Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Valitus, joka koskee lääkärille annettua väliaikaista kieltoa hoitaa potilaiden kilpirauhassairauksia (kaksi päätöstä)

Korkein hallinto-oikeus

Valitus, joka koskee lääkärille annettua väliaikaista kieltoa hoitaa potilaiden kilpirauhassairauksia (kaksi päätöstä)

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2016 klo 13:56
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Valvira oli päättänyt rajoittaa väliaikaisesti lääkärin oikeutta hoitaa potilaiden kilpirauhassairauksia ym. Asiassa oli esitetty mm.lääketieteellistä näyttöä hoitojen laadusta ja ammatin harjoittamista oli välttämätöntä rajoittaa potilasturvallisuuden vuoksi. Helsingin hallinto-oikeus oli käsitellyt lääkärin valitukset Valviran päätöksestä ja kumonnut Valviran päätökset.

Valvira valitti Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO kumosi Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen ja Valviran alkuperäinen päätös jää voimaan.

 

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu 1

1. Korkein hallinto-oikeus hylkää vaatimuksen suullisen käsittelyn toimittamisesta.

2. Korkein hallinto-oikeus kumoaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen, jolla Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) päätös erikoislääkäri A:n ammatinharjoittamisoikeuden väliaikaisesta rajoittamisesta on kumottu ja Valvira on velvoitettu korvaamaan A:n oikeudenkäyntikuluja. Lausuminen asiassa enemmälti raukeaa perusteluista ilmenevistä syistä.

3. A:n vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta korkeimmassa hallinto-oikeudessa hylätään.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1453293579484.html

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu 2

1. Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Helsingin hallinto-oikeuden päätös, jolla Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) päätös A:an ammatinharjoittamisoikeuden väliaikaisesta rajoittamisesta on kumottu ja Valvira on velvoitettu korvaamaan A:n oikeudenkäyntikuluja, kumotaan. Enempi lausuminen asiassa raukeaa perusteluista ilmenevistä syistä.

2. A:n vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta korkeimmassa hallinto-oikeudessa hylätään.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1453291727015.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs