Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Hevoset 2013 tuo ratsastushuiput huhtikuussa Tampereelle kilpailemaan

Tampereen Messut

Hevoset 2013 tuo ratsastushuiput huhtikuussa Tampereelle kilpailemaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2013 klo 12:30
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMEN SUURIMMASSA ALAN TAPAHTUMASSA LAADUKAS OHJELMA

Tuhannet ratsu- ja ravipuolen harrastajat, elinkeinonharjoittajat sekä ratsastuksesta ja hevosista kiinnostunut suuri yleisö kokoontuvat lauantaista sunnuntaihin 6.–7.4.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Hevoset 2013 on kotimaan suurin hevosalan messutapahtuma, joka toteutetaan jo viidennen kerran. Yli 110 messuosastoa on täynnä ratsastus- ja hevostarvikkeita, tuoteuutuuksia ja messutarjouksia. Lisäksi tapahtuma tarjoaa korkeatasoista ja viihdyttävää ohjelmaa. Suomen kovatasoisimmat ratsastajat osallistuvat messujen uuteen Agrimarket Tammer Trophy -kilpailuun. Avajaispäivänä jaetaan Vuoden Kavionjälki 2013 -tunnustus. Messut juontaa Joanna Kuvaja.  

Hevoset 2013 -messujen Näytösareenalla ratsastetaan 6.–7.4.2013 ensimmäistä kertaa kovatasoinen esteratsastuskilpailu Agrimarket Tammer Trophy, jonka voittajalle on luvassa Suomen suurin palkintosumma 3000 euroa. Palkinto koostuu 2000 euron rahapalkinnosta ja Kristina Cruisesin 1000 euron arvoisesta risteilylahjakortista. Tähän mennessä osallistumisoikeuden kilpailuun ovat saaneet Peik Andersin, Paul Argus, Sanna Backlund, Susanna Granroth, Petra Heikkinen, Janna Huhtanen, Viivi Monto, Jukka Rantanen ja Emilia Vättö. Kilpailun toteuttaa Team Eurohorses ry. Uusi kilpailu on myös Toto-pelikohteena molempina päivinä. Pelimuodot ovat Voittaja, Sija ja Kaksari. Agrimarket Tammer Trophyn lisäksi messuilla on mahdollisuus pelata myös muita viikonlopun kohteita. Fintoton osastolla isäntänä toimii olympiavoittaja, ravivalmentajana ja -ajajana toimiva Toni Nieminen, joka opastaa kävijät Toto-pelien saloihin.  
 
Tallirakentamisen uudet määräykset ja alan koulutus puhuttavat – Islanninhevospäivä lauantaina   

Lauantaina 6.4. Suomen Islanninhevosyhdistys ry järjestää Islanninhevospäivän, jossa aiheita ovat hevosten jalostus ja terveysasiat sekä askellajiratsastus, tuomarointi ja hevosen näyttelytreeni. Lauantaina toteutetaan myös Foorumi hevosalan koulutuksesta hevosalan oppilaitoksille ja ammattilaisille -seminaari. Talli 2014 -seminaari tarjoaa sunnuntaina 7.4. hevosenomistajille ja tallinpitäjille tärkeää tietoa ensi vuonna voimaan tulevista tallien uusista kokomääräyksistä. Luennoimassa ovat muun muassa eläinlääkintöneuvos Pirkko Skutnabb maa- ja metsätalousministeriöstä, ylitarkastaja Jaana Mikkola Evirasta ja eläinten hyvinvoinnin professori Anna Valros Helsingin yliopistosta. Seminaarit järjestää Suomen Ratsastajainliitto SRL ry.  

Ohjelmassa aiempaa enemmän tietoiskuja myös ravipuolen harrastajille ja ammattilaisille

Hevoset 2013 lupaa aiempaa enemmän kiinnostavaa asiaa myös ravipuolen ammattilaisille ja harrastajille. Messuilla esitellään Ypäjän Hevosopiston Varsasta ravuriksi -projekti otsikolla Stone Capes Nice, jossa yhden hevosen valmennuksen suunnitteluun ja hevosen kehityksen seurantaan osallistuu joukko Suomen parhaita eri osa-alueiden asiantuntijoita. Tietoiskuissa kuullaan myös tarinoita Suomen parhaista ravureista, huippuravurin hoitamisesta ja poniraviharrastuksesta sekä Toto-pelaamisen nykytilasta ja tulevaisuudesta.   

Muita tietoiskuaiheita ovat ratsuhevosen hankinta, hevosen kimppaomistus, hevoskuljetuksia koskevat säännöt sekä ratsastajan oheisharjoittelu ja hevosalan koulutus. Lisäksi kuullaan Juha Erolan esitelmä Suomen presidenttien hevosista Ypäjällä. NLP-valmentaja Katri Syvärinen kertoo kilpailujännityksestä ja SRL ry esittelee Kuntohaaste -projektin. Työnäytöksissä perehdytään ravihevosen valjastamiseen, satulan sovittamiseen, hevosen klippaukseen ja kengitykseen sekä hevosen kilpailukuntoon laittamiseen. Messuilla pääsee tutustumaan myös hevossolariumin avulla tehtäviin hoitoihin. Eläinfysioterapeutti Jonna Prål-Nieminen ja kranio-sakraalihoitaja Reetta Pirttijoki perehdyttävät hevosen fysiologiaan, hierontaan ja venyttelyyn sekä esittelevät hevosten kranio-saksaalihoitoa ja lihasteippausta.

Messujen yhteydessä on 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali

Messut lupaavat runsaasti viihdyttäviä ja opettavaisia ohjelmanumeroita, rotu- ja lajiesittelyjä sekä kilpailuja. Messuilla järjestetään muun muassa 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali. Stella Hagelstam ja Sanna Backlund vetävät tänä vuonna suositut koulu- ja esteratsastusklinikat. Kari Vepsä johdattaa yleisön ongelmanhevosen käsittelyyn ja Valjakkoajonäytöksessä nähdään Suomen parhaat valjakkoajajat. Lisäksi järjestetään Hämeen ratsastuskouluille avoin Ratsastuskouluoppilaiden olympialaiset -kilpailu, jonka yhteydessä on ratsastuskoulujen huutosakkikilpailu.

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi  /  Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila@tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs