Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Elisa avasi uuden digitaalisen konseptin mukaisen myymälän Raisioon - alueella fyysisen myymälän rooli mobiililaitteiden hankinnassa muuta maata suurempi

Elisa Oyj

Elisa avasi uuden digitaalisen konseptin mukaisen myymälän Raisioon - alueella fyysisen myymälän rooli mobiililaitteiden hankinnassa muuta maata suurempi

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 11:44
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa avasi tänään uudenlaista ajattelua edustavan Elisa Shopit -myymälän Raision kauppakeskus Myllyssä. Entistä kolme kertaa isompi Elisa Shopit edustaa Elisan uutta myymäläkonseptia, jota voidaan pitää Euroopan digitaalisimpana myymälätoteutuksena. Myymälässä on kiinnitetty erityistä huomiota Elisan ja Saunalahden palveluiden sekä mobiililaitteiden kokeilemiseen. Uudessa Elisa Shopit -myymälässä tekniikkaa on hyödynnetty uudella tavalla esimerkiksi esillepanossa ja monissa myymälän rutiinitehtävissä, millä on vapautettu myyjän aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun. Elisan TNS Gallupilla teettämä tutkimus vahvistaa sen, että fyysisen myymälän rooli on mobiilituotteita ostettaessa edelleen tärkeä, vaikka verkkokaupan rooli on monissa hankinnoissa kasvanut merkittävästi viime vuosina. Turun alueella ollaan muuta maata innokkaampia hankkimaan mobiililaitteet menemällä myymälään.

Elisan teettämän tutkimuksen mukaan Turun alueen asukkaista yli 70 % valitsee mobiililaitteiden ostoaikeissa fyysisen myymälän. Verkkokaupasta samaiset laitteet ostaisi Turun seudulla maan pienin osuus eli alle 10 %. Verkkokaupan osuus kasvaa ja myymälän osuus pienenee ostettaessa muita kodin teknisiä laitteita ja palveluita kuin mobiililaitteita. Turun alueen asukkaista yli 20 % eli kaksinkertainen määrä mobiililaitteiden hankintaan verrattuna voisi ostaa tv-palveluita ja kodin turvapalveluita verkkokaupasta. Verkkokaupassa maksamista pidetään Turun seudulla hieman muuta maata epäilyttävämpänä. Turun seudulla ollaan myös maan toiseksi malttamattomimpia saamaan ostamansa laitteen heti myymälästä sen sijaan, että odottaisivat sen saapumista verkkokaupasta - vain Tampereella ollaan malttamattomampia tässä suhteessa.

Voidaan nähdä, että myymälässä asioinnille asetetaan laitteiden ja palveluiden tekniikan ja designin kehittymisen myötä yhä enemmän odotuksia. Halu nähdä, miltä laitteet, mallit ja värivaihtoehdot näyttävät todellisuudessa on Turun alueella pääasiallinen syy siihen, miksi fyysinen myymälä vie voiton verkkokaupasta mobiililaitteita ja -palveluita ostettaessa. Seuraavaksi tärkeimpänä syynä Turun seudulla pidetään sitä, että laitteita pääsee kokeilemaan itse myymälässä. Maan keskiarvoa useampi Turun seudun asukas pitää kasvotusten tapahtuvaa palvelua syynä fyysisessä myymälässä asioimiseen. Vain rovaniemeläiset arvostavat enemmän kasvotusten saatavaa palvelua mobiililaitteita hankittaessa.

Mobiilituotteiden ja -palveluiden myyjältä toivotaan Turun alueella eniten asiantuntemusta ja teknistä osaamista palvelualttiuden ja iloisen asenteen tullessa seuraavaksi tärkeimpänä asiana. Sukupuolten välillä on eroja, sillä siinä missä noin 80 % naisista haluaa myyjän olevan aktiivinen asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa, miehistä näin toivoo noin 60 %. Kolmasosa haluaa sukupuolesta riippumatta myyjältä tietoa tavoista, joilla voi käyttää laitteita monipuolisemmin.

Uudessa Rasion Elisa Shopitissa työskentelee 7 myyjää henkilöasiakkaiden asiakaspalvelussa ja yksi myyjä Yrittäjäpalvelussa. Länsi-Suomessa Elisan ja sen tytäryhtiöiden palveluksessa on kaikkiaan 146 henkilöä.

Euroopan digitaalisin myymäläkonsepti

Uusissa Elisa Shopiteissa on hyödynnetty digitaalisuutta ennennäkemättömällä tavalla - jopa Euroopan laajuisesti vertailtaessa. Digitaalisuuden hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla on vapauttanut myyjien resursseja olennaiseen eli asiakaspalveluun. Uudistetuissa Elisa Shopiteissa kaikki julisteet, tuotetiedot sekä hintalaput on korvattu helposti päivitettävillä digitaalisilla medianäytöillä.

- Jo uudistetuissa myymälöissä myyjämme ovat kokeneet, että sähköisten hinta- ja tuotetietonäyttöjen korvattua kokonaan paperiset julisteet ja hintalaput heille on vapautunut aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun. Hinnastot ja mainokset ovat myös aina ajan tasalla, koska ne päivitetään keskitetysti pilvipalvelua hyödyntäen, eikä myyjien näin ollen tarvitse huolehtia niiden päivittämisestä, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Harri Salo.  

Videoneuvotteluratkaisut ovat tuoneet lisää mahdollisuuksia yritysasiakkaiden palveluun, sillä asiantuntijaresurssit ovat käytössä paikasta riippumatta. Myymälästä voidaan kommunikoida erityisasiantuntimusta vaativissa tilanteissa videoneuvottelulla, jolloin asiakaspalvelu on henkilökohtaisempaa kuin puhelimella ja sähköpostilla.  Järjestelmä etsii vapaana olevan erityisasiantuntijan, ja kuvayhteys ja jaettu työpöytä mahdollistavat esimerkin näyttämisen.


Lisätiedot: Harri Salo, Länsi-Suomen aluejohtaja, Elisa Oyj, p. 0503130809, etunimi.sukunimi@elisa.fi

TNS Gallupin 27.4.-14.5.2012 välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1047 15-64-vuotiasta miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan. Erillinen alueellinen aineisto oli noin 200 vastaajaa/alue.

Keskeisiä tutkimustuloksia

Kännykkä pitää ensisijaisesti nähdä ennen ostamista
-  Turun alueen asukkaista 75 % perustelee myymälässä asiointia sillä, että he haluavat nähdä, miltä laitteet, mallit ja värivaihtoehdot näyttävät todellisuudessa; 61 % haluaa kokeilla laitetta itse; 57 % arvostaa kasvokkain tapahtuvaa palvelua.
- Turun alueen asukkaista 73 % haluaa ostaa mobiililaitteensa fyysisestä myymälästä, kaikista suomalaisista 67 %.
- Turun seudulla 9 %  haluaa ostaa mobiililaitteensa verkkokaupasta  maan keskiarvon ollessa sama.
- Turun alueen asukkaista hieman maan keskiarvoa enemmän eli 13 % pitää verkkokaupassa maksamista epäilyttävänä .
- Muiden kodin teknisten laitteiden ja palveluiden kuten laajakaistaliittymän sekä tv-palveluiden ja turvapalveluiden perässä menee myymälään 63 % Turun seudun asukkaista, kun taas verkkokaupasta nämä ostaisi 22 %

Myyjältä odotetaan asiantuntemusta, tarpeiden kartoitusta kaipaavat etenkin naiset
- Turun alueen asukkaista 90 % kaipaa myyjän asiantuntemusta ja teknistä osaamista .
- Sukupuolten välillä on eroja, sillä siinä missä 81 % Turun alueen naisista haluaa myyjän olevan aktiivinen asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa, miehistä näin toivoo 59 %.
- Kolmasosa (34 %) Turun seudun asukkaista haluaa sukupuolesta riippumatta  myyjältä tietoa tavoista, joilla voi käyttää laitteita monipuolisemmin.Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs