Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Co-Design Finland Network - suomalaismuotoilu ja uusi Finsky.fi-verkkokauppa esillä Saint-Petersburg Design Week'illa

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Co-Design Finland Network - suomalaismuotoilu ja uusi Finsky.fi-verkkokauppa esillä Saint-Petersburg Design Week'illa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 13:54
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Suomalainen muotoiluosaaminen esittäytyy tämänvuotisessa Saint-Petersburg Design Week Expossa Pietarissa tällä viikolla 20.-22.5.2015 monin eri tavoin: Co-Design Finland Network -osastolla on esillä suomalaismuotoilijoiden suunnittelemia tuotteita, koruja, kodinvalaisimia ja huonekaluja sekä muotoilupalveluita. Osastolla esitellään myös Expon yhteydessä lanseerattava Finsky.fi-verkkokauppa, josta venäläiskuluttajat voivat helposti tilata suomalaisdesignia suoraan kotiinsa. Expon Co-Design Master Class -seminaarissa puolestaan yleisölle tarjoutuu mahdollisuus kuulla suomalaisten merkittävien muotoilijoiden puheenvuoroja. Suomalaismuotoilun esittäytymisen Expossa järjestää Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Saint-Petersburg Design Week -tapahtuman virallinen suomalainen yhteistyökumppani.  

Finsky.fi’stä suomalaismuotoilijoiden ja -yritysten myyntikanava venäläisille kuluttajamarkkinoille

Saint-PetersburgDesign Week’in Expossa esitellään kolmen suomalaisyrityksen Lahteen perustaman Flying Lynx Oy:n ylläpitämä Finsky.fi -verkkokauppa, joka tarjoaa suomalaismuotoilijoille ja -yrityksille kanavan myydä tuotteitaan suoraan venäläiskuluttajille ilman monimutkaisia tullimuodollisuuksia. Pilotointia toteutetaan osana Lahden kaupunkiseudun INKA (Innovatiiviset kaupunkiseudut) -ohjelmaa.

- Pietarissa esiteltävää Finsky.fi-verkkokauppaa pilotoidaan elokuun loppuun asti. Pilottivaiheen alussa tarjolla on Pietarin Expossa esiteltävien yritysten tuotteita. Kokemusten karttuessa otamme mukaan lisää muotoilijoita ja yrityksiä tuotteineen, toteaa kehityspäällikkö Kristian Keinänen.

- Pietarin Exposta aloitamme aktiivisen tiedottamisen, joten heinäkuun alusta alkaen verkkokaupan tuotevalikoima on varmasti jo varsin laaja.

Finsky.fi-verkkokaupan ja sitä pyörittämään syntyneen yrityksen tarina alkoi huhtikuun alussa, vain noin kuukausi sitten, LADECin saatua suomalaisilta muotoiluyrityksiltä ”tilauksen”.

- Järjestimme info- ja keskustelutilaisuuden Saint-PetersburgDesign Week’in Expoon mukaan mieliville ja muutoin aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen osallistuneet yritykset ilmoittivat selkeästi, että pelkkä messuilla esittäytyminen ei nykyään juuri kiinnosta, pitäisi saada aikaan myös myyntiä. Ja Venäjällä järjestettävien kuluttajamessujen kyseessä ollessa myynti Venäjälle kaikkine säädöksineen ja tullimuodollisuuksineen tuntui heistä monimutkaiselta, kertoo Kristian Keinänen.

- Päätimme saman tien etsiä ratkaisua messuilla esiteltävien ja myöhemmin myös muiden suomalaistuotteiden myymiseksi suoraan venäläisille. Saimme yhteyden kolmeen kokeneeseen Venäjän kaupan palveluyritykseen, sähköisiä markkinointipalveluita tuottavaan Mediatalo Toimelias Oy:öön, logistiikkaratkaisujen asiantuntijaan Cislog Oy:öön ja verkkokaupparatkaisuja tarjoavaan atFlow Oy:öön. He perustivat Lahteen yhteisyrityksen pyörittämään Finsky.fi-kauppaa, Keinänen iloitsee.

Co-Design Finland Master Class

Saint-PetersburgDesign Week Expon yhteydessä järjestettävässä Co-Design Finland Master Class -seminaarissa esiintyy yleisölle kolme suomalaista muotoilijaa, aiheinaan moderni muotoilufilosofia, uudet muotoilun muodot sekä Co-Design Finland -yhteistyömalli. Estradille nousevat Isku Interiorin muotoilujohtaja Antti Olin, Design Reform Oy:n toimitusjohtaja ja teollinen muotoilija Reijo Markku sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n muotoilun kehityspäällikkö, teollinen muotoilija Kristian Keinänen.

http://designweekexpo.com/en/
---
Lisätietoja:
Kristian Keinänen
Kehityspäällikkö, Design
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
kristian.keinanen@ladec.fi | 050 598 0580

Yhteydenotot Keinäseen mieluiten ennen tai jälkeen messujen (19.5. tai 23.5.).
Messujen aikana (20.-22.5.) kysymykset ja soittopyynnöt sähköpostitse.

Lisätietoja Finsky.fi -verkkokaupasta antavat Flying Lynx Oy:n osakasyrityksissä:
Marko Kangaskolkka
CISLog Oy
marko.kangaskolkka@cislog.fi  |  040 5317595

Jouni Tolvanen
atFlow Oy
jouni@atflow.fi | 050 452 5620
www.atflow.fi

Mika Tonder
Mediatalo Toimelias Oy
mika.tonder@toimelias.fi | 040 129 0023
www.toimelias.fi

---
Co-Design Finland Network -osastolla ja sen naapuriosastoilla esittäytyvät suomalaismuotoilijat ja -yritykset

 1. AikaDesign - Kodin sisustusesineet ja -kalusteet (Ylöjärvi)
 2. AO-allover - Tilojen ääni- ja valomaailman suunnittelu (Lohja)
 3. Chao & Eero - Korumuotoilu (Lahti)
 4. Design Reform Oy - Muotoilupalvelut (Helsinki)
 5. DidDesign, Mili-Mona Salokannel - Sisustus- ja tekstiilituotteet (Lahti)
 6. Heli Kauhanen - Korumuotoilu (Lahti)
 7. Himmee Oy - Valaisimet (Helsinki)
 8. Isku – Huonekalut, sekä sisustus- ja kalustusratkaisut (Lahti)
 9. Karlux Oy – Valaistustuotteet ja -ratkaisut (Lahti)
 10. Majamoo – Sisustusesineet (Helsinki)
 11. Private Case Oy - TEIP-laukut (Lahti)
 12. Studio Bergroth Oy – Julkisten- ja yksityisten tilojen sisustussuunnittelu- ja -arkkitehtuuripalvelut (Helsinki)
 13. STUDIO LUX NOVA - Valaistussuunnittelu (Tampere)
 14. Terhi Mickelsson - Sisustustyynyt (Espoo)

Finsky.fi 
Finsky.fi -verkkokaupan kautta suomalaiset muotoilijat tai yritykset voivat myydä Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteitaan venäläiselle yksityishenkilölle yhteensä enintään 1000 eurolla kuukaudessa ilman arvonlisäveroa ja tullimuodollisuuksia. Ostaja maksaa tuotteet tilauksen yhteydessä paljon käytetyllä sähköisellä lompakolla, Yandex Money’lla, joka tarjoaa vaihtoehdoiksi myös Visan, Mastercardin sekä pankkisiirrot. Venäläisen ostajan tehtyä tilauksensa tieto tilauksesta välittyy myyjälle. Suomalainen myyjä tulostaa järjestelmästä lähetysasiakirjan, pakkaa tuotteet ja toimittaa pakkauksen Postiin. Postin koontipisteessä samalle tilaajalle lähtevät tuotteet kootaan yhteen lähetykseen ja lähetetään tilaajalle Venäjälle EMS-lähetyksenä.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja 
LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla. 

LADECin vetämässä, parhaillaan käynnissä olevassa Co-Design Bay - Suunnittelupalveluverkostojen yhteistyöalustan toimintamallin kehittäminen -hankkeessa pyritään kehittämään yhteisen palveluntarjonnan mahdollistavan toimintaympäristön toimintamalli Suomen pk-sektorin suunnittelupalveluverkostolle, edistämään suomalaisten muotoilupalveluiden kysyntää koti- ja kansainvälisillä markkinoilla sekä lisäämään suomalaisten muotoilutoimijoiden välistä yhteistyötä. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto.  www.ladec.fi

Lahti - Suomen teollisten muotoilualojen suunnannäyttäjä
Lahden seudun yritykset ovat jo vuosikymmeniä ammentaneet kilpailukykyä muotoilusta. Muotoilu on Lahdessa geeneissä – se on palvelu- ja tuotekehitysammattilaisten, muotoilijoiden ja tuotteiden käyttäjien yhteistyötä. Muotoilulla luodaan Lahden seudulle uutta bisnestä, entistä toimivampia julkisia palveluita ja viihtyisiä ympäristöjä olla ja elää – työpaikkoja ja hyvinvointia.  Lahden seudulla toimii lukuisia muotoilulla menestyneitä ja maailmallakin tunnettuja yrityksiä. Mm. Isku, Kemppi, Luhta ja Stala ovat jo vuosia hyödyntäneet paikallista teollisen muotoilun huippuosaamista sekä käyttäjiltä saatavaa tietoa ja palautetta tuotekehityksessään. 
www.lahtibusinessregion.fi  ---  www.designlahti.fi

 

Liitetiedostot

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs