Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Maksuttomasta asianajajapäivystyksestä apua oikeudellisiin ongelmiin – kävijämäärät kasvussa

Suomen Asianajajaliitto

Maksuttomasta asianajajapäivystyksestä apua oikeudellisiin ongelmiin – kävijämäärät kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Asianajajien eri puolilla maata hoitamissa maksuttomissa asianajajapäivystyksissä annetaan jälleen syyskuusta lähtien neuvoja kansalaisten oikeudellisiin huoliin. Päivystyksiä järjestetään säännöllisesti kymmenellä paikkakunnalla: Heinolassa, Helsingissä (Itäkeskus ja Rikhardinkadun kirjasto), Kajaanissa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Viime vuoden aikana oikeudellista neuvontaa annettiin noin 1 350 päivystyksessä käyneelle. Kävijämäärässä oli kasvua noin 16 prosenttia. Yli kolmannes asianajajapäivystyksessä käyneistä haki neuvoa perintö- ja testamenttiasioissa. Valtaosa asianajajapäivystyksestä neuvoa hakevista oli työikäisiä, alle viidesosa yli 65-vuotiaita.

Perhe- ja perintöoikeudellisten kysymysten rinnalla tiedusteltavien aiheiden kirjo on laaja. Asianajajat opastavat muun muassa velkoihin, työsuhteisiin ja erilaisiin kauppoihin liittyvissä kysymyksissä. Myös palvelua hyödyntävien asiakkaiden ikähaarukka on laaja.

Seitsemäntoista toimintavuoden aikana palvelun asema on vakiintunut. Asianajajapäivystyksessä annetaan kysyjille ensivaiheen neuvoja siitä, miten oikeudellisen ongelman kanssa kannattaisi edetä. Tarvittaessa asianajaja opastaa kävijää hakemaan lisäneuvoja esimerkiksi viranomaisen taholta. Lähes joka toinen saa vastauksen ongelmaansa jo päivystystilanteessa. Noin 40 prosenttia kävijöistä ohjataan saamaan lisäneuvoja oikeudellisten palvelujen tarjoajilta ja alle viidennes muun viranomaisen tai asiantuntijan pakeilta. Tiedot käyvät ilmi vuoden 2013 päivystystilastoista.

Asianajajat ovat hoitaneet asianajajapäivystystä vapaaehtoisvoimin jo vuodesta 1997 lähtien. Asianajajapäivystykset toimivat yleensä paikallisten kirjastojen tiloissa.

Lue lisää: www.asianajajaliitto.fi/asianajajapaivystys

Lisätietoa:
Janne Laukkanen, viestintä- ja kehityspäällikkö, p. 040 588 1925 

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on lakisääteisiä tehtäviä. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja. Asianajajia on Suomessa 2 000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs