Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Standardi voi ennakoida tulevaa lainsäädäntöä

METSTA ry

Standardi voi ennakoida tulevaa lainsäädäntöä

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 14:40
Julkaisija: METSTA ry

Perinteisesti standardien tehtävä on ollut tarjota yksityiskohtaisia ohjeita ja toimintamalleja, joiden avulla teollisuus voi varmistaa tuotteidensa täyttävän EU-lainsäädännön vaatimukset. Tulevaisuudessa standardit voivat toimia myös pohjana uuden lainsäädännön valmistelulle.

Eurooppalaiset standardisointiorganisaatiot CEN ja CENELEC hyväksyivät lokakuisen äänestyksen jälkeen Euroopan komission pyynnön valmistella muutamia pesulalaitteisiin liittyviä standardeja, joita tullaan myöhemmin käyttämään pohjana näitä laitteita koskevan EU-lainsäädännön laadinnassa.

EU-komission toimeksiannon mukaisesti uusissa pesulalaitteisiin ja ammattikäyttöön tarkoitettuihin astianpesukoneisiin liittyvissä standardeissa tullaan määrittelemään esimerkiksi ko. laitteiden energiatehokkuusmittarit ja -laskelmat sekä energian- ja vedenkulutukseen liittyvät merkinnät. Standardisointityössä kerättyä tietoa ja valmiiden standardien arvoja tullaan myöhemmin todennäköisesti hyödyntämään laitteiden energiatehokkuuteen liittyvää lainsäädäntöä laadittaessa.

Vaikka nyt kyse onkin yksittäiseen standardisointikohteeseen liittyvästä työskentelytavan muutoksesta lainsäätäjän ja standardisointiorganisaatioiden välillä, tämä laatuaan ensimmäinen päätös on merkki siitä, että vastaavia pyyntöjä tullee jatkossa liittyen muihinkin standardisointikohteisiin.

Standardisointia hyödyntävän teollisuuden kannalta tämä tarkoittaa, että on entistäkin tärkeämpää seurata alan standardisoinnin kehitystä. Olemalla aktiivisesti mukana standardisointityössä ja antamalla lausuntoja tekeillä olevista standardeista yrityksillä on myös hyvät mahdollisuuden vaikuttaa tulevaan lainsäädäntöön.

Lisätiedot: Hanna Järvenpää, METSTA, puh. (09) 192 3277

METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry on vuonna 2007 perustettu yleishyödyllinen standardisointiin keskittynyt yhdistys.METSTA vastaa teknologiateollisuuteen kuuluvien kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan standardisoinnista, tarkoituksenaan edistää osaltaan suomalaisen kone- ja metalliteollisuuden kilpailukykyä sekä alan ja käyttäjien turvallisuutta.Lisätiedot: www.metsta.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs