Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Helsinkiläinen ATD ja Riihimäen Agility agilityn SM-kisojen supermenestyjiä

Suomen Agilityliitto ry

Helsinkiläinen ATD ja Riihimäen Agility agilityn SM-kisojen supermenestyjiä

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2011 klo 08:33
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Nastolassa kilpailtiin 18.-19.6. agilityn Suomen mestaruuksista. Kaikkien aikojen menestynein suomalainen agilityurheilija Jari Suomalainen (Riihimäen Agility) ja kooikerhondje Frodo tekivät historiaa voittamalla sunnuntaina medi-kokoisten koirien Suomen mestaruuden jo neljännen kerran peräkkäin.

Lauantain joukkueiden SM-kisassa Suomalainen ja muu Riihimäen Agilityn medi-kokoisten koirien joukkue oli jo voittanut SM-kultaa. Erityisen tyytyväinen Suomalainen oli seuransa tuplavoittoon yksilökisassa. Medien hopean voitti seurakaveri Sami Oksa ja kooikerhondje Luka.

Suomalaisen tasolle ylsi myös minien yksilökultaa voittanut Jenna Caloander (AgiToko Dogs) ja shetlannninlammaskoira Neon. Caloanderin joukkue voitti lauantaina mini-kokoisten koirien joukkueiden Suomen mestaruuden.

"Ihan sairaan hyvältä tuntuu!", hehkui Caloander yksilökultaa voitettuaan. Caloander ei mielestään missään tapauksessa ollut vielä hakemassa SM-kisoista mitalisijoja, sillä hänen oma kasvattinsa shetlanninlammaskoira Neon on niin nuori. Pari kuitenkin kisasi tosissaan ja tekemisen ilo todellä näkyi koirakon radoilla. Caloanderin mukaan agilityssä pitää olla nöyrä, koska tulos on niin pienestä kiinni. Yksi rima alas ja peli on menetetty.

Maxi-kokoisten koirien Suomen mestaruuden nappasi erittäin kokenut pitkän linjan harrastaja Petteri Huotari (Border Agility Team) bordercolliensa Megin kanssa. Mitali maistuu erityisen hyvälle, sillä se oli Huotarin ensimmäinen, ja "vastus ei ollut heikko", kommentoi Huotari.

Joukkueiden Suomen mestaruudet Helsinkiin, Riihimäelle ja Littoisiin

Mini-luokan voiton vei helsinkiläinen AgiToko Dogs. Medien mestaruuden voitti ylivoimaisesti Riihimäen Agility ja maxeissa voiton vei Littoisten Agility Warriors

Kilpailujen isäntäseura Päijät-Hämeen Agility-Urheilijat ry:lle joukkuekisa toi myös makeaa menestystä. Seura teki kaikkien aikojen parhaan joukkue-SM tuloksensa sijoittumalla mini-luokan pronssitilalle.

Mukaan joukkue-SM-kilpailuihin oli ilmoittautunut 160 joukkuetta, jossa kussakin kilpaili 4 koiraa ohjaajineen. Joukkueiden Suomen mestaruudet ratkaistiin joukkueen kolmen parhaan koirakon yhteistuloksella. Sunnuntain yksilökisassa oli mukana 524 koirakkoa. Koko viikonlopun aikana koirakot, eli agilityohjaajat koirineen, starttasivat yhteensä yli 1700 kertaa.

Lisätietoja ja valokuvat

Kaikki SM-kisojen tulokset

Suomen Agilityliitto, viestinta@agilityliitto.fi
Marika Kelokari, 044 782 1351
Kati Kollanen, 050 307 5302

Liitteiden kuvissa:
- Jenna Caloander (ATD) ja shetlanninlammaskoira Neon. Kuva: Marika Kelokari.
- Jari Suomalainen (RIMA) ja kooikerhondje Frodo. Kuva: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi
- Petteri Huotari (BAT) ja bordercollie Meg

Kuvia voi käyttää SM-kisauutisten kuvituksena. Kuvaajan nimi on mainittava.

Liitetiedostot

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Päijät-Hämeen Agility-Urheilijat ry on lahtelainen agilityn harrastamiseen keskittyvä erikoisseura. Yhdistyksen jäsenet ovat Lahden talousalueen eri kunnista ja tällä hetkellä myös toimintaa on kahden kunnan alueella. Yhdistyksellä on käytössään kaksi harjoitteluhallia, joista uusin on rakennettu Orimattilan Pennalaan jonne toiminta on nykyisin pääosin keskitetty. Jäseniä P-HAU:ssa on n. 125. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu. SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ry:n tukijäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs