Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Ericsson: Netti tuo arjen aikatauluihin joustoa

Ericsson

Ericsson: Netti tuo arjen aikatauluihin joustoa

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Liberation from Location -raporttiEricssonin tuoreen tutkimuksen mukaan 26 prosenttia vastaajista kokee verkkolaitteiden hämärtäneen työn ja vapaa-ajan välistä rajaa.

Kyse ei ole vain siitä, että vapaa-ajalla tehtäisiin töitä. Noin 12 prosenttia työssäkäyvistä tekee työpäivän aikana verkko-ostoksia useana päivänä viikossa, ja sosiaalisessa mediassa oleskelee työpäivänsä aikana joka neljäs. Toisaalta 23 prosenttia vastaajista sanoo tekevänsä töitä kotona iltaisin.

Nämä nettikäyttäytymisen trendit käyvät ilmi Ericsson ConsumerLabin julkaisemasta kansainvälisestä Liberation from Location -raportista. Tutkimukseen vastasi 47 167 ihmistä 23 eri maasta.

Kuluttajat arvostavat parantuneiden verkkoyhteyksien ja erilaisten mobiililaitteiden mahdollistamaa käytännöllisyyttä ja tehokasta ajankäyttöä. Asioita hoidetaan ja viihdettä kulutetaan niin kotona, töissä kuin matkoilla paikasta toiseen. Erityisesti 15–29-vuotiaiden ikäryhmässä nettipalveluita käytetään paljon ulkona liikkuttaessa ja matkustaessa. Kaikista työmatkalaisista keskimäärin 40 prosenttia ja nuorista työmatkalaisista jopa 64 prosenttia kertoo katsovansa matkallaan videoita.

Mitä useammassa paikassa henkilö käyttää erilaisia verkkopalveluita, sitä useampaa eri verkkolaitetta hän todennäköisesti hyödyntää. Esimerkiksi niistä henkilöistä, jotka surffaavat sosiaalisessa mediassa päivän aikana kolmessa tai useammassa eri paikassa, 44 prosenttia vaihtaa välillä laitetta.

Nykyihmisillä on selvä käsitys siitä mitkä laitteet sopivat mihinkin käyttötarkoitukseen. Nettisurffailua ja sosiaalisessa mediassa pyörimistä tehdään kaikilla välineillä. Puhelinta suositaan silloin, kun ollaan yhteydessä toisiin ihmisiin. Työn tekemiseen, opiskeluun ja nettishoppailuun käytetään mieluiten tietokonetta, kun taas tabletit on varattu erityisesti pelaamiseen ja videoiden katseluun.

Nettikäyttäytymisen trendejä Ericsson ConsumerLabin mukaan:

  1. Työn ja vapaa-ajan välinen raja hämärtyy.
  2. Mitä useammassa paikassa nettipalveluita käytetään, sitä useammin vaihdetaan myös laitetta.
  3. Ihmiset käyttävät suurimman osan päivästä sisätiloissa, joten vaatimukset verkkoyhteyden laadulle ovat kasvaneet.

 Ericssonin Liberation from Location -tutkimusta varten haastateltiin 47 167 henkilöä ympäri maailman. Ikähaarukka oli 15–69 vuotta. Mukana oli ihmisiä 23 maasta: Argentiinasta, Boliviasta, Brasiliasta, Britanniasta, Egyptistä, El Salvadorista, Etelä-Afrikasta, Etelä-Koreasta, Intiasta, Italiasta, Itävallasta, Japanista, Kanadasta, Kiinasta, Meksikosta, Nigeriasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Venäjältä, Ukrainasta ja USA:sta. Osa haastatteluista tehtiin henkilökohtaisesti, osa verkossa.

Liberation from Location -raportti löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta http://www.ericsson.com/res/docs/2014/consumerlab/liberation-from-location-ericsson-consumerlab.pdf

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs