Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Ministeri Risikko: Kevan lainajärjestelyt tutkitaan perin pohjin

Valtiovarainministeriö

Ministeri Risikko: Kevan lainajärjestelyt tutkitaan perin pohjin

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 14:19
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina 18. joulukuuta, että Keva myöntää henkilöstölle asuntolainoja perien lainoista kuuden kuukauden euribor-koron mukaista korkoa. Henkilöstölainojen määrä on yhteensä noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko pyysi torstaina 18. joulukuuta selvityksen Kevan henkilöstölle myönnetyistä lainoista Kevalta ja Finanssivalvonnalta.

- Olen pyytänyt selvitystä asiaan sekä Kevasta että Finanssivalvonnasta. Luottamus työeläkejärjestelmään on niin tärkeä asia, että toiminnan tulee olla asianmukaista ja läpinäkyvää.

Hallitus esitti torstaina 18. joulukuuta lisää säännöksiä asianmukaisuuden ja läpinäkyvyyden varmistamiseksi Kevan hallintoon.

- Haluan, että koko työeläkejärjestelmä toimii asianmukaisesti ja avoimesti. Johdollani on valmisteltu aiemmin säännökset yksityisen sektorin työeläkejärjestelmän hallinnon osalta, ja nyt on aika tehdä vastaavat muutokset julkisella sektorilla. Tämänpäiväinen hallituksen esitys on ensimmäinen askel siihen suuntaan, sanoo liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko.

Kunnallisen eläkelain mukaan kunnallisen eläkelaitoksen rahoitustoiminnan suunnittelua sekä eläkelaitoksen varojen sijoittamista valvoo Finanssivalvonta. Lain mukaan kunnallisen eläkelaitoksen toiminnan yleinen valvonta kuuluu valtiovarainministeriölle.

Kevan ja valtion eläkerahaston hallintoon lisää asianmukaisuutta (tiedote 18.12)

Lisätietoja:

Erityisavustaja Antti Häkkänen, puh. 040 705 7134
etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs