Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Agilityn SM-kilpailut 13.-14.6.2015 Oulussa

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn SM-kilpailut 13.-14.6.2015 Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 12:22
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

 

Haukiputaalainen koiraurheiluseura Active Dogs ry järjestää agilityn SM-kilpailut Oulussa 13.–14.6. Kilpailupaikkana toimii Oulun Normaalikoulun keinonurmikenttä Linnanmaalla.

Kisaviikonlopun aikana Norssin kentällä nähdään yli 1500 vauhdikasta urheilusuoritusta. Tapahtuma käynnistyy jo perjantaina 3-luokan koirakkojen virallisilla kilpailuilla.

Kamppailu SM-mitaleista alkaa lauantaina joukkuekilpailuilla. Nelihenkisiä joukkueita osallistuu kisoihin yli kaksisataa.

Kisat huipentuvat sunnuntaina, kun yli seitsemänsataa koirakkoa mittelee henkilökohtaisista suomenmestaruuksista. Suosikeistaan voi lyödä myös vetoa, sillä sunnuntain kilpailu on Veikkauksen pelikohde.

Oulun seudun koirakot ovat menestyneet hyvin sekä yksilö- että joukkuekilpailuissa, joten mitalitoiveet ovat kotikisoissa korkealla. Kisoihin on vapaa pääsy, ja paikan päälle toivotaankin runsaasti yleisöä koirakkoja kannustamaan. SM-kisoja on mahdollista seurata koko viikonlopun ajan myös internetin livelähetyksen kautta.

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Agilityssa ihmisen ohjaama koira pyrkii suorittamaan tuomarin suunnitteleman esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ohjaaminen tapahtuu liikkumalla sekä kehon liikkeitä ja ääntä käyttämällä.

Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä.

Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa pelkästään omaksi ja koiran iloksi. Suomalaiset koirakot ovat menestyneet agilityssa myös kansainvälisellä tasolla.

Lisätiedot: Kisojen vastaava koetoimitsija Sari Parviainen, sari.parviainen@agilitysm2015.fi, puhelin 040-550 1406.

http://www.agilitysm2015.fi/

Valokuvia median käyttöön: http://urly.fi/rmB

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n (VALO) kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs