Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » RE/MAX on nopeimmin kasvava kiinteistönvälitysalan franchisingketju maailmassa

RE/MAX Finland

RE/MAX on nopeimmin kasvava kiinteistönvälitysalan franchisingketju maailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 09:26
Julkaisija: RE/MAX Finland

RE/MAX -ketju oli maailman nopeimmin kasvava kiinteistönvälitysalan franchisingyritys jo neljättä vuotta peräkkäin Entrepreneur –lehden tutkimuksessa. Euroopassa vuosi 2015 oli yksi RE/MAXin historian menestyksekkäimmistä vuosista. RE/MAX myi asunnon keskimäärin joka seitsemäs minuutti. Kasvanut myynti tarkoittaa myös kasvanutta välittäjämäärää: Euroopassa asiakkaita palvelee yli 16.000 RE/MAX -välittäjää.

Yli 360 miljoonan euron myynnillä RE/MAX -välittäjät Euroopassa kasvattivat liiketoimintaansa 22 prosentilla verrattuna vuoteen 2014. Yksittäisiä alueita tarkasteltaessa Malta ja Luxembourg kasvattivat  myyntiään yli 50 prosenttia, ja Israel kasvoi 40 prosenttia. RE/MAXin myynti Suomessa kasvoi lähes 20 % verrattuna vuoteen 2014.

“Viime vuosi oli poikkeuksellinen. Ketju on kasvoi 11 % ja RE/MAX -välittäjien määrä Euroopassa on nyt yli 16.000. Olemme myös laajentuneet kolmelle uudelle alueelle Ranskassa, mikä mahdollistaa RE/MAX brändin ja asiantuntijuuteemme yhä useammalle asiakkaalle Euroopassa”, sanoo Michael Poltzer, RE/MAX Euroopan toimitusjohtaja. Ketju laajentui uusien alueiden lisäksi myös vanhoilla alueilla: uudet toimistot avasivat oviaan asiakkaille ja Euroopassa onkin yli 1600 RE/MAX -toimistoa yli 30 maassa. Poltzerin mukaan kasvu johtuu siitä, että moderni kuluttaja vaatii yhä enemmän palvelua päteviltä ammattilaisilta, ja RE/MAX on merkittävästi sitoutunut kouluttamaan kiinteistönvälittäjiä myynti- ja markkinointitekniikoissa, sekä erityisesti erinomaisessa asiakaspalvelussa.

Tammikuussa lievää laskua kauppamäärissä Suomessa – RE/MAXin kauppamäärät kasvussa

Alan yleisen kehityksen mukaan kokonaisasuntokauppa Suomessa on laski reilu 2 %  verrattuna vuoden 2015 tammikuuhun. Koko Suomessa kiinteistönvälittäjät tekivät tammikuussa yhteensä 3545 käytettyjen asuntojen kauppaa. Koko maan kaupoista RE/MAX teki 7 % ja pääkaupunkiseudun kaupoista 15 %. RE/MAX-ketjun kauppamäärät olivat taas hyvässä kasvussa – kasvua tammikuussa oli viime vuoteen 15%.

Omakotitalojen kauppamäärissä 29 % kasvua pääkaupunkiseudulla

Käytettyjen kerrostalokaksioiden kauppamäärissä on koko maassa ollut laskua 11 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Tammikuussa kerrostalokaksioiden kauppoja tehtiin 850 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla kerrostalokaksioiden kaupat laskivat prosentin verrattuna tammikuuhun 2015.

Vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin tammikuussa 639 kappaletta, mikä on lähes saman verran kuin tammikuussa 2015. Pääkaupunkiseudulla vanhojen omakotitalojen kauppamäärät nousivat 29 % verrattuna tammikuuhun 2015. RE/MAX teki vanhojen omakotitalojen kaupoista pääkaupunkiseudulla joka neljännen, 25 %.

Myyntiajat lyhentyneet vuoden 2015 tammikuusta

Asuntojen myyntiajat ovat lyhentyneet keskimäärin 8 % verrattuna tammikuuhun 2015. Asuntojen keskimääräinen myyntiaika tammikuussa oli 99 päivää. Kerrostalokaksioiden myyntiaika oli keskimäärin 82 päivää ja omakotitalojen 138 päivää.

Asuntojen hinnoissa pientä laskua

Koko maan asunnon keskimääräinen toteutunut neliöhinta oli tammikuussa 2266 € ja pääkaupunkiseudulla 3758 €. Laskua vuodentakaiseen oli koko maassa 1 % ja pääkaupunkiseudulla 2,5 %.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden hinnat ovat olleet lievässä kasvussa vuodentakaiseen mm. Helsingissä, Jyväskylässä ja Lahdessa. Lievää laskua hinnoissa on ollut mm. Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Kouvolassa. Omakotitalojen hinnat ovat olleet kasvussa Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Lievää laskua on ollut Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa ja Kouvolassa.

Vuoden 2016 näkymät ovat “erittäin positiiviset”

RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto ennustaa, että RE/MAXilla on myös upea vuosi vuonna 2016: “Odotamme vahvaa kahtatoista kuukautta kiinteistönvälityksessä. Kun yhä useammat eurooppalaiset muuttavat kaupungista ja maasta toiseen, heille on yhä haastavampaa ostaa tai myydä kotinsa. Siksi kiinteistönvälittäjällä tulee olemaan yhä suurempi rooli kuluttajien elämän suurimman taloudellisen tapahtuman avustamisessa.”

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi / remax.eu / remax.com

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi

puh. +358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla RE/MAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs