Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Tule tapaamaan Nastolan lukukoira Ellaa maanantaina 22.2.

Lahden kaupunki

Tule tapaamaan Nastolan lukukoira Ellaa maanantaina 22.2.

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 14:06
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lukukoiratoiminta alkaa Nastolan kirjastossa maaliskuussa 2016. Lukukoirana toimii berninpaimenkoira Ella. Toiminnasta kiinnostuneet lapset ja heidän vanhempansa ovat tervetulleita Nastolan kirjastoon maanantaina  22.2. klo 17.30-19.

 

Tällöin ei järjestetä lukutuokioita, vaan kyseessä on tutustumiskerta, jolloin Ella-koira itse on tavattavissa ja Ellan omistaja Lea Kemppainen antaa lisätietoa. Paikalla on myös Suomen Karva-Kaverit ry:n Lahden seudun koordinaattori Tuija Peltonen Sissi-koiransa kanssa.

 

Lukukoira tarjoaa lapselle turvallisen ja rauhoittavan tilanteen harjoitella ääneen lukemista. Kun lapsi lukee koiralle, koira ei moiti tai korjaa, vaikka lukeminen takeltelisikin. Lukukoirat ovat lapsirakkaita, rauhallisia koiria. Ellalla on kokemusta mm. päiväkotivierailuista, joita on järjestetty Suomen Karva-Kaverit ry:n kautta.

 

Kevään aikana (22.2.–17.5.) Nastolan kirjastossa järjestetään kuusi lukukoiratapaamista, joihin voi varata aikoja soittamalla tai käymällä kirjastossa. Yhden lukutuokion kesto on 15 minuuttia, ja sen varaa aina lapsen huoltaja. Ajankohdat ovat pääsääntöisesti parillisien viikkojen tiistaita klo 17, poikkeuksena ma 21.3.

 

 

 

Myös median edustajat voivat halutessaan tulla paikalle ma 22.2. klo 17.30-19, tai on mahdollista järjestää erillinen tapaaminen sovittaessa.

 

Lisätietoa

 

Nastolan kirjasto

Hanna Pitkänen

vastaava kirjastonhoitaja

puh. 044 790 9335

hanna.pitkanen2@lahti.fi

 

Lea Kemppainen ja berninpaimenkoira Ella

lea.kemppainen@kyamk.fi

puh. 045 677 0177

 

Suomen Karva-Kaverit ry:n toiminta

Koordinaattori Tuija Peltonen

lahti@suomenkarvakaverit.fi

Puh. 040 7676 946

 

Liite: kuva Ella-koirasta

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs