Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » 21-vuotiaan Sarianna Suorsan vahva esikoisteos Rising Moon, Evanescent – Katoavainen ilmestyy.

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

21-vuotiaan Sarianna Suorsan vahva esikoisteos Rising Moon, Evanescent – Katoavainen ilmestyy.

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 09:45
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Kirjailija Sarianna Suorsa

Oululaisen 21-vuotiaan Sarianna Suorsan esikoisteos Rising Moon, Evanescent – Katoavainen ilmestyy Kustannusosakeyhtiö Bookcoverin kustantamana 1.6.2015. Nuori kirjailija Sarianna Suorsa osoittaa kirjassaan olevansa lahjakas tarinankertoja ja kirjoittaja.

Rovaniemellä syntynyt ja Oikaraisen kylässä kasvanut Sarianna Suorsa on aloittanut kirjoittamisen 15-vuotiaana, unelmanaan kirjailijaksi ryhtyminen. Kirjoitusharrastus alkoi runojen, laulun sanojen ja novellien kirjoittamisella. Seitsenhenkisen perheen tytär on elänyt kotona, jossa kirjat ja lukeminen ovat olleet aina tärkeä osa elämää. Ajatus oman kirjan tai jopa kirjasarjan tekemisestä heräsi jo varhain, ja jo 20-vuotiaana Suorsan fantasia-genreen kuuluvan Rising Moon kirjasarjan ensimmäisen osan käsikirjoitus oli valmis lähetettäväksi kustantajalle.

Kustannusosakeyhtiö Bookcoverissa havaittiin nopeasti, että kyseessä on uusi kirjallinen kyky ja teos on ehdottomasti saatava julkaistua. Bookcoverin toimitusjohtaja Vesa Hiltunen toteaakin, että harvoin saa käsiinsä näin valmista tekstiä, joka ensilukemalta vie mennessään. Satojen käsikirjoitusten joukosta Rising Moon erottui  raikkaana, joskin osin surumielisenäkin tarinana, joka oli luettava yhdeltä istumalta kokonaan. Bookcoverissa ennustetaankin Sarianna Suorsalle työntäyteisiä ja menestyksekkäitä vuosia kirjoittajana.

Painotuotteilla on edelleen vahva asema nuorten aikuisten mediamaisemassa

Sarianna Suorsan esikoisteos on suunnattu erityisesti nuorten aikuisten lukukoriin, joskin  se löytää varmasti tiensä myös vanhempien lukijoiden yöpöydälle.

Tampereen yliopiston tutkijoiden Eliisa Vainikan ja Juha Herkmanin tekemän tutkimuksen mukaan lukemisen osalta nuorten aikuisten vankkumattomin arvostus kohdistuu edelleen kirjoihin. Tutkimuksen mukaan nuorten aikuisten suosikkigenreksi on 2010-luvulla muodostunut fantasiakirjallisuus eri muodoissaan ja kirjojen lukeminen on edelleen tärkeä osa nuorten aikuisten vapaa-ajan viettoa. Julkisesta keskustelusta saatava käsitys on usein aivan päinvastainen erilaisten sähköisten medioiden ollessa julkisen keskustelun keskiössä.

Nuoret kirjailijamme vahvistavat osaltaan esimerkillään lukemisen asemaa ja luovat työllään juuri sitä kirjallisuutta, jota nuoret lukijat kaipaavat. Kirjan vuosi 2015 on oivallinen konteksti tukea suomalaisten lukuharrastusta, tapahtui lukeminen sitten perinteisen painetun kirjan tai kehittyvän e-kirjan kautta.

Rising Moon, Evanescent – Katovainen -kirja

Rising Moon -kirjasarjan ensimmäinen osa avaa vauhdilla lukijalleen näkymän uuteen maailmaan, joka tarraa lukijan mukaansa. Fantasia/scifi –aiheinen kirja kertoo neljään valtioon jakautuneesta maailmasta, jossa elämää varjostaa alituinen sodanuhka. Lunar-eclipse on valtio, jossa kehittyneen geenimanipulaation avulla on onnistuttu istuttamaan syntymättömiin lapsiin erikoiskykyjä, joita halutaan hyödyntää maata uhkaavassa sodassa. Jokainen nuori on velvoitettu palvelemaan maataan ankarassa taistelukoulussa, joka armotta karsii heikoimmat joukosta.

Maan köyhimmässä kolkassa varttuneet Tegan, Alaric ja Alisha lähtevät vuorollaan taistelukouluun suorittamaan velvollisuuttaan. Jo alkupäivät osoittavat, että kaverusten on toimittava yhdessä kannatellen toinen toistaan sekä löydettävä tarvittavat liittolaiset, jotta selviytyminen onnistuisi. Heikoimmassa asemassa näyttää olevan Alisha, jolla ei erikoiskykyjä ole lainkaan. Alisha osoittaa kuitenkin olevansa taistelija, joka ei helpolla luovuta. Tegan, kolmikosta vahvin, huomaa varsin nopeasti vihollisia olevan yllättävillä paikoilla. Vaikean taustan omaava Tegan joutuukin suurimman paineen alle joutuessaan erikoisvalvonnan alaiseksi liian vahvojen erikoiskykyjensä takia. Alaric onnistuu pehmentämään taitavilla sosiaalisilla kyvyillään kolmikon kohtaamia vastuksia, mutta aivan kaikkeen hänenkään taidot eivät riitä.

Teganin elämään astuu koulutuksessa vahva ja innostava nuorukainen. Pystyykö Tegan löytämään itsestään kyvyn rakastaa toista ihmistä varauksetta…

 

Rising Moon, Evanescent – Katoavainen

ISBN: 978-952-68274-3-8

292 sivua

Sidottu, kovakantinen

Painettu Suomessa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Vesa Hiltunen

vesa.hiltunen@bookcover.fi

p. 0400-399 318

Liitetiedostot

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

on syntynyt intohimosta kirjoihin; kirjojen lukemiseen, painamiseen, julkaisemiseen ja niiden saattamiseen kaikkien saataville. Bookcoverin tavoite on julkaista erilaisia, meitä sytyttäviä kirjoja, toivoen niiden herättävän kiinnostuksen myös muissa kirjojen ystävissä.

Toisena päätavoitteenamme näemme omakustannekirjojen julkaisijoiden palvelemisen aivan uudella tavalla. Olemme nähneet kuinka arvokkaatkin teokset jäävät ilman lukijoita yksinkertaisesti siksi, että omakustanteen tekijällä ei ole välttämättä välineita, energiaa tai tietoa kuinka myydä teostaan. Tähän Bookcover tuo ensimmäisenä Suomessa ratkaisut, joihin jokaisen omakustannekirjan julkaisijan on helppo tarttua. Bookcover on myös kirjapaino. Vuosikymmenien kokemus kirjojen valmistuksessa tuo varmuutta ja turvaa asiakkaillemme.

 

Lisätiedot:
Kustantaja Vesa Hiltunen
p. 0400 399 318
vesa.hiltunen@bookcover.fi
 
www.bookcover.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs