittää puuro veteen, sitten lisätä puuroon rasvaisempaa maitoa keittämisen loppuvaiheessa ja kuumentaa: maidon rasvaan liukenee mukavasti puuron ominaisia makuja ja se myös pitää nälkää loitolla paremmin.

4. Riittävästi nestettä keittämiseen
Kaura turpoaa vähintään kaksinkertaiseksi keitettäessä. Muista siis laittaa puuroon riittävästi nestettä. Hyvä nyrkkisääntö puurolle on 2 osaa kaurahiutaleita, 5 osaa nestettä.

5. Muista mausteet!
Se kenellä on ikäviä makumuistoja puurosta, pitää nyt kasvaa aikuiseksi ja lähteä rohkeasti kokeilemaan puuroa tuunakkeilla: hunajaisia pähkinöitä, makeita marjoja, suloista hedelmäsiirappia, täyteläistä turkkilaista jogurttia tai rapeita kookoslastuja. Muista myös lisätä puuroon aina pieni määrä suolaa.

***

Elovena Puurobaari 18.8.–30.9.2014

Avoinna arkisin 8.30–16.30, viikonloppuisin 10.00–15.00 Helsingin keskustassa. Puuroannos tuunakkeilla 4,00 €, puuro ja kahvi yhteishintaan 5,00 €. Myynnissä myös Elovena-välipalajuomia ja -välipalakeksejä.


Lisätiedot
Markkinointipäällikkö Jaana Henriksson, puh. 050 389 0114, jaana.henriksson@raisio.com

Lehdistön lisätiedot, kuvat ja muut materiaalit
Viestintä Oy Drum, Elina Mattila, p. 050 303 9564 tai elina.mattila@drum.fi

________________________________________________________________________________

Elovena-tuotteet ovat tuoneet hyvää oloa suomalaisille vuodesta 1925. Elovena on yksi Suomen arvostetuimmista elintarvikebrändeistä. Tuotenimen omistaa Raisio-konserni. Elovena-tuoteperheeseen kuuluu mm. hiutaleet, leseet, välipalakeksit, välipalajuomat ja annospikapuurot. www.elovena.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs