Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Ennätyssuuri sisustamisen, taiteen ja keräilyn messuviikonloppu alkaa perjantaina

Tampereen Messut

Ennätyssuuri sisustamisen, taiteen ja keräilyn messuviikonloppu alkaa perjantaina

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2012 klo 16:32
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUILLA ON 328 NÄYTTEILLEASETTAJAA JA YLI 100 TAITEILIJAA

Tampereella perjantaista sunnuntaihin 5.–7. lokakuuta 2012 järjestettävillä Asta Koti -messuilla ja Tampereen Taidemessuilla nähdään tänä vuonna lukuisia kotimaisen designin ja taiteen huippunimiä. Tapahtumakokonaisuus on kasvanut viime syksystä usealla kymmenellä näytteilleasettajalla. Erityisesti toista kertaa järjestettävät Tampereen Taidemessut ovat saavuttaneet suuren suosion ja tapahtumassa nähdään pitkälti yli 100 taiteilijaa. Samanaikaisesti järjestettävillä Asta Koti -messuilla, Tampereen Taidemessuilla ja Keräily-tapahtumassa on yhteensä 328 näytteilleasettajaa. Näyttelyosastojen koko on myös kasvanut edelliskertaan nähden.

Sisustamisen tuotteita ja palveluita, taidetta sekä keräilyesineitä on esillä kolmessa näyttelyhallissa. Lisäksi tapahtuman ohjelma on aiempaa runsaampi ja monipuolisempi. Luvassa on muun muassa haastatteluja, keskusteluja, tietoiskuja ja työnäytöksiä sekä näyttelyitä. Tampereen Taidemessuilla julkistetaan perjantaina Vuoden 2013 nuori taiteilija. Asta Koti -messuilla palkitaan lauantaina Valon neito 2012.

Aamulehden paneelikeskustelu: Mitä sisustus ja taide merkitsevät ihmisen hyvinvoinnille?

Aamulehti ja Tampereen Messut Oy järjestävät Asta Koti -messujen ja Tampereen Taidemessujen yhteisen paneelikeskustelun lauantaina 6.10. klo 13.00–14.00. Aamulehden toimittajan Mikko Husan juontamassa keskustelussa taidemaalari Johanna Oras, taiteilija Miina Äkkijyrkkä, muotitaiteilija Jukka Rintala sekä sisustamisen asiantuntija ja keramiikkataiteilija Saija Palin keskustelevat sisustuksen ja taiteen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Tampereen Taidemessujen suosio kasvaa – valokuvataidetta esillä ensimmäistä kertaa

Viime syksynä ensimmäistä kertaa toteutettu, suurelle yleisölle suunnattu rento taidetapahtuma Tampereen Taidemessut saa jatkoa tulevana viikonloppuna. Vuoden 2013 nuori taiteilija julkistetaan viime vuoden tapaan messujen avajaispäivänä. Voittajan töitä on esillä messuilla Tampereen Taidemuseon osastolla D 500. Messuilla on mukana ennätykselliset 80 näytteilleasettajaa ja D-hallin Tähtihetki-lavan ohjelma tarjoaa edelliskertaa enemmän ohjelmaa taiteesta kiinnostuneille. Uutuutena messuilla on taidekaraokea, taidetuokioita sekä video- ja valokuvataidetta. Tietoiskuissa kuullaan valokuvataiteesta, muotokuvauksesta sekä valokuvaharrastamisesta otsikoilla Mistä valokuvataiteen tunnistaa?, Valokuvan ABC Nyt sekä Samsungin kamerat ja uudet hienot Wi-Fi ominaisuudet.

Kohua herättänyt lemmenlukkoteos suuren yleisön nähtävänä messuilla

Pääsääntöisesti kuvataidetta esittelevässä messutapahtumassa on esillä ja myynnissä satojen taiteilijoiden töitä, kuten grafiikkaa, maalauksia, valokuvataidetta sekä erilaisia veistoksia. Veistoskadulla on esillä muun muassa paljon keskustelua herättänyt One Love - taiteilijaryhmän eli Kaija Papun ja Antti Pussisen Tampereen patosillan rakkauslukoista tekemä metalliteos.

Sunnuntaina 7.10. klo 14.00–15.00 järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalle rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Myynnissä ovat Reijo Viljasen Punaiset kukat, Janne Laineen Urban Rainforest, Outi Heiskasen Suloinen toive, Johanna Oraksen Mietteissä, Elina Luukasen Minun Afrikkani II ja Inari Krohnin Sininen hetki sekä messujen työnäytöksessä syntynyt Jukka Rintalan teos. Meklarina toimii toimittaja ja taiteilija Juha Veli Jokinen.

Lukuisissa taideraadeissa, -keskusteluissa ja -haastatteluissa nähdään kymmeniä tunnettuja taiteilijoita, kuten kuvataiteilija Kaija Papu, kuvataiteilija, muusikko Sami Sänpäkkilä, taiteilija Miina Äkkijyrkkä, taidemaalari Reijo Viljanen, 20-vuotistaiteilijavuottaan juhliva taidemaalari Johanna Oras, vuoden 2011 Ars Fennica -voittaja Anssi Kasitonni, graffitiwraitteri ja läänintaiteilija Tero Karvinen sekä muotitaiteilija ja suunnittelija Jukka Rintala. Keskustelemassa ovat myös Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen ja toimittaja Maila-Katriina Tuominen.

Lisäksi taidemarkkinoiden asiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho kertoo messuyleisölle taidekeräilystä ja -sijoittamisesta sekä taideväärennöksistä. Työnäytöksissä nähdään struktuurimaalausta ja karikatyyripiirrosten tekoa. Messuilla esiintyy myös performanssitaiteilija Sirkku Lumi.

Asta Koti -messuilla nähdään Suomen tunnetuin designer Eero Aarnio

Lauantaina 6.10. klo 11.00–11.30 Asta Koti -messujen Sisustuslavalla kuullaan yhden maamme arvostetuimman suunnittelijan Eero Aarnion ajatuksia designista ja sisustamisesta. Aarnio myös signeeraa nimikkotuotteitaan osastolla A 160 lauantaina klo 11.30.

Asta Kodin Sisustusmaailma ja Kodin kunnostamisen alue esittelevät entistäkin monipuolisemmin ideoita, tuotteita sekä palveluita kodin sisustamisesta ja kunnostamisesta kiinnostuneille messuvieraille. Esimerkiksi huonekaluja ja sisustustuotteita on messuilla enemmän kuin aikaisemmin. Uutuutena messuille rakentuvalta Kodin keittiöt -teema-alueelta löytyvät alan ammattilaiset sekä kauden keittiötrendit.

Elämäsi tärkein paikka -sisustushuoneet puolestaan esittelevät erilaisia sisustusratkaisuja, joista messuvieraat voivat poimia kivoja ideoita. Lepotuoli-näyttelyssä pääsee testaamaan ja äänestämään lepotuolisuosikkiaan Iskun, Koti Kalustamon, Kruunukalusteen, Maskun Kalustetalon ja muotitaiteilija Jukka Rintalan ihanista uutuuksista. Lisäksi Rintala toteuttaa messuosastonsa yhteyteen kattausnäyttelyn, jossa esiteltävistä kattauskokonaisuuksista myös messuvieraat voivat äänestää suosikkinsa. Äänestäjien kesken arvotaan Jukka Rintalan suunnittelema pöytäliina. Messut juontaa Saija Palin ja Uolevi Nurmi.

Keräilystä uniikkeja löytöjä kotiin

B-halliin toteutettava Keräily-tapahtuma tuo keräilyn harrastajat ja ammattilaiset sekä menneiden vuosikymmenten esineistä kiinnostuneet messuvieraat kiinnostaville löytöapajille. Vuodesta 1989 alkaen järjestetty Keräily tarjoaa myös Asta Koti -messujen ja Tampereen Taidemessujen kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä unelmien löytöjä kotiin tai lahjaksi, kartuttaa keräilykokoelmia ja ihailla ajan patinoimia esineitä.

Asta Koti -messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily-tapahtuma 5.–7.10.2012 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 10–17.

Tiedotustilaisuudessa julkistetaan Vuoden 2013 nuori taiteilija perjantaina 5.10.2012 klo 11.00–11.30. Voit myös varata oman ajan palkitun haastattelulle. Lisätietoa tilaisuudesta tapahtuman mediasivuilla osoitteessa www.astakoti.fi (Media). Median edustajat akkreditoituvat messuille mediasivuilta löytyvällä akkreditoitumislomakkeella. Mediasivuilla on myös linkit messujärjestäjän lehdistötiedotteisiin, näytteilleasettajien lehdistötiedotteisiin, uutuustuotteisiin ja kuvapankkiin.

LISÄTIEDOT: www.astakoti.fi, www.tampereentaidemessut.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Irma Ruunu, projektipäällikkö, p. 0207 701 238, 050 573 8866, irma.ruunu@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila@tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs