Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Håll chokladasken borta från hunden i jul

Folksam

Håll chokladasken borta från hunden i jul

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.12.2014 kl. 10:45
Utgivare: Folksam

Risken för att hundar skadar sig är klart större vid jul och nyår än under resten av året, visar statistik från Folksam. Ett av de vanligaste tillbuden är förgiftning. Bland annat kan hundar få i sig det giftiga ämnet teobromin via choklad. Här får du tips om vad du ska tänka på för att skydda hunden i julhelgerna.

Här är Folksams bästa råd för att undvika hundskador under storhelgerna:

• Lägg undan chokladasken – choklad innehåller ämnet teobromin som är giftigt för hundar. Om din hund ätit choklad, ring och rådgör med veterinären.

• Ställ in gästernas väskor i garderoben – julhelgerna betyder gäster och många spännande väskor för hunden att undersöka. Väskorna kan innehålla starka mediciner.

• Håll hunden borta från brödbaket – vetebrödsdeg jäser fram alkohol i hundens mage. Hunden blir berusad och i värsta fall alkoholförgiftad.

• Flytta upp de levande ljusen – det är lätt att en viftande svans hamnar över lågan. Bränner sig hunden på eld eller varm vätska ska den omedelbart duschas i svalt, inte iskallt, vatten i minst tio minuter. Kontakta veterinären för rådgivning.

• Inga köttbullar till hunden – inte om de innehåller lök, som kan ge din hund blodbrist.

•  Presentsnören, glitter och juldekorationer är frestande för en hund – och fastnar lätt i hundens tarmar. Det kan krävas operation för att plocka ut dem.

För ytterligare information:

Sofia Paltschik, marknadsföringschef, tfn 050-5897682

Folksam Skadeförsäkring Ab är en del av svenska Folksam Sak koncernen. Vi erbjuder ett heltäckande försäkringsskydd, både frivilliga och lagstadgade skadeförsäkringar åt privat- och företagskunder samt lantbruk. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. www.folksam.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs