Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Koiran peruskoulutus valmentaa koiraa pärjäämään ihmisten maailmassa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Koiran peruskoulutus valmentaa koiraa pärjäämään ihmisten maailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 10:21
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Koiran hankinta ja pentutehtailu ovat olleet viime aikoina suosittuja puheenaiheita. Yhtä tärkeää koiralle ja sen hyvinvoinnille on panostaminen koiran peruskoulutukseen. Oikein toteutetulla koulutuksella varmistetaan, että koiran ja sen omistajan yhteiselo sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Useimpien koirien aivot vastaavat monilta osin nelikuisen sudenpennun aivoja. Siksi koira kaipaa ihmiseltä samanlaisia asioita kuin sudenpentu laumansa aikuisilta jäseniltä, eli se tarvitsee huoltajaa, joka luo sille ystävällisen ja turvallisen ilmapiirin. Koira ei myöskään synny panta ja hihna kaulassa. Omistajan on opetettava koiralle ne taidot, joiden avulla se pärjää ihmisten maailmassa. Koiran omistaja ohjaa koiraa toimimaan halutulla tavalla kaikissa tilanteissa kannustamalla ja palkitsemalla toivottua käytöstä.

Hyväksi koirakouluttajaksi oppii vain kouluttamalla. Omistajan on hyvä tutustua koulutuksen perusteisiin ja koiran elekieleen. Aiemmin monet eläintenkoulutusmenetelmät perustuivat pakottamiseen ja rangaistuksiin, mutta nykyisin ammattimainen koulutus perustuu eläinten käyttäytymistieteiden tuomien tutkimustulosten mukaisesti motivointiin ja toivotun käyttäytymisen vahvistamiseen.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Koira- ja kissakoulu Heiluva häntä ovat laatineet yhteistyössä esitteen, johon on koottu koiran peruskoulutuksen keskeiset periaatteet. Koirasi ja sinä – koulutuksella parempaa kumppanuutta -esite on vapaasti ladattavissa Kummien nettisivuilta ja sitä voi vapaasti hyödyntää esimerkiksi koirien kouluttamista käsittelevissä artikkeleissa.


Tutustu esitteeseen: http://esyjenkummit.net/wp-content/uploads/2015/08/Koirasi_ja_sina%E2%80%93koulutuksella_parempaa_kumppanuutta.pdf

 

Lisätietoa:

esyjenkummit@gmail.com

www.esyjenkummit.net

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja eläinten hyvinvointia sekä hyvää kohtelua. Yhdistys tukee suomalaisia, rekisteröityjä eläinsuojeluyhdistyksiä sekä muita rekisteröityjä eläinsuojelutyötä tekeviä yhdistyksiä aatteellisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti. Yhdistys on SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n jäsen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs