Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari: Työllisyyden edistämisen potti korotettava Metsähallituksessa 10 miljoonaan euroon

Puuliitto

Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari: Työllisyyden edistämisen potti korotettava Metsähallituksessa 10 miljoonaan euroon

Tiedote.
Julkaistu: 01.05.2015 klo 10:00
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton puheenjohtajan Jari Nilosaaren mukaan työllisyyden edistäminen täytyy pitää tulevina vuosina työmarkkinoiden ja poliittisen päätöksenteon tärkeimpien asioiden joukossa.

– Pohjimmiltaan kysymys on siitä, että työllisyyden hoitoon osoitetut varat ovat yhteiskunnan kannalta parempi sijoitus kuin työttömyyden kustannusten maksaminen. Se tarkoittaa kahta tavoitetta. Toisaalta sitä, että työttömät pääsevät töihin ja toisaalta sitä, että mahdollisimman harva palkansaaja joutuisi kohtaamaan työttömyyden, Nilosaari sanoi perjantaina 1.5. Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Käytännön esimerkkinä Nilosaari nosti esiin Metsähallituslain uudistamisen ja sen sisällä Metsähallituksen tehtäviksi annetut yleiset yhteiskunnalliset velvoitteet.

– Vallitsevan korkean työttömyyden tilanteessa on mielestäni perusteltua, että valtion omistajaohjauksessa olevassa Metsähallituksessa nostettaisiin työllisyyden edistämiseen käytettävä summa nykyisestä noin 3 miljoonasta eurosta 10 miljoonaan euroon vuodessa. Silloinkaan se ei olisi kuin kolmannes siitä, mitä Metsähallituksessa nykyisellään käytetään luonnon monimuotoisuuden huomioon ottamiseen ja se olisi edelleen pienempi kuin virkistyskäytön edellytysten turvaamisen potti.

Nilosaari korosti, että työllisyys ja luontoarvot tai virkistys eivät ole vastakkaisia päämääriä, vaan voivat tukea toisiaan.

– Puuliiton jäsenkuntaan kuuluvat metsurit pystyvät metsänhoitotöiden rinnalla hyvin työskentelemään esimerkiksi tärkeiden luontokohteiden ennallistamisessa tai virkistysalueiden kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

– Kyse on Metsähallituksen yhteiskunnalle tuottamasta kokonaishyödystä. Sen saavuttamiseksi on tärkeää, että yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitamiseen käytetyt varat voivat tulevaisuudessakin laskennallisesti alentaa Metsähallituksen liikevoittoa ja valtiolle vuosittain tuloutettavaa summaa.

Nilosaari käsitteli vappupuheessaan myös harmaata taloutta ja vaati, että seuraavan hallituksen ohjelmasta on löydyttävä selvät kirjaukset siitä, että kaikki hallituspuolueet sitoutuvat harmaan talouden torjuntaan kaikin mahdollisin keinoin.

– Tuet on perittävä takaisin niiden väärinkäyttäjiltä. Tilaajavastuu on uudistettava kohti ketjuvastuuta ja veronumerolainsäädäntö on otettava käyttöön soveltuvin osin myös muilla kuin rakennusalalla.

– Toisaalta seuraavan hallituksen on pidettävä näpit erossa työttömyysturvasta ja tukimuodoista, joilla autetaan vähäosaisimpia, työttömiä ja eläkeläisiä, Nilosaari totesi.

Lisätietoja antaa: puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs