Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Saamelaiskäräjien vaaliluetteloon kohdistuvia valituksia on saapunut korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Korkein hallinto-oikeus

Saamelaiskäräjien vaaliluetteloon kohdistuvia valituksia on saapunut korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2015 klo 11:48
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus on kirjannut ensimmäiset valitukset Saamelaiskäräjien hallituksen päätöksistä vaaliluetteloon hakeutuneiden oikaisuvaatimuksiin.

Oikaisuvaatimuksia tehtiin yhteensä 201. Saamelaiskäräjien hallitus ratkaisi oikaisuvaatimukset kokouksessaan 2.-3.8.2015 ja postitti päätöksensä 13. -14.8.2015. 

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa saamelaiskäräjien hallitukselle varataan tilaisuus antaa lausuntonsa valitusten johdosta. Valittajalle varataan tilaisuus vastaselityksen antamiseen.

Käsittelyn kiireellisyyden vuoksi korkein hallinto-oikeus toivoo, että valitukset toimitetaan korkeimmalle hallinto-oikeudelle sähköisesti. Kuulemisissa käytetään sähköistä menettelyä, jos valittajan sähköinen yhteystieto on tiedossa.

Saamelaiskäräjävaalit pidetään 7.9. -2.10.2015. Äänioikeus vaaleissa on saamelaisilla, jotka on otettu vaaliluetteloon tai jotka ovat hakeutuneet itse vaaliluetteloon ja esittävät korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen äänioikeudestaan.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

 


Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs