Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Saamelaiskäräjien hallituksen päätös järjestää uudet vaalit on lainvastainen

Korkein hallinto-oikeus

Saamelaiskäräjien hallituksen päätös järjestää uudet vaalit on lainvastainen

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 09:15
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Saamelaiskäräjien hallituksella ei ole toimivaltaa ottaa ratkaistavakseen asiaa ja oikeuskysymyksiä, jotka korkein hallinto-oikeus on jo lainvoimaisesti ratkaissut.

Saamelaiskäräjien hallituksen päätös järjestää uudet vaalit on niin ollen lainvastainen ja korkein hallinto-oikeus on kumonnut ja poistanut sen.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tuli määräaikaan 23.12.2015 mennessä yhteensä 27 valitusta, jotka kohdistuivat saamelaiskäräjien hallituksen päätökseen järjestää uudet vaalit ja olla hyväksymättä KHO:n saamelaisiksi hyväksymiä vaaliluetteloon. Monissa valituksissa oli useita valittajia ja heitä oli yhteensä 42.

Korkein hallinto-oikeus on myös hylännyt saamelaiskäräjien vaalilautakunnan purkuhakemukset. Purkua haettiin jo toistamiseen neljän vuonna 2011 vaaliluetteloon merkityn henkilön osalta. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi purkuhakemukset edellisen kerran vuonna 2013.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Linkki:
http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1452594954876.html

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs