Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Ericsson: Multitasking osa television katselua

Ericsson

Ericsson: Multitasking osa television katselua

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2013 klo 14:02
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin tuore tutkimus kertoo, että nykyään 72 prosenttia televisionkatselijoista katsoo videokuvaa mobiililaitteilla vähintään viikoittain. Lisäksi 42 prosenttia katselee ohjelmia myös kodin ulkopuolella. Perinteiseen televisionkatseluun puolestaan yhdistyy voimakkaasti multitasking: jo 75 prosenttia käyttää mobiililaitteita samaan aikaan kuin katselee TV:tä. 25 prosenttia jopa katselee älylaitteillaan muuta liikkuvaa kuvaa television katselun lomassa.

Nämä television katselun nykytrendit selviävät Ericsson ConsumerLabin vuosittaisesta kansainvälisestä TV And Media -tutkimuksesta, joka tehtiin nyt neljättä kertaa.

”Mobiili-TV:n alkuaikoina oletettiin sisällön käsittävän enimmäkseen ammattimaisesti tehtyjä lyhyitä videopätkiä. Tässä tapahtui kuitenkin mielenkiintoinen käänne: ihmiset kyllä katselevat videoita pätkissä mutta pätkivätkin niitä itse katselemalla kokopitkiä TV-ohjelmia ja elokuvia osissa niinä hetkinä, kun heillä itsellä on siihen parhaiten aikaa. Huomasimme myös, että kuluttajat määrittelevät television ja videokuvan käsitettä jatkuvasti uudelleen. Kun 82 prosenttia käyttää YouTubea tai vastaavia palveluita vähintään kuukausittain, voi miettiä, onko ruokaohjeiden katseleminen keittiössä verkosta käsin television katselua vai reseptin etsimistä”, toteaa Ericssonin Broadcast Services -yksikön operatiivinen johtaja Joachim Bergman Suomesta.

Yli puolet tutkimukseen vastaajista pitää tietokonettaan ja internetyhteyttään erottamattomana osana television ja videon katseluaan.

”Mobiililaitteiden ja verkkoyhteyksien ansiosta katsojat voivat valikoida ja päättää, mitä, miten ja milloin he televisiota ja videokuvaa katsovat – samalla tavalla kuin käydessään ravintolassa, miksi onkin alettu puhua à la carte -TV-palveluista. Kuluttajat arvottavat à la carte TV -palvelun viidenneksi tärkeimmäksi asiaksi katselukokemuksessaan”, kertoo Bergman.

Jopa myöhäiset omaksujat ovat nykyään kehittyneitä videokuvan katselijoita. 41 prosenttia 65–69-vuotiaista katselee ”streamattua” on-demand-TV- ja videomateriaalia – YouTube mukaan lukien – useammin kuin kerran viikossa.

“On-demand-palveluiden käyttö on aiemmin kasvanut hyvin nopeasti. Nyt trendi laantuu hieman. Sen sijaan 55–59-vuotiaiden keskuudessa on-demand-palveluiden suosio kasvaa dramaattisesti ja on lisääntynyt merkittävästi vuodesta 2011 lähtien”, sanoo Bergman.

Uusista palveluista huolimatta niin sanotun lineaarisen TV:n eli perinteisen television katselun aika ei vielä ole ohi. TV:stä katsellaan suorana erityisesti urheilulähetyksiä, tapahtumia ja muita sisältöjä, joissa olennaista on olla ruudun ääressä tietyllä hetkellä. Tällaiseen katseluun linkittyy vahvasti myös muiden kanssa tapahtuva sosiaalinen katselu.

“Lineaarisella TV:llä on yhä tärkeä rooli kuluttajille emmekä näe laskua siinä, kuinka usein sitä käytetään. Esimerkiksi jopa 36 prosenttia tutkimukseen vastaajista oli sitä mieltä, että urheilun katsominen suorana on tärkeä osa heidän television katseluaan”, kertoo Joachim Bergman.

Television katselun trendejä

  1. Mobiililaitteiden käyttö
  2. Kodin ulkopuolella tapahtuva katselu
  3. Multitasking mobiililaitteilla samanaikaisesti television katselun kanssa
  4. Ohjelmien katselu pätkissä itselle sopivalla hetkellä ja sopivassa paikassa
  5. Tietokone ja internet ovat erottamaton osa television katselua
  6. À la carte TV -tarjonta viidenneksi tärkein asia katselukokemuksessa
  7. On-demand-palveluiden suosion nopea kasvu vanhemmissa ikäluokissa
  8. Perinteinen television katselu urheilulähetysten ja muiden vastaavien suorien tapahtuma- tai tuloslähetysten kohdalla


Ericssonin tutkimus toteutettiin Brasiliassa, Chilessä, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Kanadassa, Kiinassa, Meksikossa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Taiwanissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Laajakaistan käyttäjien kanssa tehtiin kaikkiaan 30 kotihaastattelua neljässä suurkaupungissa ja 15 000 verkkohaastattelua. Ericsson ConsumerLab tutkii kuluttajien käyttäytymistä ja ICT-tuotteiden ja -palveluiden käyttöä. Ericsson hyödyntää tutkimusta verkkoratkaisujensa valmistuksessa, jotta operaattorit voivat tarjota oikeanlaisia palveluita kuluttajille.

TV And Media -tutkimus kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs