Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Asta Koti, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy kiinnostivat Tampereella

Tampereen Messut

Asta Koti, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy kiinnostivat Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2012 klo 19:10
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUT INNOSTIVAT KODIN SISUSTAMISEEN JA TAIDEHANKINTOIHIN

Kodin sisustamisen ja kunnostamisen Asta Koti -messut, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy -tapahtuma kokosivat kolmen messupäivän aikana 11 727 messuvierasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Tapahtumakokonaisuudessa oli mukana ennätykselliset 328 näytteilleasettajaa. Seuraavan kerran Asta Koti, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy järjestetään 4.–6.10.2013.

Neljännen kerran pidetyillä Asta Koti -messuilla oli 207 näytteilleasettajaa esittelemässä kodin sisustamisen ja kunnostamisen tuotteita sekä palveluita. Toista kertaa järjestetyillä Tampereen Taidemessuilla oli 80 näytteilleasettajaa ja yli 100 taiteilijaa. Keräily Syksy kokosi puolestaan 41 näytteilleasettajaa 41. kerran toteutettuun keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtumaan. Messutapahtumat tarjosivat kokonaisuudessaan aiempaa monipuolisemman kattauksen ohjelmaa. Näyttelyosastojen lisäksi nähtävää ja kuultavaa riitti erilaisissa keskusteluissa, haastatteluissa, tietoiskuissa ja työnäytöksissä.


Paneelikeskustelussa nostettiin esille sisustamisen ja taiteen merkitys ihmisen hyvinvoinnille

Aamulehti ja Tampereen Messut Oy järjestivät lauantaina 6.10. Asta Kodin ja Tampereen Taidemessujen yhteisen paneelikeskustelun, jossa taidemaalari Johanna Oras, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, muotitaiteilija Jukka Rintala sekä sisustamisen asiantuntija, keramiikkataiteilija Saija Palin keskustelivat toimittaja Mikko Husan johdolla sisustamisen ja taiteen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Panelistit korostivat, että näillä asioilla on suuri merkitys hyvinvoinnille. Tärkeintä on tehdä kodistaan juuri sellainen turvapaikka, jossa itse perheineen viihtyy välittämättä trendeistä ja asiantuntijoiden neuvoista. Sisustuksen ja taiteen tehtävä on luoda ihmisille viihtyisä ympäristö täynnä energiaa, mielenrauhaa, tunnelmaa ja muistoja. Toisille pelkistetty sisustus tuo rauhaa ja selkeyttä elämään, toiset kaipaavat ympärilleen enemmän esineitä ja värejä. Kodista tulee luoda maailma, jossa sielu lepää ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.   


Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto lahjoitetaan rintasyöpätutkimuksen tukemiseen

Tampereen Taidemessuilla järjestettiin sunnuntaina 7.10. hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa oli huudettavana tunnettujen taiteilijoiden teoksia. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto 1800 euroa lahjoitetaan lyhentämättömänä Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalle rintasyöpätutkimuksen tukemiseen.


Valon neito 2012 on Reetta Laine Tampereelta

Tampere Tunnetuksi ry ja Suur-Tampere-lehti järjestivät Valon neito -kilpailun finaalin lauantaina 6.10. Asta Koti -messuilla. Valon neidoksi 2012 valittiin 19-vuotias Reetta Laine Tampereelta. Tuomaristo totesi perusteluissaan Reetta Laineen olevan valon tuoja parhaasta päästä. Hän on luonnollinen, aito ja herttainen neito, jolla on hersyvä nauru. Laineen voitokkaita luonteenpiirteitä ovat myös iloisuus, pirteys ja valoisuus. Keskusteluissa nousi esille Laineen positiivinen elämänasenne ja toivo valoisasta tulevaisuudesta. Valon neito toimii Tampereen Valoviikkojen PR-henkilönä. Hän osallistuu muun muassa Valoviikkojen avajaisiin ja joulun avaukseen, juontaa tapahtumia ja vie valoisan tervehdyksensä myös vanhainkoteihin ja sairaaloihin. Voittaja palkittiin 500 euron arvoisella lahjakortilla valitsemaansa Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenyritykseen, tuotepalkinnoilla ja Tampereen Messut Oy:n VIP-kortilla. Muut finalistit olivat Laura Hemmilä (Kangasala), Noora Raitanen (Tampere), Hanna-Kaisa Rantanen (Ruovesi) ja Lotta-Sofia Saahko (Valkeakoski).


Kuvataiteilija Jarno Vesala on Vuoden nuori taiteilija 2013

Tampereen taidemuseo julkisti Tampereen Taidemessuilla perjantaina 5.10. valintansa Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2013. Tunnustuksen sai kuvataiteilija Jarno Vesala. Raumalla v. 1977 syntynyt Vesala valmistui kuvataiteilijaksi v. 2004 Tampereella. Nokialla asuvan Vesalan teokset ovat pääosin installaatioita, joissa on ihmismäisten veistosten lisäksi mukana ääntä ja videota. Valintaraatia ihastutti Vesalan teosten omaleimaisuus, niiden moniaistisuus sekä lähes painajaismaista tunnelmaa luovat yllättävät, mieleen jäävät tapahtumat. Vesala on järjestyksessään 29. Vuoden nuori taiteilija. Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän ja Nokia Oyj:n tukeman 20 000 euron stipendin, yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseossa 25.5.–11.8.2013 ja näyttelyjulkaisun. Lisätiedot: www.tampere.fi/taidemuseo/media.


MEDIAMATERIAALIT JA KUVAPANKKI:
Asta Koti-messujen, Tampereen Taidemessujen ja Keräily-tapahtuman lehdistötiedotteet
Näytteilleasettajien lehdistötiedotteet

Tampereen Messujen kuvapankki (kuvat: Samuli Niva)
Asta Koti 2012 -messujen kuvapankki
Tampereen Taidemessujen 2012 kuvapankki
Keräily Syksy 2012 -tapahtuman kuvapankki


LISÄTIEDOT:
www.astakoti.fi
www.tampereentaidemessut.fi
www.kerailymessut.fi


Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Irma Ruunu, projektipäällikkö, p. 0207 701 238, 050 573 8866,
irma.ruunu(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi     

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs