Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » ASKO-huonekaluja Lahdesta teoksen julkaisutilaisuus 1.9.2016 klo 13.00 Lahden historiallisella museolla

Lahden kaupunki

ASKO-huonekaluja Lahdesta teoksen julkaisutilaisuus 1.9.2016 klo 13.00 Lahden historiallisella museolla

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 16:47
Julkaisija: Lahden kaupunki

Sisustusnostalgiaa ja hakuteos perintöhuonekalujensa taustoista kiinnostuneille

Vuonna 1918 Lahteen perustettiin Lahden Puuseppätehdas, sittemmin Askona tunnettu huonekalutehdas. Pienenä verstaana aloittanut yritys kasvoi Lahden suurimmaksi työllistäjäksi ja Pohjoismaiden suurimmaksi huonekalutehtaaksi, jonka 22 maahan suuntautunut ulkomaan kauppa käsitti 1960-luvulla 75 % koko maan huonekaluviennistä. Askon kalusteita on ollut melkein kaikissa suomalaisissa kodeissa, sillä yrityksen myymäläverkko oli jo 1930-luvun lopussa koko maan kattava. Asko oli myös merkittävä julkisten tilojen kalustaja, josta toimitettiin kalusteet paikallisravintoloista loistoristeilijöihin. Tehtaan toiminta kesti 80 vuotta.

Yrityksellä oli tehtaan yhteydessä oma museo ja koko toiminta-ajan kattava perinnekokoelma, joka tehtaan toiminnan lakattua siirtyi Lahden kaupunginmuseon omistukseen. Museo julkaisee kokoelman pohjalta uutuusteoksen Asko - huonekaluja Lahdesta, joka on laaja kuvateos suomalaisen kodinsisustuksen historiasta.

Teoksen ovat kirjoittaneet museon kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen ja tutkija Päivi Vickholm ja sen on taittanut graafikko Osmo Penna. Teoksessa on 400 sivua ja noin 900 kuvaa.

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs