Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Tiedote ja kutsu 29.11. järjestettävään tilaisuuteen

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Tiedote ja kutsu 29.11. järjestettävään tilaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 11:30
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on takuu eläinystävällisestä eläinkaupasta - 14. Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti Faunatar Itäkeskukselle

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä on uraa uurtava ja lajissaan maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Sertifioinnin avulla kuluttajan on aikaisempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin ja tiedonjakoon. Helsinkiläinen Faunatar Itäkeskus liittyy sertifioitujen eläinkauppojen joukkoon 29.11.2014.

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinten hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää.

Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti. Sertifikaatti osoittaa, että liikkeessä panostetaan erityisellä tavalla eläinten hyvinvointiin ja että eläinten omistajien valistaminen on tärkeässä asemassa. Liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä. Sertifioinnin tavoitteena on nostaa Suomen eläinkauppojen tasoa.

“Kuluttajat ovat tänä päivänä erittäin valveutuneita ja haluavat valita ostospaikkansa myös sen perusteella, millaisia eettisiä arvoja kauppa noudattaa. Ihmisiä kiinnostaa todella paljon se, mistä myytävät eläimet ovat peräisin ja millaisissa oloissa ne eläinkaupassa elävät. On tärkeätä, että asiakkailla on mahdollisuus saada puolueetonta tietoa valintojensa tueksi. Tämä sertifikaatti on meille iso asia ja arvostamme sitä todella paljon. Olen ylpeä henkilökunnastamme, joka tekee työtään joka päivä ammattitaidolla, sydämellä ja aidolla innostuksella.”, sanoo Faunatar Itäkeskuksen kauppias Peppi Mattila.

Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan. Faunatar Itäkeskus on 14. eläinliike ympäri Suomen, jolle Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on myönnetty. Faunatar Itäkeskuksen sertifiointitilaisuus järjestetään 29.11.2014 klo 12.00 alkaen kauppakeskus Itiksen joulunavauksen yhteydessä. Sertifikaatin Faunatar Itäkeskukselle luovuttaa Eettisen eläinkaupan sertifiointityöryhmän puheenjohtaja Paula Hirsjärvi. Lehdistön edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleet julkiseen tilaisuuteen. Sertifikaatin luovutuksen jälkeen on varattu aikaa haastatteluille.

Lisätietoja:
Faunatar Itäkeskus, Kauppakeskus Itis,
itis@faunatar.fi p. 09 323 5471
www.faunatar.fi/Faunatar_Itakeskus
www.facebook.com/pages/Faunatar-It%C3%A4keskus/246753145345582?fref=ts

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin kotisivut: www.eesp.fi

Haastattelut:

Faunatar Itäkeskuksen kauppias Peppi Mattila
sähköposti itis@faunatar.fi

puh. 050 313 7604

Puheenjohtaja Paula Hirsjärvi
paula.hirsjarvi@helsinki.fi

puh. 050 490 0312

SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli
kati.pulli@sey.fi
puh. 050 371 2740

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs