Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Agilityn suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna15.-16.6.2013 Kirkkonummella

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna15.-16.6.2013 Kirkkonummella

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 09:43
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Agilityn suomenmestaruudet ratkottiin viikonlopun aikana hyvin vaihtelevassa säässä Kirkkonummella. Lauantaina kisattiin joukkuemestaruuksista ja sunnuntaina yksilömestaruuksista. Joukkuekilpailussa oli mukana 202 joukkuetta ympäri Suomen. Yksilösuomenmestaruudesta kilpaili 666 koirakkoa. Perjantaina kisattiin kolmosluokan agilitykilpailut. Viikonlopun aikana oli mahdollista nähdä yli 2100 starttia.

Lauantain joukkuefinaali käytiin joukkueen neljänsien koirakkojen osalta käänteisessä järjestyksessä joukkueen kahden parhaan tuloksen perusteella. Sunnuntain yksilöfinaaliin pääsivät kaikki karsintaratana toimivalla hyppyradalla virheettömän tuloksen tehneet koirakot tai 50 parasta tuloksen tehnyttä koirakkoa. Finaalit kilpailtiin käänteisessä järjestyksessä. Minien finaalissa nähtiin ennätysmäärä 93 koirakkoa, medeissä 50 koirakkoa ja makseissa 59 koirakkoa.

Minien suomenmestari 2013 on Juha Kujala ja kääpiövillakoira Aksu (Turun Seudun Agilityurheilijat). Juha on kokenut ohjaaja, ja sai näin hienon palkinnon vuosien uutterasta työstä. Hopeaa vei Ville Pirisjoki ja parsonrussellinterrieri Aino (Ylöjärven Koirakerho). Pronssille sijalta 17 nousi Hanna-Lena Väätäjä ja borter Lisbet (Active Dogs, Haukiputaa).

Medien suomenmestari 2013 on Kaisa Ylätuuhonen ja kromfohrländer Hikka (Border Agility Team, Vantaa). Kaisa ja Hikka olivat Suomen maajoukkueessa viime vuonna. Hopeaa sai medien voittajajoukkueessakin lauantaina kisannut Heidi Turunen ja tanskalais-ruotsalainen pihakoira Albert (Jyväskylän Agility Team). Pronssia sai Mia Hyrskylahti ja espanjanvesikoira Natso (Mäntsälän Koirakerho).

Maksien suomenmestari 2013 on Raisa Vähätalo ja bordercollie Repo (Järvenpään Agilityurheilijat). Hopeaa otti Lotta Lehtinen ja australiankelpie Visa (Päijät-Hämeen Agility-Urheilijat) ja pronssia Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Chi (Littoisten Agility Warriors). 

Minien joukkuesuomenmestaruuden vei selkeällä kaulalla Helsingin Agility Urheilijat ry. HAU:n joukkue koostui shetlanninlammaskoirista. Voittojoukkueessa kisasivat Outi Korhonen ja Aino, Anni Kelkka ja Rondo, Karoliina Myllyoja ja Kriisi sekä Iida Vakkuri ja Hunni.

Hopealla sijoittui Border Agility Team ry. BAT:n joukkue koostui seuraavista koirakoista: Krista Honkonen ja tanskalais-ruotsalainen pihakoira Mysti, Sanna Leimunen ja borderterrieri Touko, Marielle Wikman-Karstunen ja borderterrieri Jimi sekä Anu Saikku-Bäckström ja parsonrussellinterrieri Ronja.

Kolmanneksi sijoittui Keravan Agility Team ry. KAT:n pronssijoukkueessa kisasivat Minna Mäkinen ja kääpiöpinseri Yoda, Harri Kauhanen ja kääpiöpinseri Stella, Teemu Kollanen ja parsonrussellinterrieri Frida sekä Päivi Karjalainen ja jackrussellinterrieri Kipsu.

Medien joukkuesuomenmestaruuden vei neljällä puhtaalla radalla Jyväskylän Agility Team ry. JAT:n joukkueessa kisasivat Jari Hokkanen ja australiankelpie Kettu, Riikka Miettinen ja kromfohrländer Veikko, Heidi Turunen ja tanskalais-ruotsalainen pihakoira Albert sekä Päivi Tuulimo ja keskikokoinen villakoira Taavi. 

Minien tapaan Border Agility Team otti joukkuesuomenmestaruushopeaa myös medeissä. Joukkueessa kisasivat Jade Erkko ja espanjanvesikoira Esso, Minna Pessi-Härkönen ja espanjanvesikoira Roa, Katja Alalauri ja kromfohrländer Koko sekä yksilömestaruudenkin voittanut Kaisa Ylä-Tuuhonen ja kromfohrländer Hikka. 

Medien joukkuepronssille sijoittui Novascotiannoutajat ry. NOVA:n joukkueessa kisasi kolme ohjaajaa ja neljä koiraa, Miia Peltokangas ja Willa, Tuija Vilppola ja Trixie sekä Matleena Kallio ja Tikru ja Lordi. 

Maksien joukkuesuomenmestaruuden vei Agility Club of Eastern Finland ACE ry Kuopiosta. ACE:n joukkueessa kisasi Teemu Linna ja bordercollie Piru, Tanja Lehto ja belgianpaimenkoira Ansa, Tiia Vitikainen ja bordercollie Bond ja Niina-Liina Linna ja bordercollie Rai Rai.

Maksien joukkuehopeaa vei Turun Seudun Agilityurheilijoiden joukkue, joka koostui seuraavista koirakoista: Jouni Orenius ja bordercollie Neela, Hanna Miettinen ja lyhytkarvainen collie Elmo, Taija Salokannel ja borderollie Iisi sekä Sonja Paavola ja australiankelpie Taku.

Maksien joukkuepronssi jaettiin Impivaaran Hallit ry:lle. IMPHA:n joukkueessa kisasivat Pasi Honkanen ja bordercollie Pahkis, Jenni Piirto ja bordercollie Armas, Wenla Westerlund ja bordercollie Diesel sekä Laura Isohanni ja belgianpaimenkoira Ava.

Lisätiedot

Suomen Agilityliitto/Kati Kollanen, kati.kollanen@agilityliitto.fi p. 045- 1226303

Tulokset ja muu kisainfo www.agilitysm2013.net

Lisätietoa lajista, Suomen Agilityliitto www.agilityliitto.fi

Teksti ja kuvat ovat heti julkaisuvapaita. Valokuvan yhteydessä tulee mainita kuvaajan nimi ja yritys: ”Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi”.

Kuvissa:

Kolme ensimmäistä kuvaa: Ratakuvat joka luokan yksilökisavoittajasta: Juha Kujala ja Aksu, Kaisa Ylätuuhonen ja Hikka sekä Raisa Vähätalo ja Repo.

Kolme seuraavaa kuvaa: Yksilösuomenmestarit kokoluokittain palkintopallilla.

 

Liitetiedostot

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs