Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Regeringen föreslår förändringar i lagen om kommunala pensioner för Kevas del

Valtiovarainministeriö

Regeringen föreslår förändringar i lagen om kommunala pensioner för Kevas del

Pressmeddelande.
Publicerad: 23.10.2014 kl. 13:38
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Lagen om kommunala pensioner föreslås bli ändrad så att den kommunala pensionsanstalten Kevas verkställande direktör kan sägas upp eller bli förflyttad till andra uppgifter om delegationen inte längre har förtroende för honom eller henne. Dessutom föreslås till lagen en bestämmelse enligt vilken pensionsanstalten kan ingå ett direktörsavtal med den verkställande direktören. Pensionsanstalten föreslås också få möjlighet att besluta om utbetalandet av ett avgångsvederlag.

Regeringen föreslår också att en ny styrelse väljs för den avsatta styrelsens återstående mandatperiod, om delegationen har avsatt styrelsen. I dagsläget väljs en ny styrelse för delegationens återstående mandatperiod.

Lagarna avses träda i kraft den 1 januari 2015.

Förfrågningar: Marja Isomäki, lagstiftningsråd, tfn 02955 30414

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs