Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » SEYn eläinsuojeluneuvoja Anne Väisänen auttaa vapaaehtoisena eläimiä hädässä

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEYn eläinsuojeluneuvoja Anne Väisänen auttaa vapaaehtoisena eläimiä hädässä

Tiedote.
Julkaistu: 23.07.2014 klo 14:15
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Ihmisillä on paljon eläimiin liittyvää kysyttävää.

- Turhia tai tyhmiä kysymyksiä ei ole, toteaa SEYn eläinsuojeluneuvojana toimiva Anne Väisänen.
Väisänen vastaa vuosittain satoihin yhteydenottoihin sekä puhelimitse että sähköpostitse.

Anne Väisäsen vastuualueena on Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Nastola ja Padasjoki. Alueella tiedetään Väisäsen olevan koiraihminen, ja siksi Väisänen neuvoo paljon koiriin liittyvissä asioissa.

Yleinen aihe lukuisiin puheluihin on kaupungin alueella koirien pito kerrostaloissa.

- Koiraa pidetään parvekkeella, koiraa kohdellaan huonosti; naapurit kiinnittävät huomiota koiran huutoon, koiraa ei lenkkeilytetä tai koira on ollut jo vuorokauden yksin.

Väisänen on tehnyt vapaaehtoista eläinsuojeluvalvontaa SEYssä yli kaksikymmentä vuotta. Jotkut eläinsuojeluongelmat pysyvät vuodesta toiseen.

- Sesonkia tulee touko-kesäkuun aikana, silloin saan paljon puheluita luonnonvaraisista eläimistä. Nämä puhelut ohjaan ammatti-ihmiselle, joka asuu lähellä. Talvi ja pakkaset ovat aikaa jolloin yhteydenottoja tulee koirista, jotka ovat 24/7 ulkona. Myös irrallaan olevista kissoista ilmoitellaan ahkerasti talviaikoina.

- Kerrostalo, parveke ja helle ovat kesäisin tyypillisiä tilanteita.  Alkoholi ja huumeet aiheuttavat myös tilanteita joihin tarvitaan apua.

SEYn eläinsuojeluneuvoja ei ole eläinsuojeluviranomainen, mutta vapaaehtoisena toimijana häneen on usein matalampi kynnys ottaa yhteyttä kuin viranomaiseen. Ilmoitusten perusteella tekemillään eläinsuojeluneuvontakäynneillä Anne Väisänen selviää usein antamalla eläimen omistajalle neuvoja hyvästä eläinten pidosta.

Vakavammat tapaukset Väisänen siirtää viranomaisen hoidettavaksi. Usein Väisänen ja viranomainen tekevät yhteistyötä eläimen hyvinvoinnin hyväksi. Akuuteissa tilanteissa kannattaa kuitenkin olla yhteydessä suoraan eläinsuojeluviranomaiseen.

- Jos eläin on välittömässä vaarassa, kannattaa paikalle soittaa poliisi, Väisänen sanoo.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anne Väisänen
040 840 4890
elainsuojelu-anne@luukku.com
Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Nastola, Padasjoki

 

Lisätietoa SEYn eläinsuojeluneuvojista: http://www.sey.fi/sey_toimii/seyn_elainsuojeluneuvojat

 

SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.  Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään viranomaisten hoidettavaksi. SEYllä on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. Vuositasolla käyntejä tehdään noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 20 000 kertaa.

SEYn tavoitteena on saada SEYn eläinsuojeluneuvojille asema uuteen eläinsuojelulakiin.

Liitetiedostot

SEY  on Suomen suurin ja vaikuttavin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs